Eğitim uçağı denize düştü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Eğitim uçağı denize düştü
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalanan eğitim uçağının, Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düştüğünü bildirdi.
Vali Kıraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiğli 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan havalanan T 37 eğitim uçağının, saat 12.10'da Güzelbahçe ilçesi açıklarında denize düştüğünü kaydetti.
Kıraç, henüz enkaza ulaşılamadığı için kesin olmamakla birlikte uçakta öğretmen ile öğrencisinin olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

UÇAKTA BİR YÜZBAŞI BİR DE TEĞMEN VARDI
Vali Kıraç, düşen eğitim uçağının arama çalışmalarının yapıldığı Güzelbahçe'ye gelerek, incelemelerde bulundu. Çalışmaları hakkında Tümgeneral Hasan Küçükakyüz'den bilgi alan Kıraç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede Sahil Güvenlik, deniz polisi ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü dalgıç ekiplerinin katılımıyla başlatılan aramaların sürdüğünü bildirdi.
Kıraç, uçakta öğretmen yüzbaşı ve öğrenci teğmenin bulunduğunu belirterek, ''Aramalarda enkaz parçaları görülüyor ama ana parçaya ulaşılamadı. Üzüntümüz büyük, kayıp olursa daha da artacak. Uçakta bir yüzbaşı bir de teğmen vardı. Enkaza en kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyoruz'' dedi.
AA muhabirinin görüştüğü bazı görgü tanıkları da alçalan uçağın bir anda evlerin üzerine düşeceğini sandıklarını belirterek, ''Uçak oldukça alçalmıştı. Bir kere kendi etrafında döndü, dengesini kaybetmişti. Pilot herhalde son çabayla uçağın yönünü denize çevirdi. Uçak adeta denize çakıldı'' dedi.

TÜRK HAVA KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA
Türk Hava Kuvvetleri, İzmir'in Urla ilçesi yakınlarında denize düşen uçakta bulunan öğretmen pilot ve pilot adayı için arama-kurtarma faaliyetlerine devam edildiğini bildirdi.
Türk Hava Kuvvetlerinin internet sayfasında yer alan basın açıklamasında, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığına ait T-37C uçağının saat 11.41'de eğitim uçuşu esnasında İzmir'in Urla ilçesi yakınlarında düştüğü ifade edildi.
Açıklamada, uçakta bulunan öğretmen pilot ve pilot adayı için arama-kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

AA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...