Elektrik İnsanı Nasıl Çarpıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
Elektrik İnsanı Nasıl Çarpıyor?
İnsanların Elektriğe Çarpılmaları Onun Bir İletkeni Haline Gelmelerinden Oluyor. Sıvılar İyi İletkendirler, Yani Elektriği İyi İletirler. Vücudumuzu İçi Sıvı Dolu Bir Kap Olarak Düşünürsek, Bütün Koruma Görevi Derimize Kalıyor. O Da Vücudumuzun Her Tarafında Aynı Kalınlıkta Değil. Islanınca O Da İletkenleşiyor, Hele Üzerinde Bir Yara Varsa Direnci Tamamen Yok Oluyor.

Elektriğin Öldürücü Gücünün Voltaj Değil De Akım Miktarı Olduğunu Öne Sürenlere Göre Akım Doğrudan Kalbi Etkiliyor. Bu Düşünüşe Göre L İla 5 Miliamper Akımın Vücutta Hissedilme Seviyesi; 10 Miliamperde Acı Başlıyor; 100 Miliampere Gelince Sinirler Reaksiyon Gösteriyor Ve 100-300 Miliamperde Şok Oluşuyor.

• Beğen
Tepkiler: Necmati, M3L!H, ibrahim 15 ve 6 diğerleri

Samsun55''

Samsun55''

Üye
Guzel bilgi tesekkur ederim...

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
ben teşekkür ederim

simsaraga

Üye
bizim sağlık hocası şöyle birşey demişti ne kadar doğru bilmiyorum eğer yıldırım size düşerde ayanığzda bir şey yok ise sizi elektrik çarpmaz çünkü devreyi sizde tamamlamaz bu ne kadar doğru

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
bilmem

Revengeful

Emekli Yönetici
bizim sağlık hocası şöyle birşey demişti ne kadar doğru bilmiyorum eğer yıldırım size düşerde ayanığzda bir şey yok ise sizi elektrik çarpmaz çünkü devreyi sizde tamamlamaz bu ne kadar doğru
Deniyorum, eğer yarına kadar mesaj çekmezsem...anladınız

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
dene sen istatitikler bana kalır

konyarapp

Üye
;););););) teşekkür ederim bilğiler içinn ;););)

Davulbaz

Davulbaz

Üye
teşekkürler

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
hmmm

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
önemli deil ben teşekkür ederim

eldergod

eldergod

Üye

Sizin Sağlık dersine beden hocasımı giriyo :) bir insanın üzerine yıldırım düşerse vede ayağında hiçbirsey yoksa ki olsada birşey farketmez insan iletken olduğundan kızarmış portakallı ördeğe döner :D Kontrol kalemi nasıl yanıyo sanıyosun :oke:

levasinay

levasinay

Üye
evet güzel bilgi teşekkürler

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
ben teşekkür ederim

X_MaN_YaK

X_MaN_YaK

Üye
faydalı oldu bu cok sagolasın

Burak

Üye
paylasım için teşekkürler
ayrıca topraklama diye bisey bu yüzden var :D

Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
paylaşım için sağol oğuzcan

furkanalgul

furkanalgul

Üye
ilginc... bilgiler icin tsk :)

OğuzcanAbi

Üye
    Konu Sahibi
önemli değil hepinize ayrı ayrı ben teşekkür ederim

kol@j

kol@j

Üye
Alıntı: simsaraga göndermiş. >

bir futbol maçında sahaya yıldırım düşünce hep aynı takımın oyuncuları yere yıkılmıştı...
aykkabı daki metal özelliğinin aynı olmasından kaynaklanıyordu galiba...

çarpma olması için vücuttan bir yere akması lazım diye biliyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt