ekran kartı sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kkasim

Üye
    Konu Sahibi
ekran kartı sorunu
arkadaşlar ekran kartım oyunlarda donma yapıyor. teknik serviste test ettirdim sorun yok denildi. erkran kartım ati radeon 9550 driver son driver 10.2 bilgisaryadan ekran tartını çıkardım onbard ekrantı donan oyunları sorunsuz çalıştırıyor 32 mb.bu konuda yardım bekliyorum.bilgisayar donanımlarım cpu p4 2.4 ram ddr2 1 gb anakart ecs p4m800pro

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Hangi oyunlarda donma yapıyor? Bunu da belirtirseniz daha net yardımcı olabiliriz. İşlemci, yük altında kaldığı zaman gerekli verileri tam alamaz ve yerine iletemez. Bu açıdan bakacak olursanız, Ekran kartına gerekli bilgiler iletilemediği için bu gibi hataların olması normaldir. Ayrıca AGP girişli, Onboard olan Ekran kartı yüksek performans vermez. Ekran kartınızın çekirdek hızı, bellek hızı ve bellek miktarını ele aldığımızda çok düşük bir performans sergiliyor. Anakartınızda da PCI-Express slotu bulunmuyor. 8x AGP slotu bulunuyor. Bu durumda sadece AGP destekli Ekran kartı takabilirsiniz. Mutlaka Anakart üzerinde PCI-Express x16 slotu bulunması lazım ki, PCI-Express x16 özellikli Ekran kartı takabilesiniz. Sisteminize bakacak olursak, 2007 oyunlarını anca oynayabilirsiniz. Bunun üzerindeki oyunları oynamaya çalışıyorsanız, donma sorunu tabiki olacaktır. Çünkü istediği sistem gereksiniminin dışındadır.

Anakartınız Lga775 soketlidir. Bu Intel Core 2 Duo çift çekirdek bir İşlemci takabilirsiniz anlamına gelir. Fakat FSB hızı 1066MHz'a kadar İşlemci takabilirsiniz. Eğer İşlemci değiştirecek bütçeniz var ise daha iyi bir İşlemci tavsiyesinde bulunabilirim.

kkasim

Üye
    Konu Sahibi
cevap için teşekkür ederim.oyunlar zaten yeni değil. dediğin gibi 2007 öncesi oyunlar. örnek fifa2007. ekran kartı agp 256mb 8x işlemci 478 pin p4 2.4mhz 533 mhz ram 1gb kingston 667 mhz sorun onboard ekran kartında değil.harici kartı taktığımda donma oluyor.
Anakart Adı ECS P4M800Pro-M478
Anakart Teknik Bilgisi
CPU Soket/Slot 1 Socket 478
Genişleme Yuvaları 3 PCI, 1 AGP
RAM Yuvaları 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM
Tümleşik Aygıtlar Audio, Video, LAN
Fiziksel Boyut Micro ATX
Anakart Ölçüleri 240 mm x 240 mm
Anakart Çipseti P4M800Pro

-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
Harici Ekran kartını taktığınızda, eğer AGP Slotunda sorun var ise donma, atma vb problemler olabilir. Ayrıca AGP Slotuna harici Ekran kartını taktığınızda, diğer Anakart ile bütünleşik olan Onboard Ekran kartını BIOS'tan iptal etmeniz gerekiyor. Aksi takdirde harici Ekran kartı işlev görmez. Anakartınızı da güncel tutmalısınız. Bu verdiğim linke tıklayarak, Anakartınızın ana sitesine bağlanacaksınız. Anakart resmi altında "Downloads" bölümü bulunuyor. Downloads altında da BIOS, Driver ve Manual bölümünü göreceksiniz. Buradan Driver'a tıkladıktan sonra alt bölümde, Anakartınız için gerekli olan Driverları göreceksiniz. ( Ses Driver'ı, VGA Ekran kartı Driver'ı vb. ) Bunları indirerek güncelleme yapabilirsiniz.

kkasim

Üye
    Konu Sahibi
önerilerin teşekkür ederim.deneyip tekrar sonucu yazarım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt