Istanbul esenler'e dijital kütüphane

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Istanbul esenler'e dijital kütüphane
İSTANBUL - Esenler'de tarihi bir kilise kalıntısının restore edilmesiyle oluşturulan Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi, Bakan Günay tarafından açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbullu olmanın, kentin sosyal dokusunu, kültür yapısını ve tarihini bilmek ve paylaşmaktan geçtiğini ifade etti.
İstanbul'un çevresinde, kentin tarihi ve engin kültürüyle çok fazla ilgisi ve haberi olmayan yerleşim yerlerinin oluştuğunu kaydeden Günay, şimdi bu yerleşim yerlerinde yaşayanları gerçekten İstanbullu yapmak gibi bir hedefle yüz yüze olduklarını belirtti.
İstanbul'da yeni kütüphaneler, tiyatro salonları, sanat merkezleri açmaya çalıştıklarını kaydeden Günay, son 36 ay içinde İstanbul'a, 4'ü Anadolu yakasında 9 tiyatro açtıklarını söyledi.
Günay, ''Buradan bir müjde vermek istiyorum. Daha önce Çekmece ve Avcılar'da yaptık bunu. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü ile konuşacağım, inşallah bu yıl başından itibaren Devlet Tiyatroları, Esenler'de bir kültür merkezinde faaliyetine başlayacak. Bunu İstanbul'un bütün ilçelerine yaymaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.
Bir yandan modern dijital kütüphaneler açtıklarını, bir yandan tarihe ve kültüre sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Günay, Süleymaniye kütüphanesini restore etmeye, kütüphanenin kullanım alanını iki katına çıkarmaya çalıştıklarını, Beyazıt Kütüphanesi'nin kullanım alanını iki katına yükseltmeyi düşündüklerini ve 1999 depreminden beri unutulmuş ve kaderine terk edilmiş Koca Ragıp Paşa Kütüphanesi'nin de onarımına başlayacaklarını bildirdi.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da toplam 33 bilgisayarın yer aldığı dijital kütüphanede, özürlülere yönelik sesli kütüphane bulunduğunu söyledi.



AA
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt