Eğer Bilgisayar Ve Cep Telefonu Kullanmak Günah Olsaydı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
yazılım mühendislerinin ürettiği programları satın almaktan bahsediyorum . Korsan kullanmak kul hakkına girmek doğru mu sence ? Yoksa emperyalist düzene para vermek mi doğru ? Çok kafamı karıştırıyor bu konu :zzz:

Allah ın takdiridir o konuda ne söylesem yersiz olur.Ama söylenebilecek bir söz varsa.Teknolojik alan daima Allah ı yok sayan insanların oluşumumu kapsar tamamı olmasa da büyük çoğunluğu bu yöndedir.Buna artı olarak gelişimlerinde izledikleri yol ise 7.yüzyılda başlar yani bizim olanı geliştirip meyvesini tüketiyorlar.Aynı zamanda sömürüyüde dahil edebiliriz.Niyet olarak iyiye kullanan da var kötüye kullanan da genel olarak art niyet fazlasıyla önde.Biz Müslümanlar Dünya'da yazılımdan ötede tüm alanların başyapıcı mimarlarıyız.Sadece değerlendirme konusunda cahil kaldık,bırakıldık.Yahudiler ve Hristiyanların yakaladıkları kaynaklar bizden alınan yapıtların son versiyonu olarak günümüzde yaygındır.Özüyle korsanlık değilde arasında hakkımız olanı almak da var ama hak yemek de var bunu ayırt etmek ne benim ne başkasının işi.Tarih ve dini bilgiler ile bağdaştırıp bir neticeye varman mümkündür.Yada Tv programlarında Kadir Mısıroğlu,Yavuz Bahadıroğlu,Musta Armağan dini ve tarihi bir arada yani Osmanlı özünde olan insanlar yakaladığın fırsatta sorman şu an için sana verilebilecek en net yanıtdır.

Kayahan tabularını yık bu sevdadan bir an önce vazgeç :)

zombaka

zombaka

Üye
Evet kullanırdım bide nerden aklına geldi

T i B i A M E

T i B i A M E

Üye
    Konu Sahibi
Aslında bu konu başlı başına saçma bir konu ama mesela alkolün neden günah olduğuna dair net ve mantıklı sebep var. İnsanda bilinci körelten herşey haramdır , günahtır. Konuyu açan arkadaşta buna istinaden demiş hani mantıklı bir açıklaması olsaydı ve kesin olarak haram birşey olsaydı kullanırmıydınız? diye. Sizin bahsettiklerinizin alkol kadar günah olduğunu sanmıyorum en azından bunun derecelendirmesini yapmak bizim haddimize değil, emek verilmiş birşeyin hakkını ödemeden kullanmakta büyük yada küçük günahtır sonuçta.. Bununla ilgili forumda bir başka konuda yorumumuda yapmıştım zaten..

Sonuç olarak alkol vb. şeyler kullanmak insanın kendisinede fiziken ve ruhen zarar verdiği gibi başkalarınada çoğu kez ciddi zararlar veriyor..

Ancak sizin bahsetmiş olduğunuz yazılım konusu bu tarz birşeyle kıyaslanıcak bir konu değil..

İşi lisans konusuna getirirseniz siz kullandığınız winrarın dahi hakkını ödeyerek ödeme yapıyormusunuz ? Yada bağışta bulunuyor musunuz ? Ya da hayatınızda hiç mi lisanssız herhangi bir yazılım kullanmadınız ? Tabi ki kullandınız ama neden ? Çalma hırsınızdan dolayımı saygı duymadığınız için mi? Yoksa gerçekten ihtiyacınız olduğu için mi ?

Vucüda Zarar Vermesinden Değil Zaten öyle olsa bir çok şey vucüda zarar veriyor ama kul hakkı gibi değil :) sigarada bunun içinde

Superfan

Superfan

Üye

Telefonu Müslümanlar mı buldu sanki :D

Hiç düşünmemiştim.
Kullanırdım :ehe

Bence daha iyi bir konu açalım.
:zort: smile'ını kullanmak günah olsaydı kullanır mıydınız ?

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
böyle bi durum olmadığı için düşünmeye gerek yok

MrTech

MrTech

Üye
Çinlilere söylerdik geniş çapli telsiz yapardı

Adilx05

Adilx05

Üye
İmamlar Bile Kullanırdı :kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt