Ekonomik Koşullar Zor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Sidretül Münteha

Üye
    Konu Sahibi
Ekonomik Koşullar Zor
Arjantin ve Şili'nin ev sahipliğinde 1-17 Ocak 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 32. Dakar Rallisi'nde mücadele etmeye hazırlanan Kemal Merkit ile Kutlu Torunlar, organizasyonun heyecanını yaşamaya başladı.


Dakar Türk ekibi adına servissiz maraton kategorisinde KTM 640 Enduro model motosikletleriyle yarışacak olan Kemal Merkit ve Kutlu Torunlar, rallinin başlamasına az bir süre kala tüm hazırlıklarını tamamladı.

32. Dakar Rallisi'yle ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Kemal Merkit, pek çok kez bu organizasyonda yer aldığını vurgularken, ''Her Dakar Rallisi yeni bir heyecan ve yeni sürprizlerle dolu.

İnsanlar, katılacakları başka yarışlarda etapları bilirler. Burada ise bilinmeyene gidiyorsunuz. Her ne kadar geçmiş yılların tecrübesi olsa da, yine de bilinmeyen onlarca tehlike ve sürpriz sizi bekliyor olacaktır. Dakar Rallisi'nin en büyük heyecanı da burada'' dedi.

Daha önce Afrika'da yapılmasına karşın, güvenlik sorunları nedeniyle 1998 yılından itibaren Güney Amerika'ya taşınan organizasyonun her iki bölümünde de yarıştığını aktaran Merkit, ''Afrika'da 4 kez yarıştım.

Güney Amerika'yı da çok sevdim. Ama nerede devam etmesini istediğim sorulsa, cevabım Afrika olur. Çünkü oranın ruhu daha başkaydı. Koşullar, sürüş, ya da teknik açıdan baktığımızda Güney Amerika çok zordu ve bu sene daha da zor olacağını söylüyorlar. Ancak, Afrika'nın ruhu bunu dengeliyordu'' diye konuştu.

-''EKONOMİK KOŞULLAR ZOR''-


Kemal Merkit, 32. Dakar Rallisi'ne katılırken yaşadıkları finansman desteği sorunlarıyla ilgili olarak, ''Ekonomik koşullar tüm dünya için geçerli ve zor. Türkiye'deki koşullar da aynı şekilde zor. Sponsorluk konusunda şirketlerin önemli bölümü geri çekildi'' ifadelerini kullandı.

Yaşanan ekonomik kriz ortamında kendilerinin bu durumu yadırgamadığını dile getiren Merkit, ''Biz bu sene ayakta kalıp, mutlaka bu organizasyonun içinde Türk bayrağını bulunduralım diyerek, masraflarımızın önemli bölümünü kendi şirketimizden karşıladık. Neyse ki destek sponsorlarımız oldu. Bu işin uzun vadede Türkiye'de yayılabilmesi için spor kültürünün gelişmesi gerekiyor. Ümit ediyorum, 5 yıl içinde bu işler çok daha kolaylaşacaktır'' şeklinde konuştu.

Kendileri gibi uluslararası organizasyonlarda yer alan ve Türkiye'yi temsil eden sporculara, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destek verip veremeyeceği konusunda, ''Tabii ki sağlanabilir ama politikanın içinde olup, o insanlara ulaşabiliyor olmamız lazım'' diyen Kemal Merkit, ''Bizler sporcu karakterli insanlarız. Siyasilerle kontağımız olamıyor. Artık onların ancak gelip de 'Siz ne yapıyorsunuz çocuklar?' demesi gerekiyor. Artık herhalde görürler diye tahmin ediyorum. Bir şekilde basından takip ediyorlardır'' şeklinde konuştu.

-''ÇOK İLGİ GÖRÜYORUZ''-

Kemal Merkit ayrıca, Dakar Rallisi'nde kendilerine olan ilgiye de dikkati çekerek, şunları söyledi:

''İnsanlar orada bize çok ilgi gösteriyorlar. Bir çok kez katıldım. Her sene de sansasyonel düşüşlerim ya da uçuşlarım olduğu için ilgi yüksek. Fransa televizyonunda dahi programım yayınlandı, 'İnatçı Türk' diye. Çünkü ben yılmıyorum ve sonuna kadar gidiyorum.

Benim bir tarafım kırılsa da, motorum kırılsa da sonuna kadar devam ediyorum. Geçen sene 5 kilometre motorumu iterek finişe vardım. Orada renk getiren kişileriz. Türk bayrağını da orada gururla taşıyıp tanıtıyorum. Buna da devam etmek istiyorum.''

-TORUNLAR: ''BU SENE PROBLEM BEKLEMİYORUZ''-

Dakar Türk ekibinin bir diğer yarışçısı Kutlu Torunlar, bu senenin, adeta mekanik problemlerle boğuştukları geçen yıldan farklı olacağını kaydetti.
KTM 450 Enduro modelinden, KTM 640 Enduro'ya geçtiklerini vurgulayan Torunlar, şöyle devam etti:

''Geçen sene çok fazla problemle karşılaşmıştık. Bu seneki motorumuz, kendini daha fazla ispat etmiş bir model. Geçtiğimiz seneki tipik mekanik problemleri bu sene yaşamayacağımız kesin.

Çok güvenilir bir motor. Güçlü ve biraz ağır ama enjeksiyonlu olması nedeniyle yakıt tüketimi az. Benzin tankları da hafifleyecek. Sadece yarışa konsantre olabileceğimizi umduğumuz, mekanik servis almadan yarışacak olmamıza rağmen, daha rahat olabileceğimiz, dinlenmeye zaman ayırabileceğimiz bir Dakar senesi olacak. O yüzden çok huzurlu gidiyoruz.''

Teknik servislerini kendilerinin verecek olması konusuna da değinen Torunlar, ''Bunun da ayrı bir hazzı var. İkimiz de maceracı ruha sahibiz, insanın iç yapısıyla alakalı bir şey. Biz bu tip şeylerden haz duyuyoruz. Bu haliyle bizim için Dakar Rallisi çok daha çekici hale geliyor'' ifadelerini kullandı.

-START 1 OCAK'TA BUENOS AIRES'TEN-

Bu yıl 32. kez düzenlenecek olan Dakar Rallisi, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'ten 1 Ocak 2010 tarihinde start alacak.

Arjantin ile Şili'deki toplam 15 etaptan oluşacak yarışa, 33 ülkeden 161 motosiklet, 29 ATV, 140 otomobil ve 52 kamyonun katılacağı bildirilirken, motosiklet ile ATV kategorilerinde yarışçılar 8 bin 837 kilometre, otomobil ile kamyon kategorilerinde ise yarışçılar 9 bin 30 kilometreyi tamamlayarak finişe ulaşmak için mücadele edecekler.

Buenos Aires'ten başlayacak yarışta, sırasıyla Colon, Cordoba, La Rioja, Fiambala, Copiapo, Antofagasta, Iquique, Antofagasta, Copiapo, La Serena, Santiago, San Juan, San Rafael ve Santa Rosa etaplarını geçecek olan yarışmacılar, yine Buenos Aires'de finişe ulaşacaklar.

Oldukça zorlu etaplarıyla bilinen Dakar Rallisi'nde start alan yarışmacıların yalnızca yüzde 40'ının finişe ulaşabildiği kaydedilirken, dünyanın en kurak çölü olarak bilinen Atakama Çölü etapları ile Ant Dağları eteklerinde 4 bin metrelere kadar ulaşan yüksek irtifa etapları gelecek yarışın en zorlu bölümleri olarak dikkati çekiyor.

Dakar Rallisi'nde Türkiye adına yarışan Kemal Merkit 55, Kutlu Torunlar ise 56 numaralı motorlarıyla mücadele edecekler.

Kaynak: AA
 
'Davut

'Davut

Üye
Bakalım bu sefer kaçınçılığa yarışacaz ...50 sıralarda bitirecekler sonra bu açıklamayı yapacaklar....
Önemli olan burada yarışmakdı bu yarışı bitirmekdi bitirmek bile bizim için gurur verici diyecekler....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
474
SHS
Cevap
0
Görüntüleme
496
SHS
Cevap
0
Görüntüleme
515
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
566
Doğuş Pertez


Üst Alt