herkes yorum yapmış ben yapmadan duramadım.aklınıza gelebilecek birçok antivirüs programını denedim
*avast(ücretsiz):avastı denedim,çok yavaş tarıyor ama ilk yükleniğinde kendi kendine yaptığı taramada birçok virüs buluyor.sonradan işe yaramıyor.
*deepfreeze(ücretsiz):deepfreeze i yükleyecekseniz pek fazla program resim dosya falan kaydetmeyen bir insan olmalısınız.çünkü deepfreeze aktifken yüklediğiniz dosya bilgisayarın açılıp kapanmasından sonra program silinir.dosya yüklemek içinse deepfreeze in pasif olması gerekir (ki bu hiçbir işinize yaramaz ve virüsü bilgisayarınıza davet etmiş olursunuz

*norton(ücretsiz):norton hakkındaki düşüncem sanırım birçok programdan daha iyi olduğudur.çünkü virüsü hemen pc nize girmeye çalışıyorsa norton buluyorve siliyor .tavsiyemdir.
*nod32(ücretsiz):nod32 nin bir faydasını görmedim gerçekten.çünkü nod32 yüklüyken avast ile tarama yaptım ve 20 ye yakın virüs buldum.karar sizin.
*avira(ücretsiz):avira yı çalıştırmayı beceremedim.ama yükledim. bu program hakkında yorum yok.
*kaspersky(ücretsiz):kesinlikle pc nizin ram i düşükse yük-le-me-yin!tek yapacağı şey pc nizi kasmak olur
artık umudumu yeni çıkacak bir antivirüs programına bağladım

bulan olursa haber versin

elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım umarım etkili olmuştur

eğer bilgisayarda en iyiye yakın koruma istiyorsanız bir bilgisayarcıya danışın ve onun önereceği 3-4 programı yükleyin çünkü tek program asla koruma sağlamazzz...
kolay gelsin