Cep telefonu radyasyonu gerçekten zararlı mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Cep telefonu radyasyonu gerçekten zararlı mı?
Akıllı telefon kavramı ile birlikte artış gösteren SAR tartışmalarına, bir yenisi daha eklendi. Peki ama telefonlardaki radyasyon insan sağlığına zararlı mı değil mi?



Cep telefonu kavramıyla birlikte hayatımıza tam anlamıyla giren radyasyon kavramı, akıllı telefon kavramıyla birlikte daha popüler bir hale geldi. Özellikle akıllı telefon modellerinin etrafa daha çok radyasyon saçtığı ve insanlardan beyin kanseri gibi olumsuzluklara neden olduğu uzun zamandır konuşuluyordu.

Konuyla ilgili bir araştırma gerçekleştiren California Health Department (CDPH), çıkardığı derginin son sayısında ilginç bir açıklama gerçekleştirdi. Cep telefonlarından çıkan radyasyonlar öne sürülen iddiaya göre insan sağlığında önemli etkilerde bulunuyor. Yayınlanan bu raporda insanların cep telefonlarını mümkün olduğu kadar uzakta tutması istenilirken, özellikle uyurken başuçuna konulmamasını öneriyor.

Yayınlanan rapora göre insanların cep telefonlarını ceplerinden bile taşımasının oldukça zararlı olduğu ve uzun süre telefonlarını kulaklarında konuşmamalarını öneriyor. Eğer uzun süreli cep telefonunuzla konuşmak zorundaysanız ise bu gibi durumlarda daha çok kulaklık takarak yada hoparlör üzerinden görüşmeler gerçekleştirmenizi saplıyor.

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren bir başka kurum ise National Cancer Institute olurken, oda açıklamasında halen telefon radyasyonlarının tam anlamıyla zararının tamamıyla tespit edilemediği belirtiyor. Bu şirkette beyninde tümör olan hastalarla olmayan kişiler üzerinde bir araştırma gerçekleştirirken, bu araştırmayı kohort araştırması olarak tanımladı.

Yapılan araştırmada daha çok tümörü olmayan insanlar üzerinde çeşitli araştırmalar gerçekleştirilirken, oluşabilecek bir tümörün cep telefonu kullananlar ile kullanmayan insanlar üzerindeki etkisi araştırıldı. Yapılan araştırmada cep telefonu kullanımı ile kanser arasında herhangi bir bağın tespit edilemediği söylenildi.
Cep telefonu radyasyonu gerçekten zararlı mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş


Üst Alt