Emniyete göre 'ölü' nüfusa göre 'yaşıyor'

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
    Konu Sahibi
Emniyete göre 'ölü' nüfusa göre 'yaşıyor'
Uzun yıllardan beri Kuveyt'te yaşayan Mardinli Mehmet Ata Kaplan, yıpranan sürücü belgesini değiştirmek için gittiği Midyat Emniyet Müdürlüğü'nde kayıtlara göre 'ölü' olduğunu öğrenince şaşkına döndü. Nüfus müdürlüğündeki kayıtlarına göre ise yaşadığını öğrenen Kaplan, yetkililerden yardım istedi.

2002 yılından beri Kuveyt'te yaşayan Mardinli Mehmet Ata Kaplan, ehliyetini yenilemek isteyince kendisini bir karışıklığın içinde buldu. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden 13 Ocak 1988 tarihinde aldığı ehliyetinin yıprandığını beyan ederek Midyat Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'ne müracaat eden Kaplan, kayıtlara göre 'ölü' olduğunu ve bu nedenle ehliyetinin iptal edildiğini duyunca şaşkına döndü. Geçici süreyle ehliyetine el konulan Kaplan, eline verilen ölü tutanağıyla Midyat Nüfus Müdürlüğü'nün yolunu tuttu. Nüfus müdürlüğündeki kayıtlara göre ise yaşadığı görülen Kaplan, nereye başvuracağını bilemediğini belirterek, mağduriyetinin giderilmesi için ise yetkililerden yardım istedi.


Hukuk mücadelesini başlattığını söyleyen Kaplan, "Haberim olmadan 4 yıldır sistemde 'ölü' olarak gözüküyorum. Kimse suçun nerden kaynaklandığını bilmiyor. Başvurduğum avukat ise yanlışlığın düzeltilmesi için kim, hangi makam için dava açacağını bilmediğini söyledi. Kimse bu hatayı üstlenmiyor. Herhangi bir kaza yapmış olsaydım suçlu durumda karşılaşmış olacaktım" şeklinde tepkisini dile getirdi.

 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Vay Be İnsanlara Bak Biz Olsak Ypamayız.
 
dreamgirls

dreamgirls

Üye
bayramda ziyarete gittiğimiz bir ailedostunun da başına benzer bi olay gelmiş...
o da emekli olmuş ama yaklaşık 5 ay gibi bi süredir maaşını alamamış,çünkü nüfusta ölü olarak gösterilmiş. aynı isimde bir başka kişinin ölmesi üzerine,kayıtlarda yanlış isim üzerinde işlem yapıldığı için ölü olarak gözüküyo. bu da tamamen bir dikkatsizlik örneği.bi memurun hatasını ihtiyaç sahibi insanların çekmesi haksızlık,bide maaş beğendiremiyoruz...
 

elmyra

Üye
yaa arkadaslarrr normalldirrrrr burasıı Türkiye her an her sey olabilirrrrrrrrrrrr

ben ssk lıyım ve sağlık karnemi sigortalı olduktan 10 yıl sonra alabilidim

neden mi

çünki benim adıma olan sağlık karnesini trabzonda herifin birine vermişler ( bu arada adamla ad soyad yada cinsiyet benzerliğimiz yoktur :D)

bende sağlık karnemi cıkartmak için bayağı bir uğraştım eh ölmemişim ama benim sağlık karnemide bana vermeye tenezül etmemiş SSK
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İyi ki ölü görünüyormuş, ya müebbet hapis istemiyle aranıyor olsaydı...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

sanal hacker
Cevap
3
Görüntüleme
2K
Kingmortall
SHS
Cevap
5
Görüntüleme
648
OttomaN TigeR
bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
498
Astrosman


Üst Alt