arm tabanlı sürümü çıkınca portlanıcak heralde xda da bekliyo geliştiriciler
teorik olarak, gerçekten açık kaynak ve saf linux olduğu için tost makinasına bile portlanabilir ama bu portlama işlemi kadar kolay değil. öncelikle linux için donanım driverlerına sahip olmaları gerekir. android saf linux değil o yüzden onlarda kullanılan driverlar olmaz.
- - - Eklendi - - -
fiyati uygun olursa neden olmasin
valla fiyatın uygun olacağına eminim.

cihaz anladığım kadarıyla orta ile üst segment arası bir şey olacak. telefonu telefon yapan özellikleri iyi olduğu sürece alırım. uygulama oyun falan önemli değil.
benim için burada en önemli kriterler
1.
mesajlaşma uygulamasının ne kadar tatminkar olduğu (özellikle bunların altını çiziyorum çünkü bu konuda ios'un üstüne bir yazılım tanıyamadım daha)
2. internet tarayıcısı ve deneyiminin ne kadar iyi olduğu (henüz ortada görünmediğinden)
3.
e-mail istemcisinin ne kadar başarılı olduğu (yine ios'ta çok başarılı bulduğum bir şey)
4. sistemin uzun vadede ne kadar stabil olacağı
5. kişiselleştirme namına ne kadar seçeneğin olduğu
6. açık kaynak olacağından sisteme ne kadar modlama yapabileceğiz
7. sistem ne kadar basit (işleri ne kadar basit tutmuşlar)
bunlar belirli seviyede tatminkar olduğu takdirde o sistem olmuştur benim gözümde ve alırım.
açıkçası kendim yazılımları karşılaştırırken ufak detaylara takılırım hep. n9'u ilk alırken ios ile o ufak detayları karşılaştırmıştım. o ufak detayların bir kısmında harmattan bir kısmında ios daha iyiydi. sailfish'ten de bu konuda n9'da olduğumdan daha umutluyum.