Anket En Çok Beklediğiniz WP8.1 Özelliği Hangisi?

Sponsorlu Bağlantılar

En Çok Beklediğiniz WP8.1 Özelliği Hangisi?

• SD Kart'a uygulama kurabilme

Kullanılan: 23 20.7%
  • Hızlı ayarlar ve pil yüzdesi (Wifi, Bluetooth Aç/Kapa)

Kullanılan: 16 14.4%
  • Cortana sesli asistan

Kullanılan: 11 9.9%
  • Bildirim merkezi (Action Center)

Kullanılan: 30 27.0%
  • Yenilenmiş Internet Explorer özellikleri (Java, HTML5 Youtube)

Kullanılan: 6 5.4%
  • Başlangıç ekranı arka planı

Kullanılan: 10 9.0%
  • VPN desteği

Kullanılan: 5 4.5%
  • Yenilenmiş görev yöneticisi

Kullanılan: 4 3.6%
  • Ayrılmış ses ayarları

Kullanılan: 6 5.4%
  • Dahili Batarya Uygulaması (Battery Sense)

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    111
  • Anket kapatılmış .
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
En Çok Beklediğiniz WP8.1 Özelliği Hangisi?

Önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtılması beklenen Windows Phone 8.1 güncellemesiyle ilgili olarak bugüne kadar pek çok haber ve bilgi paylaştık.

Henüz resmi olarak güncelleme üzerindeki perde kaldırılmamış olmasına rağmen, neredeyse daha sonra (WP8.5 ile) getirilmesi planlanan özellikleri bile sızıntılar sayesinde öğrendik.

Güncellemeye ilişkin konularda en çok dikkat çeken husus, her kullanıcının özellikle beklediği ya da çok istediği yeniliğin birbirinden farklı olması.

Gördüğüm kadarıyla artık bunu ankete dönüştürmenin vakti gelmiş.

Bakalım en çok beklenen başlıca WP8.1 özelliği hangisi?

Not: Görüntülü görüşme desteğinin gelip gelmeyeceği kesinleşmediğinden ankete eklenmemiştir.

@papakudioflu @Sensation @OttomaN TigeR

• Beğen
Tepkiler: PureFood, respection123, m542tf ve 3 diğerleri

SamilGoktas

SamilGoktas

Üye
Cortana'yı merak ediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: YasirTaHazal
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Bence en önemlisi Hızlı Ayarlar.

Sırf işkence diye ayarları sürekli açık veya sürekli kapalı tutmak zorunda kalıyorum.
Wifi sürekli açık, ekran döndürme sürekli kapalı.

Bazen ekran döndürme gerekli oluyor, özellikle fotoğraflar kısmında.
Ayarlara gidip açıp/kapamaya uğraşmamak için olduğu gibi bırakıyorum.
Kısayol tile'ından girmek bile ağır geliyor.

Hızlı ayarlar gerçekten çok elzemdi, eminim pek çok kullanıcıya ilaç olacak.
Yoksa pil düzeyini yüzde olarak görsem ne, görmesem ne... :lac:

• Beğen
Tepkiler: skynet, emz, Dexter Morgan ve 2 diğerleri
Bay H

Bay H

Üye
Bildirim merkezi ve o hızlı ayarlar

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Beğen
Tepkiler: Serhan

ArMaGeDdOn_87

Üye
aslında hepsini bekliyorum bunlar zaten sistem de olması gereken özelliklerdi ama malesef microsoft çok geride kalmış,oy için 2 si biraz daha ön planda ayrılmış ses kontrolleri ve bildirim merkezi

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
oyum bildirim merkezi nedeni şuan için en çok ona ihtiyaç var gelen bildirimi gördük gördük yoksa sonradan nereden ne geldi bulamıyoruz çoklu seçmeli yapsanız daha iyi olurdu tabii imkanınız varsa en fazla 3 seçenek.... benim 2. tercihim hızlı ayarlar 3. ayrılmış ses ayarları @bulutsuzgece

The Benefit

The Benefit

Üye
Başlangıç ekranına arka plan konulsa o ikonlar sebebi ile görülebilir mi bilemiyorum. Benim en çok beklediğim sd karta uygulama ve oyun yüklenmesi. Zaten 8gb olan depolama 4.5gb falan geliyor bize. Yetersiz bu alan da kısa sürede doluyor.

Akhtoher

Akhtoher

Üye
Seçeneklerin hepsi çok gerekliydi fakat en çok da bildirim çubuğu ve kısa yollar diyorum.

msakli_

msakli_

Üye
Vpn ne oluyordu

ademoz05

ademoz05

Üye
Everything, but little little :)

• Beğen
Tepkiler: GodMode
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
oyum bildirim merkezi nedeni şuan için en çok ona ihtiyaç var gelen bildirimi gördük gördük yoksa sonradan nereden ne geldi bulamıyoruz çoklu seçmeli yapsanız daha iyi olurdu tabii imkanınız varsa en fazla 3 seçenek.... benim 2. tercihim hızlı ayarlar 3. ayrılmış ses ayarları @bulutsuzgece
Kilit ekranına 5 adet bildirim eklenebiliyor buraya 5 adet programı koyun bildirimi kaybetseniz dahi kilit ekranından hangi programa bildirim gelip gelmediğini görebilirsiniz...Bunun sayesinde bildirimi göremedim gibi endişelere gerek kalmaz.

Benim seçeneğim cortana sebebi ise farklılık.Ben önceki konuların birinde söylemiştim microsoft bunları vermek zorunda zaten yani yenilik değil bunlar...Asıl yenilik cortana sebebi ise siri'den daha iyi olacağı söyleniyor.Eğer beklediğim gibi gelirse bildirim ekranına bile gerek kalmaz.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Kilit ekranına 5 adet bildirim eklenebiliyor buraya 5 adet programı koyun bildirimi kaybetseniz dahi kilit ekranından hangi programa bildirim gelip gelmediğini görebilirsiniz...Bunun sayesinde bildirimi göremedim gibi endişelere gerek kalmaz.

Benim seçeneğim cortana sebebi ise farklılık.Ben önceki konuların birinde söylemiştim microsoft bunları vermek zorunda zaten yani yenilik değil bunlar...Asıl yenilik cortana sebebi ise siri'den daha iyi olacağı söyleniyor.Eğer beklediğim gibi gelirse bildirim ekranına bile gerek kalmaz.
sahadan, bing haber gibi eklenemeyen uygulamalar var bunlardan gelen bildirimler kaçırılınca bulunamıyor cortana konusunda katılıyorum size bende yeniliklerden yanayım.. gelmesi gereken daha birçok özellik var neden tel kapalı iken şarj etmeyelim, neden yine cihaz kapalı iken alarm çalmasın tabii bunlar daha da artırılabilir

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
sahadan, bing haber gibi eklenemeyen uygulamalar var bunlardan gelen bildirimler kaçırılınca bulunamıyor cortana konusunda katılıyorum size bende yeniliklerden yanayım.. gelmesi gereken daha birçok özellik var neden tel kapalı iken şarj etmeyelim, neden yine cihaz kapalı iken alarm çalmasın tabii bunlar daha da artırılabilir
Tabi eyüp abi o programlar konusunda birşey diyemem malesef.Cortana'da eğer bildirim ekranına sahip olursa yani demek istediğim mesela -cortana bugünkü bildirimleri bana say/ yada (gözden kaçırdığımız bir bildirimi) -cortana 5 dakika içindeki bildirimleri bana say gibi özellik gelirse bildirim ekranı mı? ha o neymiş der geçerim :) ve zaten o son saydıklarınızda olması gereken özellikler eyüp abi yani biz gerçekten çağ dışında kaldık bunu kabullenmek gerekiyor.Stabillik bi yere kadar biz 1-2 yıl geriden geliyoruz.Ms'nin zaman makinesiyle bizi şimdi ki zamana atmasına günler kaldı.Bakalım nasıl olacak

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
Tabi eyüp abi o programlar konusunda birşey diyemem malesef.Cortana'da eğer bildirim ekranına sahip olursa yani demek istediğim mesela -cortana bugünkü bildirimleri bana say/ yada (gözden kaçırdığımız bir bildirimi) -cortana 5 dakika içindeki bildirimleri bana say gibi özellik gelirse bildirim ekranı mı? ha o neymiş der geçerim :) ve zaten o son saydıklarınızda olması gereken özellikler eyüp abi yani biz gerçekten çağ dışında kaldık bunu kabullenmek gerekiyor.Stabillik bi yere kadar biz 1-2 yıl geriden geliyoruz.Ms'nin zaman makinesiyle bizi şimdi ki zamana atmasına günler kaldı.Bakalım nasıl olacak

artık eskisi gibi değilim.... eskiden telefon denildiğinde varsa yoksa nokıa idi, benim için vazgeçilmezdi ama şimdi iş tersine döndü evet dediğiniz gibi cihazlar yine sağlam ve stabil (bakalım güncelleme sonrası durum aynı olacakmı) ancak 1500-2000 tl verdiğimiz cihazlara bunlar yetmiyor her şeyden önce batarya şarj konusunda artık bi çözüm bulunmalı sinir oluyorum gün içerisinde 2. kez şarj etmeye.. tamam ısınmayınca şarj iyi gidiyor ama ısınması içinde internette 20 dk kalmak yeterli evet bu sorun tüm cihazlarda var ama işin açıkçası nokıadan daha üstün başarı beklerdim. evet artık eskisi gibi değilim ve her an için başka yönlere kayabilirim beklediğim; bir kaç model daha var (lg g3, lm 930-1820) tüm cihazların tanıtılması bitsin ya htc ya lg yada yine lumia ... büyük ihtimalle cihazların güncellendiği gibi artık kendimi de güncellemem gerekiyor

Rainesto

Rainesto

Üye
Hızlı ayarlar ve bildirim merkezi ihtiyacım ama cortonayıda merak ediyorum

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Ben seslerin ayrılmasına oy verdim.ama tabiiki tümü de olması gereken önemli özellikler.

m542tf

m542tf

Üye
Java destekli ie benim için çok önemli

byibo

byibo

Üye
aslında hepsi güzel ama sdkarta uygulama yükleme benim için daha iyi

luckysleven

luckysleven

Üye
arka plana tema desteği gerekiyordu çözmüşler bunu da sağolsunlar hatta şeffaf kutucuk olayı doğruysa harika olmuş birde uygulama listesi arka planına renk seçeneği koysalar tam olur mavi falan ekleyebilirler mesela : ) birde alttaki tuş ışıklarının rengini değiştirme yada en azından parlaklık ayarı eklense daha ne istenir ki bilemedim : )

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
ben cortana dedim ama diğer özelliklerde güzel bildirim merkezi özellikle ama cortana bir efsane olur türkçe gelirse şayet