Düşünce gücü ile hareket edebilen robot el

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Düşünce gücü ile hareket edebilen robot el
Artık hayallerimizin gerçekleşmemesi için hiçbir sebep kalmıyor. Bir zamanlar hayalini kurduğumuz birçok konu bu günlerde sahip olunan teknoloji sayesinde gerçeğe dönüşmekte. Haberimizde sunacağımız konuda muhtemelen bir zamanlar birilerinin aklında hayal olarak oluşmuştur.
Bu hayali gerçekleştirenler ABD’nin Pittsburgh Üniversitesi’nden Andrew Schwartz ve ekibi oldu. Bu ekip düşünce ile hareket ettirilebilen yapay bir eli gerçeğe dönüştürdü. Bunu gerçekleştirebilmek için kullanılan bilgisayarda, beyindeki uzuvların kontrolünü sağlama şeklini taklit edebilen bir program kullanıldı. Bu robot el 4 uzvunu kullanamayan 52 yaşındaki bir kadına umut ışığı oldu. Kadının beyninin hareketlerden sorumlu bölgesine iki mikroelektrot ağı yerleştirildi ev iki hafta sonra bunun protez elle bağlantıya geçmesi sağlandı. Felçli hasta, yapılan alıştırmalarla nesneleri tutmak, üst üste dizmek gibi işlevleri gerçekleştirmeye başladı. 91.6 ile oldukça başarılı bir yüzdeye sahip olan elin yapılan alıştırmalarla daha da hızlandığı gözlemlendi. Pittsburgh Üniversitesi bilim adamları, soğuk ve sıcağı saptayan alıcılar üzerinde de çalışmakta. Gerçekleştirdikleri yapay el ile beyin arasında kablosuz bağlantı kurabilmek için de bilim adamları çalışmalarını devam ettirmekteler. Düşünce ile hareketi sağlanabilen yapay eller ileride birçok felçli hastanın hayatını kolaylaştırabilecek. Bir önceki Floresan yerine geçebilecek plastik ampul başlıklı haberimizde, David Carrol, Nano ve Organic Electronics hakkında bilgiler vermiştik.
 


___kaptan___

___kaptan___

Üye
Vay be teknolojiye bak ileride olacakları düşünemiyorum, ama güzel bir proje olmuş bi çok engelli'ye umut olacak bir proje, + haber için :tşk:
 
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 
_RYUK_

_RYUK_

Üye
engelli olan kardeşlerimiz çok iyi oldu.umarım çok yakında %100 başarı elde edilir
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt