osman aga sagol isler kesat gibi burada... n9 da batti sonunda ben demistim... 64 gb 1000 tl ve altina vurdu... eger n900 un benzeri cikarsa efsane olurdu n900 2 de...
bende arada takiliyorum... androidlerde geziyorum genelde...
biz N9 da çağ atladık senin haberin yok mu. anlaşılan uzun zamandır videoları da izlemiyorsun kuru kuru takılıyorsun
jolla filan bir şeyler yazda googleye yada nitroid geri kalma 
neye göre kime göre battı kullanmayıp fikir sahibi olmayıp sadece videolar ile yetinebildiğin konular hakkında kesin yargılara varma olur mubiz N9 da çağ atladık senin haberin yok mu. anlaşılan uzun zamandır videoları da izlemiyorsun kuru kuru takılıyorsun
jolla filan bir şeyler yazda googleye yada nitroid geri kalma
edit: 16 GB 1.300 tl 64 GB ise bimeks kampanyası sayesinde 1000 tl... nerden baktın fiyatlara bilmiyorum ama![]()
saka yapiyor ayni kefeye koyarak yazik bu n9 kullananlara... ne yapacagini sasirdilar... n900 un golgesi n9 kullananlari rahatsiz ediyor herhalde...

n9 ile n900 aynı cihazmı.bu espri güzeldi işte![]()
anladın mı
daha fazla komik duruma düşme tamam mı hadi tamam anladım elinde ki cihazdan sıkıldın e artık bir noktadan sonra bir şey kalmadı zaten donanım filan zayıf eski çağın gerisinde bir telefon multitouch bile olmayan java oyunları ile takıldığın bir telefon biliyoruım ama o cihazdan 2 kat üstün linux tabanlı bir cihaz çıktı diyede hemen karalama kampanyasına girme. buraya meeGo cuları toplama ha
eğer gücün varsa git al bir N9 gör farkı
cihaz elinde ki cihazı ezip geçiyor azcık video izle öyle kuru kuru kalma madem kullanamıyorsun
biz apenkv ile android oyunları N9 da oynuyoruz HD sen java taklırken bilmem farkındamısın
bizim cihaz hep efsane kalacak bu gelişmeler ile ama senin ki çöpe yolunda ilerliyor. dolby ses filan kaliteli ekran mühtiş tasarım swpie ile ezip geçiyor N9 anladın
iki cihaz aynı kefeye koyulamaz zaten. N9 her konuda N900 ü ezer geçer sen N9.da ki multistangın nasıl bir şey olduğunu biliyormusun. Bilemezsin anca videolardan. Ayrıca kamera ekran donanım her konuda N9 üstün daha neyi tartışıyorsun ki benle bir elinde ki cihazon tarihine baksana. Ayrıcaa o efsanene jolla veya android kurabilirsen bana haber etterk edilip unutulmuş cihazı.N9 ilr kıyaslama o devir geçti artık
- - - Eklendi - - -
bak denizci insanlar sana gülüyoranladın mı
daha fazla komik duruma düşme tamam mı hadi tamam anladım elinde ki cihazdan sıkıldın e artık bir noktadan sonra bir şey kalmadı zaten donanım filan zayıf eski çağın gerisinde bir telefon multitouch bile olmayan java oyunları ile takıldığın bir telefon biliyoruım ama o cihazdan 2 kat üstün linux tabanlı bir cihaz çıktı diyede hemen karalama kampanyasına girme. buraya meeGo cuları toplama ha
eğer gücün varsa git al bir N9 gör farkı
cihaz elinde ki cihazı ezip geçiyor azcık video izle öyle kuru kuru kalma madem kullanamıyorsun
biz apenkv ile android oyunları N9 da oynuyoruz HD sen java taklırken bilmem farkındamısın
bizim cihaz hep efsane kalacak bu gelişmeler ile ama senin ki çöpe yolunda ilerliyor. dolby ses filan kaliteli ekran mühtiş tasarım swpie ile ezip geçiyor N9 anladın
5 kat üstün gömlek li biir cihaz ile yarıştırma kendi cihazını ezilirsin
![]()

Dostum N9 elbetteki N900'den iyidir ama yazdıklarından anladığım kadarıyla sen de N900 hakkında bilgi sahibi değilsin... Amacım fanboyluk yapmak değil ama N900 java bir telefon değildir... Ama java kullanılabilir bir hale getirilmiştir... Multitasking N900'de vardır ve çok işlevseldir... Yani android gibi "son açılan programlar" şeklinde değildir, bildiğin N9 multitasking sistemi işte... Ekranı N9 ile elbette karşılaştırılmaz çünkü N900 ekranı resistif ekrandır ve multitouch yoktur... N900 Maemo5, N9 ise MeeGo ve Maemo6 diye geçer... N900'de de apkenv ile android oyunlarını oynayabilirsin... Ama ne yazıkki N9 ve N900 farketmez, sadece angry birds serileri ve fruit ninja oynayabiliyoruz... N900'de MeeGo oyunları da oynanabilir, pek randıman vermese de... WebOS, WebOS HD oyunları da oynanabilmektedir... N900 ses konusunda elbette N9 ile yarışamaz ve swipe yoktur... Şu da bir gerçektir ki N900 ve N9 aynı kaderi paylaşmaktadırlar... Nokia bu iki cihaza da destek vermemektedir... Cihazlarımız geliştiricilerin eline bırakılmıştır... Android, Nemo, BackTrack, Ubuntu, Easy-debian ve diğer linux sistemler, kaynak kodlarıyla beraber jolla da yüklenir... Ha N9 kadar randıman verir mi bilinmez... N900 ve N9 aynı çekirdeğe sahiptirler... İkisi de linux tabanlıdır... Tabii N900'ün çıkış zamanını düşünürsek biraz geri kaldığını söyleyebiliriz... N900 HD video çekimine sahip değilken, N9 sistem dosyalarıyla HD video çekilmektedir + izlenmektedir... Dünyanın en iyi hack edilebilir telefonudur... Bu sebeple geliştiriciler genelde N900'ü yanlarından ayırmazlar... Ama çevreme hiç N900 tavsiye etmiyordum ve etmiyorum, n9 tavsiye ediyorum... Çünkü N9, N900'e göre biraz daha açıktır... S3 sahibiyim, çok memnunum ama ben de N9 almayı düşünüyorum sebebiyse farklı sistemleri denemek... Mobil dünyayı seviyorum işte... Vesselam...![]()
böyle yoruma can kurban teşekkürler ama üstte ki arkadaşın yaptığı saçmalık gibide körü körüne N900 N9 dan üstündür efsanedir sadece N900 hatırlanacak derse o zaman sinirlerinirim işte teşekkürler yorumun için. üstteki üyeyi artık kale almıyorum zaten

arkadas sen ayni ozellikli iki teli carpistiracagina ayni demekten yoruldum artik
1gb ramli
linux (biri maemo biri megoo)
power sx 540 grafik vs
sadece suralarda ayriliyorlar
klavyeli bir n900 klavyesiz n9
reziztif ekran dokunmatigi gayet iyi n900... n9 multitouch dokunmatik
kamera 5 megapiksel n900... n9 8 megapiksel
kisaca su gercek 2009 da cikan bir n900 halen halefine meydan okuyor.. n9 2011 de cikti adi var sadece o da gecici
arkadaslar n900 ve n9 arasinda secim yapmak gerekirse n900 tercih yine ederim... kisaca ayni ozellikli telefon bunlar fazla paraya gerek yok ayni islemcili olan bir tel ben yerinizde olsam n900 alirim yine...
bir iki sey eklemek istiyorum bir n900 fanatigiyim
1 megoo ya karsiyim halen batar bu sistem diyorum gereksizdi n900 -2 klavyeli bir tel cikarip maemo6 olsaydi hemen 5000 tl verir alirdim
2 megoo nun omru ne yazikki n900 den cok kisa surecek... bunu iyice gorecegiz.. ileriki zamanlarda yazarim. kizan kizsin.
3 n9 fiyat olarak 450 tl lere vuracak nisan ayini bulmaz n9 yerle bir olur.. zaten nokia n920 bir aparkat atti n9 fiyatlar tepe taklak
4 halen n9 diye tuturuyorlarya 1gb ramiyle diyecek birsey bulamiyorum nexus kullansinlar bence sonrada n9 kullansinlar derim..
5 forumdaki n9 kullanan arkadaslar kizmasinlar ama ufuktaki karanligi ben gordum sizde gorun istiyorum... daha bircok sey daha yazip caninizi skmak istemiyorum...
N9 a ölü diyorsunuz ama hala geliştiriciler herşeyi N9 ve 950 ye göre yapıyor 900 e birşey çıktığını görmüyorum ve ayrıca N9,N900 ün devamı gibidir hemen hemen aynı iki cihazı sırf n900 ü seviyorsunuz diye birbirine kırdırmanız son derece yanlış.