e-Devlet Şifre Değiştirme, yeni şifre alma işlemi

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
e-Devlet Şifre Değiştirme, yeni şifre alma işlemi
Yeni e-Devlet şifresi nasıl alınır ve e-Devlet şifre değiştirme işlemi nasıl yapılır merak ediliyor. Bizde sizlere e-devlet şifrenizi nasıl değiştireceğinizi detaylı bir şekilde bu makalemizde sunuyoruz.

Gelişen modern teknoloji ile artık e-devlet sistemi, devlet kapısında yapacağınız tüm işlemleri tek tuşla online olarak yapmanıza imkan sağlıyor. E-devlet servisinin sunduğu hizmetler arasında neler yok ki? Askerlik tecil sorgulama, eğitim durumu, hakkınıza açılan dava olup olmadığı, öğrenci belgesi alma kısaca kişisel resmi kurumlar ile alakalı hemen her şeyinizi e-devlet sistemini kullanarak yapabilirsiniz.

Kişilerin resmi kurumlar ile alakalı pek çok işlemine online olarak izin veren e-devlet sisteminde, kişilerin, kişisel şifrelerini başkalarına vermeleri ne gibi büyük sorunlara yol açabilir? Bunun öngörüsünün sınırı yok. Hele ki bu kişi art niyetli birisiyse, sorun çok daha büyük boyutlara ulaşabilir. Bu yüzden, e-devlet hizmetinizde kullanacağınız şifrenizin güçlü olmasına özen gösterin. Hali hazırda zayıf bir şifre kullanıyorsanız ve şifre değiştirmeyi bilmiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek şifrenizi değiştirebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Nasıl Değiştirilir?
  • İlk olarak e-devlet resmi internet sitesi olan adresine gidin.
  • Sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” düğmesine tıklayın.

Giriş yapmak için pek çok farklı alternatif bulunuyor;
  • E-Devlet şifresi ile giriş: TC Kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi yazdıktan sonra aşağıda bulunan sisteme giriş düğmesine basın.
  • Mobil imza: Tc kimlik numaranız ve e-Devlet’e bağlı telefon numaranızı ilgili bölümlere yazdıktan sonra “İleri” düğmesine basın.
  • İnternet Bankacılığı: farklı bankalardan hizmet alan kullanıcıların bu yolla e-Devlet’e girmesini sağlayan bölüm. Bankanızı seçtikten sonra bilgileriniz ile giriş yapabilirsiniz.

Yukarıdaki adımlardan biri ile e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra sağ üst bölümde adınızı ve soyadınızı göreceksiniz. Bunu tıklayın. Aşağı doğru açılan bir menü ile karşılaşacaksınız burada “Şifre ve Güvenlik Ayarlarım” yazısını tıklayın. Ekranın orta sağ bölümünde “Şifremi Değiştir” yazısını göreceksiniz, bu yazıya tıkladığınızda mevcut şifrenizi birinci satıra, diğer iki satıra yeni e-Devlet şifrenizi girip aşağıdaki Değiştir düğmesine bastığınızda e-Devlet şifreniz değişmiş olacaktır. Ayrıca aynı sayfanın alt kısmında bulunan “Şifre Yenileme Metodu” ile mevcut şifrenizi yenileme metodunuzu değiştirebilirsiniz. Güvenliğiniz için bu da bir alternatiftir. Yeniledikten sonra isteğinize bağlı şifreniz, PTT’lerden temin edilebilir ya da cep telefonuna kod ile değiştirilebilir hale gelebilir.
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Özellikle Sisteme E Posta yada Cep No Muhakkak Kaydetsinler.
 


Üst Alt