Uygulama Eğer olursa vatana millete çok hayırlı olacak

Sponsorlu Bağlantılar

VaronBurak

VaronBurak

Üye
    Konu Sahibi
Eğer olursa vatana millete çok hayırlı olacak
PROGRAMLARIN KÖLESİ OLMAYIN !

Hepimizin her zaman internet bağlantısı(3G/wifi) olmuyor. Hepimizin kullanmadığı programlarda biz istemesek dahi kapatsakta sürekli RAM'de duruyor hem kasıyor hemde bataryayı hızlı bitiriyor. Sonuç olarak hiç bir program açık değilken dahi 350 MB RAM'lik telefonun en fazla 50 veya 60 MB'si serbest kaldığından 300'lük alan israf oluyor ve App Master programı ise bu konuda geçici çözüm sağlıyor. Bunu kökünden çözmek istiyorum programların kodlarına inip otomatik açılmasını engellemek mümkün müdür?

İsterse en kral telefon olsun bu son çıkan S4 olsun sırf bu canavar yazılımlar yüzünden ramde boş alan kalsa dahi dahasını kullanabilecekken devasa bir alan boş yere israf olmaktadır en kötüsü bunu kimse farketmeyip burda sorduğum kimse birşey diyemedi ama kimse farketmesede batarya ve yavaşlık sorununun "kaynağı" budur ve istisnasız(android) "herkeste" bu problem vardır.

Net yok Açıp bakıyorum çalışan programları ve liste şudur.

Facebook 26 MB
Haritalar 4,6 MB
Google Play Store 9,1 MB
Haritalar 5,7 MB
Haritalar 7,7 MB (Değişiyor)
Dijital Saat 2,3 MB

Bu yüzden Viber, Tango, WeChat ve diğer bazı programları bu yuzden sildim whatsapp o kadar inatçı değil en azından eğer bunları silmeseydim onlar nice yer kaplayacaktı ben çok kullanmasamda bunları eminim kullanan vardır. Ayrıca diğer açık olanlarla bunları toplarsam kapladığı alan kadar bir sayı etmiyor yaklaşık 100 MB açıkta kalıyor nereye gidiyor o merak ediyorum ?

İndirdiğimiz popüler program eğer -oto açılma- özelliğine sahipsipse hapı yutmuşsunuz demektir ve bu "gizli belayı" asla siz yönetemiyorsunuz tamamen yazılımcının keyfine bağlı...

aleranol

aleranol

Üye
Linux ta şöyle bir olay var.
"Boş ram ziyan olan ramdir" rami sadece yetersiz kaldığında bazı ram yiyen uygulamaları kapatarak sağlar. Eski laptobumda 2gb ram ve ubuntu 12 vardı. Çok da güzel ne olduğu anlaşılıyordu. Ramin % 90 küsürü kullanılırken kasmazken ubuntuda windowsta % 40 kullandığı hâlde deli gibi ısınır ve kapanırdı.
Eğer bu sistemi kullanacaksınız biraz rami yuksek cihaz almanız gerekiyordu.
Elimde 2gb ram var ve hiç bir ram programı kullanmayınca sistem o kadar rahat çalışıyor ki. Ama program kullaninca 2. Gün hemen hatalar başlıyor.

VaronBurak

VaronBurak

Üye
    Konu Sahibi
Yardım edecek yokmu arkadaşlar? Teşekkürler yorumun için aleranol.

besim.farhan

besim.farhan

Üye
kardes rootlu cihazlar için Programlar var. araştır biraz. tamamen durdurup açıklamasını dalıyor bazı seçilen uygulamaların

aleranol

aleranol

Üye
Besim arkadaşın dediği gibi. Rootlu ise cihaz bazı sistem progranlarinda tamamen uygilama dondurma özelliği var. Ama şu an aklımda değil isimleri

aleranol

aleranol

Üye
Olabilir :)

maxiplustr

Üye
TitaniumBackupPro İle Uygulamaları Dondurabilirsiniz. [Root Gerektirir]
www .dosya. tc /server9/oetbMv/TitaniumBackupPro.rar.html

- - - Eklendi - - -

TitaniumBackupPro İle Uygulamaları Dondurabilirsiniz. [Root Gerektirir]
www .dosya. tc /server9/oetbMv/TitaniumBackupPro.rar.html

Üst Alt