Merhaba arkadaşlar. Konuyla geç ilgilenildiği için öncelikle hepinizden özür diliyorum.
Yarışmada yaşanan eleme sürecine ilişkin kafalarda oluşan soruları derhal giderelim. Konunun ilk mesajı defalarca değiştirildiği için "Kendinize oy veremezsiniz." uyarısı yada kuralının sonradan eklenmiş olabileceğini düşündüm ancak görünen o ki konunun ilk halinden bu yana o kural orada duruyor ve yarışmaya katılan herkesin onu okumuş olması gerekiyor.
Yarışmaya katılıyorsanız kuralları kabul etmiş sayılırsınız ve sonuçlarına da katlanmak zorundasınız. Uyarı olarak kendinize oy veremeyeceğiniz belirtilmiş ve sizde kurallara uymayarak kendinize oy kullanmışsınız. "baskasina vermektense kendime verdim ben oyun gecersiz olucagini bile bile yani" şeklinde bir savunma yapmış arkadaşımız. Kendinize oy kullanamazsınız kuralı olan bir yarışmada, yarışmacının kendisine oy kullanması çok fuzuli bir davranıştır. Oy kullanmadaki maksat çok gereksizdir. 3 şıklı bir oylama olsa ve geçersiz şıkkına oy kullanmış olsanız bu savunma sizi haklı çıkarabilir ancak arttırma usulü bir oylamada bunu yapmış olmanız yarışmayı ciddiye almadığınız yada kurallara uymamakta ısrar ettiğiniz sonucunu ortaya koyar.
Yine sık sık rastladığımız üzere bu konuda da yönetimin, yöneticilerin çifte standart uyguladığından bahsedilmiş. Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Konu üzerinde yaptığım incelemeleri sizlere de açık açık anlattım üst paragrafta. Yarışma kuralları içine "Kendinize oy veremezsiniz." kuralı eklenmemiş olsaydı eksik bilgilendirme yapıldığından dolayı yarışmayı iptal eder ve yeni bir oylama sürecine geçerdik.
Kurallara uymamanın her yerde cezası vardır. Eve geç giderseniz ceza alırsınız, kırmızıda geçerseniz ceza alırsınız, ödevinizi yapmazsanız ceza alırsınız, toplum kurallarına uymazsanız dışlanırsınız, forum kurallarına uymazsanız banlanırsınız... bu cezalar yapmış olduğunuz eyleme göre değişkenlik gösterir ve sizin oy sayısına müdahale etmeniz de yarışmadan elenmenizle sonuçlanacak bir cezadır. İkinci kere oy kullanma olasılığı olan bir yarışma olsaydı ve oy kullandığınızı unutup yeniden oy kullanmış olsaydınız bunun cezası belki de geçersiz oy olarak verilecekti.
Yarışmadan elendiğiniz gerçeğini artık değiştiremeyiz ancak bu yaşanan olay sebebiyle bundan sonra düzenlenecek olan yarışmalarda, yarışmanın kurallarının daha açık ve anlaşılır şekilde belirtilmesini sağlayacağımızdan emin olabilirsiniz. Yarışmalara koyulan kurallara standart getirmek için ilgili bölümün yöneticisiyle konuşup gereken kararı alırız. Yarışmaya olan ilgi için hepinize teşekkür ediyorum. Keyifli forumlar.