Efsane geri mi dönüyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Efsane geri mi dönüyor?
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, üreticilerden 1970’lerin efsane otomobili Anadol’u yeniden bir Türk markası olarak üretmelerini istedi. İyi bir tasarım ve model ile Anadol’un iç pazarda 100 binlik satış rakama yakalayabileceği düşünülüyor.
İlk üretimi 1966’da yapılan ve 1984’e kadar 18 yıl boyunca Türkiye’nin her yanında sevilerek kullanılan ‘seri üretim ilk Türk otomobili Anadol’, yeniden yollarda görülebilir. 750 milyon dolarlık bir yatırımla ‘Anadol’ markasının tekrar üretilebileceği ve ‘Türk markası’ olarak dünya pazarında boy gösterebileceği ifade ediliyor.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin son yıllarda otomotiv sektöründe kaydettiği gelişmeler göz önüne alındığında, efsane ‘Anadol’ markasını yeniden canlandırabileceğini söyledi. Ergün, üreticilerden bu konuda çalışma yapmalarını isterken, geçmişte Türk insanının imza attığı birçok başarılı çalışmanın çeşitli nedenlerden ötürü akim bırakıldığını belirtiyor.
‘Anadol’ otomobilinin motoru haricinde tamamıyla Türk tasarımı projelerden biri olduğunu ifade eden Bakan Ergün, yeni bir konsept ve model ile üretimi yapıldığı takdirde Anadol’un yeniden büyük bir ilgiyle karşılanacağına inandığını söyledi.

Sabotajlara artık geçit yok

1930’ların başında Nuri Demirağ tarafından milli uçak üretilmesi, 1961’de tamamıyla Türk tasarımı olan ‘Devrim’ otomobilinin yapımı ve daha sonra seri bir şekilde üretilen ‘Anadol’ otomobili gibi çalışmaların birileri tarafından sabote edildiğini belirten Bakanı Ergün, bu projelerin devam ettirilmemesi nedeniyle geçmişte Türkiye’nin bu alanlarda dünyanın gerisinde bırakıldığını söyledi.

• Beğen
Tepkiler: rapman, Revengeful, Reşwan ve 2 diğerleri

rapman

rapman

Üye
harika ! işte budur.yıllardır duymak istediğim haber.ben doğan şahin olarak düşünüyordum ama anadol'da olsa olur yeter ki yeni bir Türk arabası çıksın ortaya :oke:

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Bende şahin'i gti model olarak ele alacaklar bi gün diyordum Anadolda olur. Ucuz olursa şahincilerin hepsi yeni kasa anadola dönerler

Revengeful

Emekli Yönetici
Süper :D

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
iyi haber bakalım nasıl birşey olacak.. birde konuyu toparlarsan daha okunaklı olurdu kodları aradan çıkarsan..

HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
iyi haber bakalım nasıl birşey olacak.. birde konuyu toparlarsan daha okunaklı olurdu kodları aradan çıkarsan..

konuyu google chrome'dan açmıştım orda normal gözüküyo ama firefox'da böyle düzeltiyorum hemen :oke:

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
doğrudur genel olarak firefox kullanıcısı herkez :firefox:

HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
sıkıldıkça hepsini kullanıyorum :D
safari tercihim apple'dan dolayı :D
neyse konu sapmasın.

greenmile

greenmile

Üye
dönsün dönsün:ehe

Necmati

Necmati

Üye
Süper Olur İnşallah..
Şöyle 170 beygir falan :ehe

zaza

zaza

Üye
valla güzel fikir türk markası olsunda taştan olsun:naughty:

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
güzel bi şekli olsunda:D

AlpReis

AlpReis

Üye
Lan (sevinçten söylüyorum) bu süper bir haber, yıllardır bu anı bekledim, ellerini çabuk tutsalar bari, çıksın hemen alacağım, inşallah tabii

zaza

zaza

Üye
Lan (sevinçten söylüyorum) bu süper bir haber, yıllardır bu anı bekledim, ellerini çabuk tutsalar bari, çıksın hemen alacağım, inşallah tabii
fiyatını daha öğrenmeden atlama bence:d:

AlpReis

AlpReis

Üye
fiyatını daha öğrenmeden atlama bence:d:
Dengi arabalardan fazla olacağını sanmıyorum, tabi 50,000 olursa nah alırım, şöyle 15,000 ile 30.000 arası makul olabilir

zaza

zaza

Üye
Dengi arabalardan fazla olacağını sanmıyorum, tabi 50,000 olursa nah alırım, şöyle 15,000 ile 30.000 arası makul olabilir
bence en az böyle 40-50 bin arası olur sonuçta türk malı kaliteli olur dandik olmaz:naughty:

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye

batuone

Üye
bizim bi anadol vardı tek kapılı babam onu 12 sene evvel satmıştı çoruma taşınırken
sonra bi adamın eline geçmiş adam modifiye etmiş sonra araba gazetelere çıkımıştı BABAM dediki bu bizim araba ben inanmadım sonra bi evraklar falan çıkardı sigorta evraklarıydı yanlış olmasın :) plaka ya bi baktıkm aynı dedim vay be ne arabaymış not:ANNEM o arabadan nefret ederdi alçak olduğu için kafayı vururdu hep :ehe

--------------- Ekleme ---------------

bilmeyenler için iyi olmuş saol :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...