Elano neden oynamıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Elano neden oynamıyor?
Transfer edildiğinde yer yerinden oynamıştı. Dünya yıldızı olarak Türkiye'ye adım atmıştı. Ancak Elano, kendisinden beklenen performansı bir türlü sergileyemedi. Peki Brezilyalı, neden Galatasaray'da vasatı aşamıyor?




Galatasaray taraftarı ondan çok şey bekliyordu. Çok büyük umutlarla transfer edildi. Ancak Elano, birkaç maç dışında beklentilere cevap veremedi. “İlk senesi, ülkeye, lige alışması lazım” yorumları yapıldı. Dünya Kupası’nda Brezilya formasıyla adeta döktürdü, yeniden yıldızı parladı. Dünya basınında manşetleri süsledi. Bu performansı Sarı-Kırmızılılar’ı da heyecanlandırdı. Ancak Galatasaray’a geri döndüğünde yine hayal kırıklığı yaşattı. Peki kalitesinden şüphe edilmeyen Elano, neden Cim Bom’da iyi oynayamıyor? İşte otoritelerin bu soruya verdikleri yanıtlar:


Mini yorum:

Elano yıldız değil ki!

Elano’nun Galatasaray’da başarılı olamamasının en önemli nedenlerinden biri kulüpte istenmeyen adam olması. Transfer dönemi boyunca hep elde kaldı gözüyle bakıldı. Dünya Kupası’ndan sonra takıma geç katıldı ve hazırlık kampını kaçırdı. Galatasaray camiası ve taraftarıyla Elano arasında bir türlü beklenen uyuşma da olmadı. Elano’ya hep önder, kurtarıcı ve yıldız oyuncu gözüyle bakıldı ve beklenti bu yöndeydi. Ancak Elano kurtarıcı olan bir oyuncu değil. Sadece mevcut kadroda iyi bir futbolcu. Brezilya Milli Takımı’yla buradaki farkın en önemli nedeni de bu. Orada yıldızların arasında sisteme uygun bir oyuncu olarak oynuyor, ama Galatasaray’da maç kurtarması, öne çıkması ve takımı sırtlaması bekleniyor. Ancak bu oyuncu yıldız değil; problem burada!
Sergen Yalçın

***

Ayhan in, Elano out...

Dünya yıldızı olarak lanse edilip, havalimanında omuzlarda taşındıktan sonra bir çuval dolusu para ödenen oyuncuların bir süre sonra yedek kulübesine demir atmaları Türkiye’de ne bir ilk ne de son olacak...Dedim ya bizimkiler buna alışık, futbolcu da alışacak. Zaten onun büyük bir derdi yok, ay sonu banka hesabındaki yeküne bakıyor, olan garibanım taraftara oluyor! Elano, Güney Afrika’da tıkır tıkır işlerken, Galatasaray ailesinden dışlanması Brezilyalı’ya açık bir mesaj; Seni artık istemiyoruz! Doğru, çünkü Aslan’da bizim oğlan Ayhan hâlâ maç kurtarıp Frank Rijkaard ile kucaklaşıyorsa ne gerek var yılda 3.5 milyon EURO alan bir Sambacı’ya...
Mehmet Demircan

***

Doku uyuşmazlığı var

Brezilya’da ilk 11 oynayan bir futbolcunun, Galatasaray’da yedek kalması garip. Şu bir gerçek ki, transferi açıklandığı zaman taraftarları son derece heyecanlandıran Elano da, bugüne kadar sergilediği performansla ilk 11’de oynamayı hak etmiyor. Galatasaray forması Brezilyalı yıldıza uymadı. Bu, Elano’nun kalitesiz ya da yeteneksiz olduğunu göstermiyor. Sadece doku uyuşmazlığı olduğunu düşünüyorum. Mesela Galatasaray’ın efsane ismi Hakan Şükür, Avrupa’da görev aldığı kulüplerde vasatı aşamadı ama Sarı-Kırmızılı formayla her zaman en üst seviyede oynadı, adını tarihe yazdırdı. Hagi de Real Madrid ve Barcelona maceralarından sonra en iyi dönemini Galatasaray’da geçirdi. Bundan sonra en iyisi Elano’yla yolları ayırmak.
Raşit Altun

***


Tek bir sebebi yok

Bunun teknik ve psikolojik sebeplerinin olduğunu düşünüyorum. Öncelikli sorun psikolojik sebepler. Elano, Galatasaray’a Dünya Kupası’nda forma giyebilmek için gelmişti. Dunga’nın, sürekli oynayabileceği bir takımda forma giyerse milli takımda yer alabileceğine dair sözü, ona bu kararı aldırmıştı. Hem Dünya Kupası motivasyonu, hem de transfer dönemi öncesi Avrupa devlerinden birisine gitme isteği sonuçsuz kaldı. Bu yüzden biraz sallantıda olması normal. Teknik açıdan bakıldığında ise; 4-3-3’te ortadaki 3’lüde görev aldığında Galatasaray defansif olarak düşüyor. Öndeki üçlünün kanatlarına ise hiç uygun değil. Dolayısıyla özellikle deplasmanlarda kolay kolay forma bulması söz konusu olmayacak gibi.
Mehmet Demirkol

alıntı:fanatik
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt