Elmali pay çubuklari tarifi yeni

  • 6 Nisan 2013
  • 699 Okunma
  • 2 Cevap

  1. < Resmi açmak için tıklayın >


    Malzemeler

    4 tane su böreği yufkası
    4 orta boy elma
    1 çay bardağı ceviz ( çok olmucak şekilde parçalayın)
    2 yemek kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 çay bardağı sıvı yağ

    Üstüne serpmek için

    pudra şekeri
    tarçın

    YAPILIŞI

    Elmaları soyup rendeleyin tavaya koyup şekeri ekleyin biraz kavurun tarçını cevizide ekleyip biraz daha kavurun ve ocaktan alın.
    1 su böreğı yufkayı serin fırçayla hertarifina hafif yağ sürün 2 ci yufkayıda üstüne serin aynı şekilde yağlayın ve yufkayı ikiye kesin kestiğiniz bir bolumune üç kısmına şerit gibi elmayı koyun kalem kalınlığında yapın ve kesin tekrar elmayı üç kısmına şerit gibi koyun kalem kalınlığında kesin bu şekilde hepsını yapın sardığınız elmalı payları ikiye kesin diğer 2 yufkayıda aynı şekilde yapın yağlı keğıt serilmış tepsiye düzün önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşınceye kadar pişirin pembeleşince hemen pırından çıkarın üstüne pudra şekeri serpin onun üstünede tarçın serpin servise hazır.
     


    Yazan: hikmet366
    eren366 bunu beğendi.
  2. Teşekkürler Güzel Görünüyor.

    - - - Eklendi - - -

    Teşekkürler.

    - - - Eklendi - - -

    Teşekkürler.
     
  3. Rica ederim
     
Yüklüyor...
22/10/2018 - 08:16