Elektrik faturasını onda dokuz düşüren buluş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Elektrik faturasını onda dokuz düşüren buluş
Lise mezunu mucit, mevcut elektriği 4,5 kat artıracak bir düzenek geliştirdi.
01.05.2012 05:46

TRT Haber Sakaryalı mucit, evine kurduğu küçük bir düzenekle bunu başardı. Lise mezunu mucit, mevcut elektrik gücünü en az 4 buçuk kat artıran bir mekanizma geliştirdi
OKUDUĞU KİTAPTAN İLHAM ALDI29 yaşındaki Kubilay Barlas'ın okuduğu kitaptaki bir cümle hayatında dönüm noktası oldu.
"Benim en büyük araştırmalara iten tek bir cümle vardı, okuduğum kitaptan; gördüğümüz ve dokunduğumuz her şey, görünmeyenden kaynaklanır" diyen Barlas, bu sözden yola çıkarak, enerjideki görünmeyeni keşfetti.
ELEKTRİK VERİMİ 4,5 KAT ARTIYOR12 yıl boyunca bir elektrik düzeneği üzerinde çalışan Barlas, geliştirdiği mekanizmayı önce evine kurdu. Bu sayede mevcut elektriğin tam 4 buçuk kat arttığını fark etti.
"BİN LİRALIK FATURA 90 TL'YE DÜŞÜYOR"Mucit Kubilay Barlas, "25 Wat kullanıyorsun yaklaşık 600 watta yakın bir enerji elde ediyorsun. Arabanda akü kullanıyorsun diyelim 300 kilometre gitmesi gerekirken bunu 800 kilometreye çıkarabiliyorsun. Evinde kullanıyorsun bin liralık faturan 90 liraya düşüyor" dedi.
Mekanizmanın yaygınlaştırılması için destek bekleyen genç mucit, bu sistemle büyük işyerlerinde hatta barajlarda ciddi oranda elektrik artışı sağlanacağını belirtiyor.
Barlas bu konuda, "Adam demir eritiyordur ona biraz pahalıya mal olur. Yoğun miktarda kullanıyordur. Mesela tavuk çiftliği vardır daha hesaplıya mal olur bir ev için 2-3 milyarı geçmez. 100 kilowatlık trafosu olan bir sanayi için 150-200 bin tl'yi bulabilir" diye konuştu.
Genç mucidin hayalleri bununla da sınırlı değil.
Kubilay Barlas, hedefleriyle ilgili olarak, "Benim kafamdaki en büyük proje insansız hava taşıtının free olarak yapılması ve uzay sanayiye uygulanabilir modelini çıkartmak yönündeydi. Gideceğim noktada büyük ihtimal bunları yapacağım" şeklinde konuştu.

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Güzel buluş gerçekten tebrik ediyorum

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
buluş çalışma emek ve inanç güzel ama bu degerlere devlet ve millet olarak sahip çıkabiliyor muyuz cevap:hayır. Bu çalışmayı projelendirip teknolojisini üretemedikten sonra bir önemi var mı cevap: yine hayır. Peki bu genci yabancı bir üniversite ve şirket elimizden alıp biraz da destek vererek bu buluşu bize teknoloji olarak satıcak mı cevap:EVET EVET EVET

• Beğen
Tepkiler: isokoc76 ve Nextman
Eykul

Eykul

Üye
buluş çalışma emek ve inanç güzel ama bu degerlere devlet ve millet olarak sahip çıkabiliyor muyuz cevap:hayır. Bu çalışmayı projelendirip teknolojisini üretemedikten sonra bir önemi var mı cevap: yine hayır. Peki bu genci yabancı bir üniversite ve şirket elimizden alıp biraz da destek vererek bu buluşu bize teknoloji olarak satıcak mı cevap:EVET EVET EVET

Exact!

Lise muzunu mu??? Iyimis

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
çok yararlı bi buluş olmuş

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Exact!

Lise muzunu mu??? Iyimis

evet esma titizim hele bu konularda yaralı birisi olarak aşırı titizim kuzenim genetik ve moleküler biyoloji uzmanı yakında bütün dünya onu konuşucak buluşu sayesinde ama Türkiye de degil çünkü hiçbir makamdan alamadıgı destegi alman hükümeti verdi ve şu anda prostat kanserinde en erken teşhis koyma metodunun sahibi.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Aktif elektrikte tasarrufun tasarruflu lambalardan baska bir cihazla saglanamayacagı hocalarımız tarafından defalarca söylendi.
İlgilenmek güzel ama pek umutlu degilim.Bi ara da elektrik tasarruf cihazı satıyolardı o kadar saçma seyler analtıyodu ki adam resmen rezillik.Neymis efendim bizim prizler 220V ama telefonu sarja akıyoruz telefon 3,7 V geri kalan elektrik suya boşa gidiyo :ehe

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Yerimi bilmiyorum ama bende elekronik mezunu biri olarak uzun zamandır evde kısa metrajlı led lambalar kullanıyorum 80-90 tl elekrik faturam 55 tl gelmeye başladı.Tabi arkadaşıda tebrik etmek lazım

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yeri tabiki hocam led teknolojisi harika ama biraz maliyeti yüksek hem aydınlatma için hemde ekranlı cihazlar için.
A++ buzdolabı olsun camasır makinesi olsun bunlarında elektrik tüketimi düsük ama milleti sömürüyolar satarken.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
tabi ki tebrik etmek lazım en azından inandıgı bişey için çalışmış ve emek vermiş ama biz istemezükçü tukaka zihniyetten kurtulamadıktan sonra ne yapsan boş hadi yaptın diyelim bu sefer de kesin Türk degildir derler.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Aynen hocam destek yok insanımızın zihniyetiyle alakalı.
Özgüvenimiz yok.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
tabi ki tebrik etmek lazım en azından inandıgı bişey için çalışmış ve emek vermiş ama biz istemezükçü tukaka zihniyetten kurtulamadıktan sonra ne yapsan boş hadi yaptın diyelim bu sefer de kesin Türk degildir derler.

Aynen katılıyorum :oke:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Yeri tabiki hocam led teknolojisi harika ama biraz maliyeti yüksek hem aydınlatma için hemde ekranlı cihazlar için.
A++ buzdolabı olsun camasır makinesi olsun bunlarında elektrik tüketimi düsük ama milleti sömürüyolar satarken.

evet sömürüyorlar çünkü adamlar sana teknolojiyi satıyor beyaz eşyayı degil yerli üretim olan markalar bu teknolojiler için kolay kullanım hakkı veya patent ücreti ödemese o zaman fiyatlar bak nasıl düşüyor.

• Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo
Eykul

Eykul

Üye

:D Kim tutar seni

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye

derlerr.

SHS

SHS

Üye
buluşun ne olduğu bile belli değil, bi durun hele, öyle böyle bişey varsa buna sadece Türkiye değil tüm dünya destek verir, nobel alır nobel

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
buluşun ne olduğu bile belli değil, bi durun hele, öyle böyle bişey varsa buna sadece Türkiye değil tüm dünya destek verir, nobel alır nobel

benim derdim buluşla veya bulanla degil buna verilen tepkiyle

---------- Eklendi @ 14:51:16 ---------- Yazıldı @ 14:48:48 ----------

ömrü boyunca bu ülke için taş taş üstüne koymamış hatta buna tenezzül bile etmemiş insanların böyle bir iddiayla ortaya çıkanları karalama çabasınadır benim tepkim yoksa kendi adıma hiçbir sıkıntım yok allaha şükür hem maddi hem manevi olarak.

---------- Eklendi @ 14:55:58 ---------- Yazıldı @ 14:51:16 ----------

tutma beni esma formumu buldum belki birileri yazdıklarımdan feyz alır da dünya görüşünü degiştirir.

SHS

SHS

Üye
hocam Türk insanı başarıya alışık değil, inanamıyor kolay kolay, bi alışsa, inansa, destek verse neler neler yapılır ayrıca içimizde başarılı olmamızı istemeyenler, kötü planları olanlar var, hani Mustafa hocanın dediği gibi 'içimizdeki İrlandalılar'.. Onlara rağmen, her olumsuzluğa rağmen, inadına başarmalıyız:oke:

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Helal olsun vallahi.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
hocam Türk insanı başarıya alışık değil, inanamıyor kolay kolay, bi alışsa, inansa, destek verse neler neler yapılır ayrıca içimizde başarılı olmamızı istemeyenler, kötü planları olanlar var, hani Mustafa hocanın dediği gibi 'içimizdeki İrlandalılar'.. Onlara rağmen, her olumsuzluğa rağmen, inadına başarmalıyız:oke:

irlandalılar kim oluyor?!!
tepeden bakan ayrıştıran kafatasçı bir yaklaşım gibi geldi bana.
mesela merhum T.OZALDA İrlandalıydı ve ulkeye faydası dokundu. birilerini toptan suçlamak boluculugun ta kendisidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...