en büyük icadı bir Türk yaptı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
neden Beğenmedinmi!

Dafny

Dafny

Üye
haberin yokmuş demek ki

nidforspid

nidforspid

Üye
hayir arkadasim yalan haber ledi ilk bir rus radyo teknisyeni yapmistir 1920 yilinda

jejep

jejep

Üye
hayir arkadasim yalan haber ledi ilk bir rus radyo teknisyeni yapmistir 1920 yilinda

Konu ledi ilk yapa değil ki led lambayı ilk yapan ile ilgili

--------------- Ekleme ---------------

güzelmiş eğer gerçekten yüzde 50 tasarruf sağlıyorsa 3-5 ayda amorti eder kendini:) fiyatı uygun yani tabiii patlamaması şartıyla zırt pırt değiştirme durumu olursa bi işe yaramaz

Bir ledin ömrü ortaalma 100 000 saattir oda 11,4 yıl eder led lambalar zaman içinde ucuzlayacak tüm evlerde kullanılacaktır ama vakti daha var :)

kol@j

kol@j

Üye
elektriği daha verimli bir şekilde ışığa çeviriyormuş...

daha önce haberlere çıkmıştı.

Cihandar

Cihandar

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar sanırım burda hiç kimse profesyonel haberci değil.lütfen tartışmaya meal vermyelim

KaTLeDeN67

KaTLeDeN67

Üye
türkler çalışsa çok iş yaparda tembeliz

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
aslında pahalı değil hesab edersek power led fiyatı bu telefonlarda flash olarak kullanılan 25 tanesi 5 lra regulator devresi 3 tl e 8 tl de ampul kabı desek 15 liraya toplarız .

grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
tabelalardaki ledleri odama taktım annem çok harcıyor diye isyan etmişti..... anneee gör bak kızın bunu 2 sene önce yaptııı

&&BERKAY&&

&&BERKAY&&

Üye
normal bir edison ampulu yüzde 98 ısı dır yani geri kalan ışık a dönüşür buda çok harcama yapar evi ısıtıcaksanız ayrı konu .:D
ledler yüzde 99.9 ışık yayar buda mükemmel bir kazanç

nidforspid

nidforspid

Üye

Konu ledi ilk yapa değil ki led lambayı ilk yapan ile ilgili

--------------- Ekleme ---------------

Bir ledin ömrü ortaalma 100 000 saattir oda 11,4 yıl eder led lambalar zaman içinde ucuzlayacak tüm evlerde kullanılacaktır ama vakti daha var :)

led bir lambadir zaten isigi ters polarizasyon ile yayar fakat led lamba diye ayrietten birsey yok,muhabbet su, bu lambayi gelistirdiler zamanla ve daha bilinen bir teknoloji oldu,ve bunu ilk bulanda dedigim gibi rus bir radyo teknisyeni! nerden biliyorum derseniz rusyada sovyet elektronik teknolojisini okuyorum,ayrica wikipediada yazdim,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...