researcher
Üye
Edwird gibi baslık acmak .. kolay hepimiz yapabiliriz... :)
edwird tarzı bir eser yazmak için;
1-ilk cümlede olaya genel giriş yapıyoruz. ortamda kimlerin olduğunu ve amacımızın ne olduğunu söylüyoruz.
2-süre hakkında bilgi veriyoruz. 13 dakika, 7 dakika türünden.
3-kimin ne dediği hakkında cümle aralarına konuşmalar yerleştiriyoruz.
4-konu burda kopuyor ve ilginçleşmeye başlıyor. edwird'a has enterasan durum ortaya çıkıyor.
5-bu enterasan durum hakkında giriş, gelişme sonuç birer cümleyle anlatıyor.
6-olayda mutlaka amcaoğlu, dede, baba gibi bir akraba oluyor.
7-cümleler birbirine bitişik oluyor yani böyle hiç durmadan veya herhangi bir noktalama işareti kullanmadan yazıyor. öhm.
8-birisi birisine balgam atıyor.
9-sonuna sizce ne yapmalıyım yardım pls yazıyoruz.
---------------------örnektir gecmez-----------------------
amcaoğluyla bir gün ormana gittik ağaçları yıkmaya karar verdik sonra dedi ki bu ağaçlar yıkılmaz şurda bekçi var orayı yıkalım bekçinin evine gittik 12 dakika burayı yıkmaya çabaladık sonra bekçi dışarı çıktı bize aduket attı ben yere yığıldım amcaoğlu çok kızdı amerikada böyle yapsan bitmiştin dedi adam da senin yüzünü gözünü deyince ben çok korktum sonra adam ikimize de balgam attı bu yaptığınızdan utanmalısınız dedi amcaoğlunu eve aldı ben de çok korktum şimdi amcaoğluyla içerde ne yapıyorlardır sizce ne yapmalıyım yardım pls
alıntı
1-ilk cümlede olaya genel giriş yapıyoruz. ortamda kimlerin olduğunu ve amacımızın ne olduğunu söylüyoruz.
2-süre hakkında bilgi veriyoruz. 13 dakika, 7 dakika türünden.
3-kimin ne dediği hakkında cümle aralarına konuşmalar yerleştiriyoruz.
4-konu burda kopuyor ve ilginçleşmeye başlıyor. edwird'a has enterasan durum ortaya çıkıyor.
5-bu enterasan durum hakkında giriş, gelişme sonuç birer cümleyle anlatıyor.
6-olayda mutlaka amcaoğlu, dede, baba gibi bir akraba oluyor.
7-cümleler birbirine bitişik oluyor yani böyle hiç durmadan veya herhangi bir noktalama işareti kullanmadan yazıyor. öhm.
8-birisi birisine balgam atıyor.
9-sonuna sizce ne yapmalıyım yardım pls yazıyoruz.
---------------------örnektir gecmez-----------------------
amcaoğluyla bir gün ormana gittik ağaçları yıkmaya karar verdik sonra dedi ki bu ağaçlar yıkılmaz şurda bekçi var orayı yıkalım bekçinin evine gittik 12 dakika burayı yıkmaya çabaladık sonra bekçi dışarı çıktı bize aduket attı ben yere yığıldım amcaoğlu çok kızdı amerikada böyle yapsan bitmiştin dedi adam da senin yüzünü gözünü deyince ben çok korktum sonra adam ikimize de balgam attı bu yaptığınızdan utanmalısınız dedi amcaoğlunu eve aldı ben de çok korktum şimdi amcaoğluyla içerde ne yapıyorlardır sizce ne yapmalıyım yardım pls
alıntı