fenicks
Üye
ekran sorunu
Evet arkadaşlar nedense bu forumda paylaşmamışım bu olayı. Geçen sene Nokia ile yaptığım bir kaç görüşmeden sonra bu yöntemi buldum ve adını vermek istemediğim bir sitede paylaştım. Ama bir baktım ki herkes buldum buldum diye başlıklar açarak alıntı bile olduğunu belirtmeden bu yöntemi benden çalmış. Üzüldüm tabii ki. Neyse...
Herkesin merak ettiği ve "oyun yarım ekran çalışıyor, nasıl tam ekran yaparım" gibi soruların cevabı bu arkadaşlar. Dediğim gibi aslında tamamen benim sayemde bu method yayılmıştır.
Çok basit bir işlem. Bilgisayarımıza winrar (
Kod:
Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: x,x
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: x,x
Birinci x,x yerine oyunun kendi çözünürlüğü(240,320 gibi) ikinci x,x yerine ise kendi telefonunuzun çözünürlüğünü yazın(352,416 gibi). Örneğin N73'ünüde bir oyun yarım ekran çalışıyorsa 1. kısma 176,204, ikinci kısma 240,320 yazacaksınız. Kaydedin ve kapatın. daha sonra bu düzelttiğiniz MANIFEST.MF dosyasını yeniden o oyunun içindeki META-INF klasörünün içine sürükleyin ve varolan dosyayı değiştirin. hepsi bu kadar.
Eğer sorularınız olursa olabildiğince çevrimiçiyim arkadaşlar, en geç 1 gün içinde cevaplarım sorularınızı. alıntıdır......
Herkesin merak ettiği ve "oyun yarım ekran çalışıyor, nasıl tam ekran yaparım" gibi soruların cevabı bu arkadaşlar. Dediğim gibi aslında tamamen benim sayemde bu method yayılmıştır.
Çok basit bir işlem. Bilgisayarımıza winrar (
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
) 'ı kuruyoruz ve yarım ekran çalışan veya ekranınıza büyük gelen .jar oyunu bilgisayarımıza indiriyoruz. Daha sonra indirdiğimiz bu .jar oyuna sağ tuşla tıklayıp "birlikte aç" butonuna tıklıyoruz ve karşımıza gelen pencereden "winrar" ı seçiyoruz(eğer winrar yoksa şu yolu izleyin; gözata basın, sırasıyla c, program files, winrar ve winrar). şimdi oyunun data dosyalarının içindeyiz. En tepede META-INF klasörünü göreceksiniz, o klasörü açın ve içindeki MANIFEST.MF dosyasını masaüstünüze sürükleyin. Daha sonra masaüstünüzdeki MANIFEST.MF dosyasını "birlikte aç" komutu ile wordpad ya da notepad yardımıyla açın ve karşınıza gelecek metin belgesinin son 2 satırına şunları ekleyinKod:
Nokia-MIDlet-Original-Display-Size: x,x
Nokia-MIDlet-Target-Display-Size: x,x
Birinci x,x yerine oyunun kendi çözünürlüğü(240,320 gibi) ikinci x,x yerine ise kendi telefonunuzun çözünürlüğünü yazın(352,416 gibi). Örneğin N73'ünüde bir oyun yarım ekran çalışıyorsa 1. kısma 176,204, ikinci kısma 240,320 yazacaksınız. Kaydedin ve kapatın. daha sonra bu düzelttiğiniz MANIFEST.MF dosyasını yeniden o oyunun içindeki META-INF klasörünün içine sürükleyin ve varolan dosyayı değiştirin. hepsi bu kadar.
Eğer sorularınız olursa olabildiğince çevrimiçiyim arkadaşlar, en geç 1 gün içinde cevaplarım sorularınızı. alıntıdır......