Emsisoft Emergency Kit (Kurulum Gerektirmeyen Virüs Temizleme Yazılımı)

Sponsorlu Bağlantılar

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Emsisoft Emergency Kit (Kurulum Gerektirmeyen Virüs Temizleme Yazılımı)
Günümüzde windows işletim sistemi yüklü olan cihazlarda güvenlik büyük önem arz ediyor. Kullanıcıların bir kısmı işletim sistemi ile gelen MSE (microsoft security essentials) yeterli bulurken, bir kısmıda alternatif antivirüs vb. koruma yazılımlarını tercih ediyorlar.

Kullanıcılar çoğu zaman sistemde acaba virüs var mı ? Yada antivirüs yazılımı yeterince koruyor mu ? diye merak ediyorlar.
İsterseniz kurulum gerektirmeden (portable) çalışan Emsisoft Emergency Kit yazılımını deneyebilirsiniz, merak edenler için özetlersek;

Bu yazılım malwarebytes anti-malware tarzı bir yazılımdır, ücretsiz sürümün amacı; sisteme bulaşan zararlıları temizlemektir.
Virüs, Trojan, Spyware, Adware, Solucan, Dialer, Keylogger vb. taramanızı ve temizlemenizi sağlayan ücretsiz ve Türkçe bir yazılımdır.
Sitesi; İndirme bağlantısı;
Not: Kayıt olmanıza gerek yok, sayfa açılınca 3-5 saniye bekleyin 330 mb. civarında olan EmsisoftEmergencyKit.exe yazılımınız inecektir.

Kurulum; Kurulum gerektirmeyen bir virüs temizleme yazılımı olduğundan yüklemesi ve ayarları son derece basittir.
İndirdiğiniz EmsisoftEmergencyKit.exe setup dosyasına tıklayın, yazılımın yükleneceği lokasyonu seçin, isterseniz USB'ye yükleyebilirsiniz.
Yazılım varsayılan olarak C dizinine açılır ve 760 mb. yer kaplar; yazılımı başlatmak veya silmek için bu lokasyona gidersiniz.

İlk seferde aşağıdaki (1 numaralı) anlaşmayı kabul edersiniz, (2 numara) gizlilik ayarlarınızı yaparsınız ve (3 numara) taramalarınızı yaparsınız.
Sırayla; hızlı tarama, malware taraması ve kendiniz seçerek tüm sistemi tarayabilirsiniz.


Not; Yazılım zararlıları tespit ederse, karantinaya taşımak için izin ister, daha sonra karantinadan silebilirsiniz.
Yazılımın amacı zararlı temizliği olduğu için size temizlik sonrası kayıt veya üyelik önerebilir, kayıt gerekli değil, X (kapat) düğmesine basın ve geçin.

Yazılımı test ettim, sistem zaten temizdi, birkaç tane depolanmış reklamlı uygulamaları tespit etti, bunlar zararsız olduğundan silmedim.
Sizde ihtiyaç duyduğunuzda, şüplendiğiniz zamanlar yada rutin olarak (ayda - yılda 1) sisteminizi tarayabilirsiniz.

Yazımızı vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederiz :cool
 
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve Baydırman
Baydırman

Baydırman

Moderator
Paylaşım için teşekkürler. :oke:
 
  • Cool
Tepkiler: PALA.


Üst Alt