el-Cin (2013)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
el-Cin (2013)


Dabbe ve Semum filmleriyle “Cin ve kıyamet” temalarını Türk korku sinemasına kazandırarak, korku sinemamızın dünya çapında tanınmasını sağlayan Hasan Karacadağ yeni korku filmine imza attı. Hasan Karacadağ’ın senaryosunu yazıp, yönettiği el-CİN filmi, Doğu’nun unutulmuş masalları arasında kaybolmak üzere olan ve “üç harfliler” diyerek geçiştirilen ‘cinler alemi’ hakkında çok az bilinen bir detaydan yola çıkıyor.
Başrollerini başarılı genç oyuncular Fulya Zenginer, Serdal Genç, Oğuzhan Yıldız, Hande Kaptan ve Alper Kadayıfçı paylaştığı film, karanlık ve bilinmeyen dünyalara ait daha önce hiç anlatılmamış bir sırra, insanoğlundan daha eski tarihleriyle gecenin örtüsü altına gizlenmiş kindar gözleyicilere yani cinlere, öte alemin bilinmeyen sakinlerine odaklanıyor.
el-CİN filminde, insan gözünün algıladığı görüntüleri beyne göndererek, kayıt etme mantığı dünyada ilk defa kullanıldı. Hasan Karacadağ, ilk Japonya’da denediği ve özgün fikri kendisine ait olan bu metodun, filmi sinemada bir defa izleme ve sonrasında beyinde defalarca tekrar izlemeye yönelik bir bilinçaltı sistemi olduğunu söyledi.
Çekimleri Şile ve İstanbul’da gerçekleştirilen el-CİN filmi için özel olarak kurulan platoda ‘CMAB’(consciousness, mind and brain) tekniğiyle, izleyenin bilinçaltına üç boyutlu görüntüler yerleştiren yeni bir kamera ve kurgu sistemi kullanıldı. Filmin, digital efekt, özel ses efektleri ve animasyonları da bu metotla kurguya dahil edilecek.





el-CİN Vizyon Tarihi: AĞUSTOS 2012

el-CİN – Film Ekibi:

Yönetmen ve Senaryo: Hasan Karacadağ
Yapımcı: J Plan, Hasan Karacadağ


el-CİN – Oyuncular
:

Fulya Zenginer
Serdal Genç
Oğuzhan Yıldız
Hande Kaptan
Alper Kadayıfçı
Sevinç Erol
Ebru Unurtan
Sultan Köroğlu Kılıç
Elif Erdal
Çetin Yeltekin
Hakan Bozyiğit
Mine Vurankaya
Dora Sarıkaya
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı ve BYFECI


BYFECI

BYFECI

Üye
Dabbe 3 bir cin vakasınıda paylaşır mısın abi?
 
  • Beğen
Tepkiler: x-scarface
x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
Paylaştım kardeşim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt