Duyguların dili tek çatı altında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
HeiLmasTer®

HeiLmasTer®

Üye
    Konu Sahibi
Duyguların dili tek çatı altında
Türkiye'nin ilk edebiyat kütüphanesi Gülhane'deki Alay Köşkü'nde kuruluyor. İspanyol mevkidaşı Reig ile birlikte 29. İstanbul Kitap Fuarı'nın açılışını yapan Bakan Günay, "Yazarlar evi ve edebiyat kütüphanesi geliyor. İstanbul pilot il olacak" dedi.



Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'de ilk kez yeni bir konseptle sadece edebiyat eserlerinin yer alacağı "edebiyat kütüphaneleri"nin kurulacağını müjdeledi. Pilot il olarak İstanbul'u seçtiklerini söyleyen Günay, "İlk kütüphanemizin kapılarını da edebiyatseverler için Gülhane'deki Alay Köşkü'nde açacağız" dedi. Edebiyata odaklanacak kütüphanelerin yanı sıra 'yazarevleri' de Türk edebiyat hayatında yerini alacak. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen 29. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın açılışı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İspanyalı mevkidaşı Angeles Gonzales Sinde Reig tarafından birlikte yapıldı.
YAZAR EVLERİ DE GELİYOR
Kültür ve Turizm Bakanı Günay açılışta yaptığı konuşmada, edebiyatseverlere bir müjde verdi. Türkiye'de şimdiye kadar klasik kütüphaneler olduğunu hatırlatan Bakan Günay ilk kez edebiyat kütüphaneleri açmayı planladıklarını söyledi. Günay, "Türkiye'de doğrudan doğruya edebiyat içerikli eserlerin bulunduğu bir kütüphane olmayışından dem vuran Günay, "Yazarlar evi ve edebiyat kütüphanesi yapmayı düşünüyoruz. Pilot il olarak İstanbul'u düşünüyoruz. Daha önce bakanlar çalışsın diye verilen Gülhane'deki Alay Köşkü'nü planladık. Ben kullanmamıştım; ama bir edebiyat kütüphanesine çok yakışacağını düşünüyorum. İkincisini Ankara'da, üçüncüsünü ise Diyarbakır'da açacağız" dedi.
450 MİLYON KİTABIN ALICISI
İstanbul'un böyle bir etkinliği hak ettiğini ifade eden Günay, önümüzdeki yıllarda sanat, kitap fuarıyla uluslararası niteliği çok bilinen bir kültür etkinliğine dönüştürülmesi gerektiğini aktardı. Günay, "Buralarda önemli etkinlikler, paneller, konferanslar düzenleniyor. Fuara 500'den fazla yayın evi katılıyor. Yayın dünyası eski yıllara göre gelişiyor. Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip etmek gerekiyor. Yılda 450 milyon adet kitap basıldığını söyledi arkadaşlar. Bu kadar kitap basılıyorsa bunu bir alıcısı ve okuyucusu da var. Çağdaş, uygarlık düzeyinin üzerinde bir yere doğru ilerliyoruz. Belki zaman kaybettik geçmiş yıllarda ama şimdi kararlı şekilde ilerliyoruz" diye konuştu.

550 yayınevi 300 etkinlik
Açılış sırasında İşçi Partisi üyesi oldukları belirtilen bir grup kadın, başörtü karşıtı eylem yaptı. Bakan, protestoculara aldırış etmeden kurdeleyi keserek, fuara giriş yaptı. Bakan Günay ve İspanya Kültür Bakanı Reig tarafından açılışı gerçekleştirilen İstanbul Kitap Fuarı, kapılarını 29. kez kitapseverlere açtı. 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla 7 Kasım'a kadar devam edecek fuar, yaklaşık 300 etkinliğe ev sahipliği yapacak. 'İstanbul'u Yazmak' temasıyla açılan fuarın onur yazarı mimar Doğan Kuban, konuk ülkesi ise İspanya oldu.

Birbirimizi en iyi biz anlarız
İspanya Kültür Bakanı Angeles Gonzales Sinde Reig ise sadece İspanya ya da Türkiye değil, "Akdeniz ülkeleri" olarak daha fazla kültür paylaşımının yapılması gerektiğini belirttiği konuşmasında, "Akdeniz'de yüzen insanlar olarak birbirimizin hislerini en iyi biz anlarız. Bu anlamda da kitaplarımızdaki sözlere baktığımızda geçmişi, kültürümüzü, tarihimizi bu kitaplarda bulabiliriz. Bu fuar aracılığı ile birbirimizi daha iyi tanıyabileceğiz. İki ülke arasında işbirliği olduğunu ve bu iradeyi sergileyebildiğimiz görüyoruz" ifadesini kullandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
338
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
663
HeiLmasTer®
Cevap
0
Görüntüleme
743
HeiLmasTer®


Üst Alt