e bi bakın zarardan korunma

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
recaizade

recaizade

Üye
    Konu Sahibi
e bi bakın zarardan korunma
:sn:Cep telefonun zararlarından korunma
Cep telefonları, teknolojinin geliştirdiği en vazgeçilmez alışkanlıklarımızdan biri hiç kuşkusuz. Ancak teknolojik her ürünün olduğu gibi, cep telefonlarının da yararları kadar zararları var. Peki, hem cep telefonlarından vazgeçmeyip hem de zararlarından nasıl korunabiliriz? Öncelikle, cep telefonunu bir uzvumuz gibi görmemek ve muhabbet aracı olarak kullanmamak, alabileceğimiz en basit ama en etkili önlemler arasında yer alıyor.
Uzmanlar, cep telefonlarının kısa vadeli zararlarını; "görüş alanında daralma, kalp rahatsızlıkları, kalp pilinin bozulma riski, hafıza zayıflaması ve beyin tümörü riski, yoğun stres ve yorgunluk hissi, kalıcı işitme bozuklukları, konsantrasyon ve dikkat bozulması, embriyo gelişiminin zarar görmesi, kulak çınlaması ve kulaklarda ısınma, kadınlarda düşük riskinin artması, işitmede geçici aksaklıklar oluşması, kan hücrelerinin bozulması, baş ağrısı ve sersemleme, bağışıklık sisteminin bozulması" olarak sıralıyor.
Uzmanlar cep telefonlarının uzun vadeli zararlarının ise , "yüksek tansiyon, genetik yapının bozulması, sperm sayısının azalması, beyaz kan hücresi (lenfoma) kanseri, cilt kanseri, kan beyin bariyerinin zedelenmesi" olduğunu kaydediyor.
İşte, cep telefonlarının tüm bu zararlarından korunmanın basit ama en etkili yolları:
Cep telefonu görüşmelerini mümkün olduğunca kısa tutup gereksiz konuşmalardan kaçınmak, yakında sabit hat varsa onu tercih etmek.

Acil durumlar hariç çocuklara cep telefonu kullandırmamak, telefonları onların yakınında tutmamak.
Cep telefonu görüşmelerini çocuklardan mümkün olduğunca uzakta yapmak.

Hamilelik süresince cep telefonunu acil durumlar dışında kullanmamak, evdeki cep telefonlarını kapalı tutmak.
Cep telefonunu bir kulaklık aracılığıyla kullanmak. Bu, zararı bütünüyle önlemez, ancak azaltabilir; çünkü kulaklıkla da radyasyon beyne ulaşır.
Cep telefonu geceleri sizi en savunmasız halde yakalar
Konuşma dışında cep telefonunun ekstra özelliklerini kullanmaktan kaçınmak. Söz gelişi, gece boyunca başucunuzda duracak çalar saat, biyolojik ritminizi altüst edecek, cep telefonuyla aynı işlevi görecektir.
Kısa bilgi gönderiminde SMS kullanmak.

Cep telefonunun sizi en savunmasız zamanınızda yakalayacağı geceleri cihazı kapatma alışkanlığı kazanmak.
Cep telefonlarının en çok radyasyon yaydığı zamanlar, telefonun çaldığı ve çevirdiğiniz numaranın bağlandığı anlardır. Bu sırada telefonu baş bölgesinden uzakta tutmak, gelen çağrıyı açtıktan veya karşı taraf görüşmeye başladıktan 12 saniye sonra cihazı kulağa götürmek daha güvenlidir.

Asansör ve otomobil gibi dar ve kapalı alanlarda cep telefonu ile görüşme yapmamak. Cihaz bu alanlarda çekmediği için, görüşmenin gerçekleşmesi, baz istasyonunun daha fazla elektromanyetik radyasyon iletmesini gerektirir.
Baz istasyonları ve taşıma hatlarını, okul, kreş, hastane ve huzurevi gibi alanların uzağında kurmak. Zira, radyasyondan en çok zararı çocuklar, hamileler ve yaşlılar görür.

Sar değeri daha düşük bir cihazı tercih etmek, daha az radyasyona
maruz kalmak demektir. Bu nedenle, SAR değeri düşük cep telefonları kullanılmalıdır.
Harici antenli cep telefonlarını tercih etmek.

Cep telefonunu gün içinde vücuttan olabildiğince uzakta, söz gelişi çantada, çanta kullanılmıyorsa en dış cepte taşımak.
Cep telefonlarını elektromanyetik fren sistemli taşıtlarda, petrol istasyonlarında ve hastanelerde kullanmamak.
Cep telefonunu kalp, beyin ve cinsel organlara yakın bir yerde taşımamak.
Yakında bulunan baz istasyonunu kaldırtmak ve servis yetkililerine, istasyonları için sağlığı tehdit etmeyecek yerler seçme konusunda sorumluluklarını hatırlatmak.
Cep telefonunun bir uzvumuz olduğunu zannetmemek, hayatı cep telefonu olmadan idare etmenin yollarını aramak, mümkün mertebe klasik iletişim araçlarını kullanmak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt