En Büyük Çoşku

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
En Büyük Çoşku

Cumhuriyet Bayramı, İzmir’de soğuk havaya rağmen coşkuyla kutlandı. Törenlerin adresi geçen yıllarda olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı’ydı. Küçüğü büyüğü yüzlerce kişi ellerinde bayraklar ve Atatürk posterleriyle buraya akın etti. Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı’na bağlı kara, deniz, hava birlikleri, Emniyet Müdürlüğü güçleri ve Büyükşehir Belediyesi birimleri geçit töreni yaptı. Savaş uçakları ve helikopterlerle gerçekleştirilen gösteriler nefes kesti.
Vali Cahit Kıraç coşkulu kalabalığa seslendi. Kıraç, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle ve yapılan devrimlerle çağdaş düşünceye sahip, kendini yönetme hakkına sahip vatandaşlar yaratıldığını dile getirdi. Kıraç, “1923’te nüfusun dörtte üçü kırsal kesimde ilkel koşullarda yaşıyordu. Bugün ise Türk Devleti gelişmiş ekonomisiyle dünyanın en büyük 17 ekonomisi arasında yer almakta. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye, bu yöne kararlılıkla ilerliyor” diye konuştu.


SOĞUK HAVA ŞANSSIZLIĞI
İzmir’de bayram kutlamalarının yapıldığı Cumhuriyet Meydanı, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu ancak havanın soğukluğu nedeniyle özellikle minik öğrenciler çok üşüdü. Gömlekle, omuzları açıkta bırakan kostümleriyle alana gelen sevimli küçükler, beklerken tir tir titredi. İzleyenler, içlerinden, “Umarız hasta olmazlar” diye geçirdi.



İzmir Karşıyaka’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Bahriye Üçok Bulvarı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Kaymakam Mehmet Emin Avcı, Belediye Başkanı Cevat Durak ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaattin Sevim, halkı selamladı, “Ata’nın en büyük armağanı hepimize kutlu olsun” dedi.
DHA


Ünlü şarkıcı Zülfü Livaneli, Karşıyaka Belediyesi’nin organizasyonda Mavişehir Spor Salonu’nda ‘Cumhuriyet Konseri’ verdi. Dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren sanatçı konukları hem coşturdu hem de duygulu anlar yaşattı.
DHA


Buca Belediyesi, ‘Cumhuriyet Resepsiyonu’ verdi. Başkan Ercan Tatı ve eşi Oya Tatı ev sahipliği yaptı. Davetliler tango ve Latin gösterileriyle eğlendi. Tatı çifti de dansçılara eşlik etti.
DHA


Bornova’da, Şehir Stadı’nda yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ardından; vatandaşlar ve öğrenciler Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Çivriz de yürüyüşe katıldı.
DHA


Urlalılar 29 Ekim sevincini 12 Eylül Stadyumu’nda yaşadı. Tribünleri dolduran iki bin kişiye bayrak dağıtıldı. Öğrencilerin geçişi coşkuyla izlendi, alkış yağdırıldı.
DHA


Güzelbahçe’deki kutlamalar, Atatürk Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. Başkan Mustafa İnce, esnafa ve vatandaşlara bayrak dağıttı.
DHA



Polis şehitliğinde tören
Konak Selvili Mescit Polis Şehitliği’nde de tören düzenlendi. Kaymakam Ahmet Önal, Belediye Başkanvekili Ömer Faruk Akınbingöl, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muzaffer Adem, Garnizon Komutanı Vekili Ulaştırma Albay Gürkan Yergün katıldı. Çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu.
DHA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

spy ghost
Cevap
11
Görüntüleme
785
Sofya-
ANIL
Cevap
2
Görüntüleme
328
hasaneness
DiaBLoS
Cevap
2
Görüntüleme
701
Tuba.Erva
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
744
Haydar


Üst Alt