Ekran kartı alırken dikkat edilmesi gereken şeyler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OMG LOL!

OMG LOL!

Üye
    Konu Sahibi
Ekran kartı alırken dikkat edilmesi gereken şeyler
Herkes bir süre sonra bilgisayar parçalarını değiştirir ve ekran kartı alırken çoğu kişi şöyle düşünür "daha fazla bellek daha iyi performans."
bu tamamen yanlıştır.şimdi ekran kartı alırken nelere dikkat edilmeli onları yazıcam.

1-anakartla uyumluluk

ekran kartları her slota uymaz.şuan kullanılan yaygın 2 tip slot vardır: AGP ve PCI-e.AGP daha eskidir ve yavaştır,zaten yeni anakartlarda PCI-e kullanılıyor.Ekran kartını almadan önce anakartınızın AGP veya PCI-e slotundan hangisini kullandığına bakın.

2-Güç kaynağı

her donanım gibi ekran kartıda güç tüketir.genellikle 350-470 watt arası bir güç kaynağı yeterlidir. ama yeni ekran kartları daha fazla güç isteyebilir ve 6 ve 4 pinli özel kablolar gerektirebilir.güç kaynagınızın bunları destekleyip desteklemediğine bakın.

3-Işlemci - RAM

Ekran kartının verimli çalışması için cpu ve ramin minimum belirli bir miktar olması gerek.bunlarıda kontrol edin.

4 - Soğutma

işlemci gibi ekran kartıda ısı üretir ve bunu bir heatsink veya fan ile kasanın içine atar, kasanın bu havayı dışarı atıp taze hava çekebilmesi çok önemlidir.

5- Ekran kartının GPU ve RAM frekansı

ekran kartlarının görüntüyü işleyen bir işlemcisi ve kaplamalar için rami vardır.bunlarında frekansı vardır ve çok önemlidir, 500 mhz gpu ve 512mb ram, 250 mhz gpu ve 2 gb ramden kat kat daha iyidir fakat bu ramin az olması iyidir anlamına gelmez.ram frekansı ise gpu ya göre çok daha yüksektir. bu 2 değer performansı ciddi derecede etkiler,ikisininde yüksek olması cok iyidir.

6-bellek miktarı

asıl hata burda yapılır,bellek miktarının ekran kartının işleyemeyeceği kadar fazla olması performansı arttırmak yerine düşürür.orta-yüksek bir kart için 1gb bellek yeterlidir.

7-bit değeri

bu da çok önemlidir,performansı etkiler.basitçe bir su tesisatındaki kalın bir borunun birden incelmesi gibidir.ram'a gidebilecek verinin hızını etkiler.128 bit iyi bir kart için yeterlidir.en son çıkan kartlar 364 bite kadar yükselmiştir.

8-paylaşım

bunuda fazla uzatmadan şöyle anlatıyım; ekran kartı hafızasını arttırmak için sistem raminden belli bir miktarı kendine ayırır.bu performansı düşürür ve paylaşımlı kartlar pek tercih edilmez.


yazı bana aittir alıntı değildir kendim yazdım. MAXICEP
 


CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Teşekkürler Açıklayıcı bir anlatım Olmuş
 
OMG LOL!

OMG LOL!

Üye
    Konu Sahibi
bazı yerlerinde sanki biraz terslik var gibi ama bana oyle geliyo sanırım....
 
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
  • Beğen
Tepkiler: OMG LOL!
OMG LOL!

OMG LOL!

Üye
    Konu Sahibi
neyse kalsın..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt