21MEHDİ12KIYAM
Üye
Türkçe anlamı değil hristiyanlıktan tengri kelimesi Türkçeye Tanrı olarak geçmiştir ama ben kullanmayı etik bulmuyorum benim bildiğim H.z.Mehdi Peygamberimiz soyundan gelecek gôklere yükselip ben Mehdiyim diye hitap edecek ve bütün müslümanlar yanına koşacak sizin Mehdi dediğiniz kişi sadece 60 sayfa yazı yazmış ve saklanıyorGardaşım tekrar söylüyorum:''Allah'' Yaratıcının arapçadaki anlamıdır.''Tanrı'' türkçe anlamı.Allah'ın 99 ismi 60 sayfalık belgenin 2. sayfasında Türkçeleştirilmiş olarak yazıyor.Anlaya anlaya tesbih etmek için,Mehdi çok güzel yazmış.Bir kere okuyun diyorum;yok saçma diyorsunuz.
Manasız derken;bu harfler sözel olarak bir anlam ifade etmez.Türkçedeki a,b,c,d gibi.Ayetlerin bu harflerle başladığını düşün.Bu harfler sayısal olarak anlam ifade eder.Onun sayısal kodu de çözüldü.Mehdi,60 sayfaya dökmüş bunu
Teşekkür ederim benim aklımda öyle kalmış demekki tamam şimdi hatırladım doğru şimdi şu adamın 60 sayfalık yazısına bir göz atalım bakalımAbi yanılıyorsun,tengri kelimesi Hristiyanlıktan Türklere geçmedi.Zaten sövcüğün kendisi Türkçedir.Günümüzde yabancı filmlere dublaj olarak tanrı denıldıgı ıcın bu sözcüğe yabancı kalınmıstır.Gök Tengri öz bir sözcüktür.
Allah kelimesi ise Arapça olmayıp,yanılmıyorsam ibranice ya da o dil ailesine mensup bir başka dilde Aloha,Alohim sözcüğünden gelmektedir der dil araştırmacıları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?