Düşünce Gücüyle Bilgisayar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
spook

spook

Üye
    Konu Sahibi
Düşünce Gücüyle Bilgisayar
Düşünce gücüyle bilgisayar

Almanya’nın Hannover kentinde süren Uluslararası Bilgisayar ve Bilişim Fuarı CeBIT’te, düşünce gücüyle kullanılan bilgisayar tanıtıldı.

Bilgisayar, düşünce gücüyle hareket ettirilen bir imleçle ekranda mesaj yazılmasını olanaklı kılıyor. Kullanıcının içinde beyindeki elektriksel faaliyeti ölçen elektrodlar bulunan özel bir başlık takıyor ve bununla imleci hareket ettirmek için sağ veya sol kolunu oynattığını “düşlüyor.” Bilgisayarın yaratıcıları, BBCI’nin fuarda büyük ilgiyle karşılandığını söylediler.

ABD’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Cyberkinetics adlı firma da bir süre önce, beyine yerleştirilen bir çip sayesinde düşünce gücüyle kullanılan bir bilgisayarı tanıtmıştı.

Felçli veya sakat hastaların bilgisayar kullanmalarını sağlayabilecek ve “Berlin Brain-Computer İnterface” (BBCI-Berlin Beyin Bilgisayarı Ara Yüzü) adı verilen bilgisayar, Berlin’deki Fraunhofer Enstitüsü ve Humboldt Üniversitesi tarafından ortaklaşa geliştirildi.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
2 sene Önceki Projem. hastanede kalırken "EMG" cihazını Gördükten sonra tasarlamıştım. Ama bunu yapacak İmkan Olmadığı İçin ne yazıkki Sadece benim notlarım arasında kaldı. ah be Bir Şirkette Ar-ge bölümüne Girebilsem...

EMG: İnsandaki Sinir Sisteminin tepkisini Ölçen bi alet. Hastanelerde görebilirsiniz.

crows

crows

Üye
vay be yapıyor herifelr kardeşiiiimmm

мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
iimis beee ya bu teknoloji istanbuldaki cebit ede gelecek mi acaba belki gitme imkanı olur oraya

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
way beeee
teknoloji coştu walla
emegine saglık

FrontmaN

FrontmaN

Üye
<div class='quotetop'>(PcM@STéR &#064; Mar 13 2006, 05&#58;00 PM) [post=296535]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
2 sene Önceki Projem. hastanede kalırken "EMG" cihazını Gördükten sonra tasarlamıştım. Ama bunu yapacak İmkan Olmadığı İçin ne yazıkki Sadece benim notlarım arasında kaldı. ah be Bir Şirkette Ar-ge bölümüne Girebilsem...

EMG: İnsandaki Sinir Sisteminin tepkisini Ölçen bi alet. Hastanelerde görebilirsiniz.
[/b][/quote]

BEnimde yapay zeka ile ilgili denemelerim var.Önemli olan öğrenmeyi programlamak, yapılan yarışmalara katılmaya düşünüyorum.

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
aklı gibi kendide büyük

PcM@STéR

PcM@STéR

Üye
<div class='quotetop'>(FrontmaN &#064; Mar 14 2006, 12&#58;31 AM) [post=296907]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(PcM@STéR &#064; Mar 13 2006, 05&#58;00 PM) [post=296535]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

[/b][/quote]

BEnimde yapay zeka ile ilgili denemelerim var.Önemli olan öğrenmeyi programlamak, yapılan yarışmalara katılmaya düşünüyorum.
[/b][/quote]

Hevesini Kırmak Gibi Olmayayım ama yapay Zeka Çok Zor hatta İmkansız. Çünkü Düşünsene Kendi Kendine yeten bi varlık ? İnsan bile tıkanıyor kaldıki Makinanın bunu yapması Çok zor. Şimdiki Robotlar bile Bir Program dahilinde çalşıyor yine başkasının verdiği emir ile Yani İnsan Aklı gibi birşey Olamaz

Caine

Caine

Üye
dur bakalım da daha neler çıkacak ve ömrümüz yettiğince daha neler göreceğiz.bilim aklı zorlar hale geldi ama nedense dur durak da bilmiyor. bilgi için teşekkürler kardeşim, sağolasın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt