Dede gayrimeşru torununa sahip çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Dede gayrimeşru torununa sahip çıktı



[h=2]Zonguldaklı Pınar A. sevgilisinden hamile kaldı...[/h]
Pınar ailesinden korktuğu için İstanbul'a ablasının yanına kaçtı. Burada bebeği vermek için 9 yıldır evlat hasreti çeken bir aileyle anlaştı. Aile, bebeğin nüfus kâğıdını bile çıkardı. Pınar'ın Zonguldak'taki babası olayı duyunca "Bebeği kimseye veremez, ben bakarım" diyerek kızına ve gayrimeşru torununa sahip çıktı. Bunun üzerine taraflar mahkemelik oldu!


Zonguldak'ta yaşayan 28 yaşındaki sevgilisinden hamile kalınca ailesinden habersiz İstanbul'da yaşayan ablasının yanına gitti. Durumu öğrenen komşuları Nebiye K., genç kadına bebeği evlatlık verebileceğini söyledi. Bunun üzerine Nebiye K., 9 yıldır çocuk hasreti çeken yakınları Karabüklü Emine ve Nihat T. çiftini aradı. Çift, tüp bebek dahil her yöntemi denedikleri halde çocuk sahibi olmamıştı. Evlatlık almak için Sosyal HizmetlerMüdürlüğü'ne başvuran karı-koca, işlemler çok uzun sürdüğü için bu düşüncelerinden vazgeçmek zorunda kalmıştı. Bu yüzden hiç düşünmeden bebeği almak istediler. Bu konuşmanın ardından Nihat T. kayınvalidesi Saniye T.'yi yanına alıp İstanbul'a Pınar A.'nın yanına gitti. da doğummasraflarını karşılamaları halinde bebeğini evlatlık vermeyi kabul etti.


[h=4]NÜFUS CÜZDANI ÇIKARILDI[/h] Pınar A. Okmeydanı'nda özel bir hastanede, çocuğu alacak Emine T.'nin kimliğiyle doğumyaptı. Baba adayı Nihat T. ve Saniye T. de, geceyi ile birlikte hastanede geçirdi. Genç bebeğini kucağına aldığı ilk dakikalarda Nihat T. ile objektifin karşısına geçerek poz verdi. Bu dakikalarda polis "bir bebeğin organmafyasına satılacağı" ihbarı üzerine hastaneye geldi. Ancak hastaneye gelen polis, ihbarın asılsız olduğunun söylenmesi üzerine gitti. Bir gün sonra hastaneden taburcu olurken, Nihat T. de 1270 TL'lik hastane borcunu ödedi. Nihat T., bebeği, anne sütü emeceği ve aşıları yapılacağı için biyolojik anne Pınar A.'nın yanında bırakıp, Karabük'teki eşinin yanına döndü. Çift, 29 Nisan 2011 tarihinde "Sıla" adını verdikleri bebeğe Nüfus Müdürlüğü'nde nüfus cüzdanı çıkardı.


[h=4]'KIZIM SAHİPSİZ DEĞİL'[/h] Karabük'te bunlar yaşanırken kızının İstanbul'da gayrimeşru çocuk doğurduğunu öğrenen baba Hüseyin A. ise Pınar'a sahip çıktı. Hüseyin A., kızına bebeği evlatlık vermemesini söyledi. Gelişmelerden habersiz bebeği almak için Pınar A.'nın ablası Çiğdem T.'nin İstanbul Kâğıthane'deki evine gelen çift, kötü haberi burada aldı. çifte, bebeği çocuğu olmayan ağabeyine vereceğini söyledi. İddiaya göre bu sırada baba A., Nihat T.'ye "Kızım sahipsiz değil, bebeği nasıl üzerinize geçirirsiniz? Sizi mahkemeye vereceğim" yazılı bir mesaj gönderdi.


[h=4]6 KİŞİ HAKKINDA 3'ER YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ[/h] İSTANBUL Cumhuriyet Savcılığı, minik bebeğin soy bağını değiştirdikleri gerekçesiyle Pınar A., Emine T., Nihat T., Saniye T. ile tarafları tanıştıran Nebiye K. ve abla Çiğdem T. hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcılık ayrıca bebeğin biyolojik annesi Pınar ile kimliğinde annesi görünen Emine T.'nin "resmi belgenin düzenlemesinde yalan beyanda bulunmak" suçundan yargılanmalarını da istedi. İkili hakkında istenen toplam ceza ise 5'er yıl hapis oldu.


[h=4]HASTANEDE BAŞKA KİMLİKLE DOĞURDU[/h] PINAR A., doğum yaptığı özel hastaneye giderek doktorlara başkasının kimliğiyle doğum yaptığını, bebeğini kendi nüfusuna geçirmek istediğini söyledi. Doktorlar da durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan Pınar A. pişman olduğunu, babasının bebeğini kabul ettiğini belirterek, T. çiftinden şikayetçi oldu. Zonguldak'ta 1 yıl ilişki yaşadığı Ümit adındaki sevgilisinden hamile kaldığını söyleyen ifadesinde şunları anlattı: "Üç aylık hamileyken sevgilim bebeği aldırmamı söyledi. Aldırmadım. Babamdan korktuğum için İstanbul'da yaşayan ablamın yanına kaçtım. Bebeği vermem konusunda anlaştık. Ancak babam çocuğum olduğunu öğrenmiş. Bebeği ve beni kabul ettiğini söyledi. Durumu hastanedeki doktorlara anlattım. Onlar da polise telefon açtı. Olay böylece ortaya çıktı."


[h=4]'DOLANDIRILDIK, ŞİKÂYETÇİYİZ'[/h] PINAR A.'nın bebeği vermekten vazgeçmesi üzerine Saniye-Nihat T. çifti de Safranbolu Polis Merkezi'ne giderek dolandırıldıkları gerekçesiyle genç kadından şikâyetçi oldu. Emine T. polise verdiği ifadesinde bebeği hiç görmediğini belirterek, "Bebek özlemimi gidermek için bu olaya rıza gösterdim. Bebeğin sağlığından endişe ediyorum. Kendisinden şikâyetçiyim" dedi. Nihat T. "Pınar'ın ablası ile telefonda görüştüm. Bana kardeşinin evli olmadığı halde hamile olduğunu, babasının öğrenmesi durumunda kötü olacağını, hastane masraflarını karşılamaları durumunda çocuğu verebileceklerini söyledi. Hastane masraflarını ödedim. Pınar benden 2 bin TL süt parası, ablası da bin TL istedi. Bu paraları vermedim. Pınar ile ablası Çiğdem'den şikâyetçiyim" diye konuştu. Kayınvalide Saniye T. de her şeyi çiftin mutluluğu için yaptığını söyledi.


[h=4]'BABAM YÜZÜNDEN VAZGEÇTİM'[/h] Hastanede başka kimlikle doğurdu İSTANBUL Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki günkü ilk duruşmasına Pınar A., Çiğdem T. ve Nebiye K. katıldı. Bebeği, Emine T.'nin nüfus kâğıdıyla doğurduğunu söyleyen Pınar A., "Babam bebeği ve beni kabul edince çocuğu vermekten vazgeçtim. Bebeğe resmi kimlik çıkarmışlar" dedi. Abla Çiğdem T. "Olayla ilgim yoktur" diyerek kendisini savunurken, Nebiye K. ise sadece tarafları tanıştırdığını anlattı. Mahkeme bebeğin çıkarılan her iki kimlik kaydının nüfus müdürlüklerinden istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

KAYNAK:
 
Astrosman

Astrosman

Üye
Dede didiğin böyle olur
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt