Dünya'nın İlk Sailfish Cihazı Ucundan Göründü

Sponsorlu Bağlantılar

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
Dünya'nın İlk Sailfish Cihazı Ucundan Göründü
Eski ceo yeni yazılım geliştirme ekibinin başı marc dillon Pekin'deki bir konferansta ucundan jolla telefonunu gösterdi. Bir kaç hafta içinde satışa başlanılacağını doğruladı. Haberi bilgisayara geçince detaylandıracağım.

fnldstntn

Üye
Güzel güzel...Bizede artık şu sailfish os u portlasalarda kullansak....(h)

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Cihazı bir görelim belki n9'la takas ederiz :D

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
valla ben n9'un yanına bir tane düşünüyordum. :D

fLuke!

fLuke!

Üye
artık çıksada portlansa

Metalist_Angel

Metalist_Angel

Üye
Baya merak ettim :D

tapatalk

tapatalk

Üye
arm tabanlı sürümü çıkınca portlanıcak heralde xda da bekliyo geliştiriciler

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
arm tabanlı sürümü çıkınca portlanıcak heralde xda da bekliyo geliştiriciler
teorik olarak, gerçekten açık kaynak ve saf linux olduğu için tost makinasına bile portlanabilir ama bu portlama işlemi kadar kolay değil. öncelikle linux için donanım driverlerına sahip olmaları gerekir. android saf linux değil o yüzden onlarda kullanılan driverlar olmaz.

- - - Eklendi - - -

fiyati uygun olursa neden olmasin :)

valla fiyatın uygun olacağına eminim. :) cihaz anladığım kadarıyla orta ile üst segment arası bir şey olacak. telefonu telefon yapan özellikleri iyi olduğu sürece alırım. uygulama oyun falan önemli değil.
benim için burada en önemli kriterler
1. mesajlaşma uygulamasının ne kadar tatminkar olduğu (özellikle bunların altını çiziyorum çünkü bu konuda ios'un üstüne bir yazılım tanıyamadım daha)
2. internet tarayıcısı ve deneyiminin ne kadar iyi olduğu (henüz ortada görünmediğinden)
3. e-mail istemcisinin ne kadar başarılı olduğu (yine ios'ta çok başarılı bulduğum bir şey)
4. sistemin uzun vadede ne kadar stabil olacağı
5. kişiselleştirme namına ne kadar seçeneğin olduğu
6. açık kaynak olacağından sisteme ne kadar modlama yapabileceğiz
7. sistem ne kadar basit (işleri ne kadar basit tutmuşlar)
bunlar belirli seviyede tatminkar olduğu takdirde o sistem olmuştur benim gözümde ve alırım.

açıkçası kendim yazılımları karşılaştırırken ufak detaylara takılırım hep. n9'u ilk alırken ios ile o ufak detayları karşılaştırmıştım. o ufak detayların bir kısmında harmattan bir kısmında ios daha iyiydi. sailfish'ten de bu konuda n9'da olduğumdan daha umutluyum.

tapatalk

tapatalk

Üye
Android linuxun butun ozelliklerini kullanir ama google butun linux kodlarini acmaz. Gibi bisey yaziyodu translate den anladigim kadariyla. Bide google nexus 4 gnexus ve diger nexuslarin driverlarini acti biz bile indirip oynayabiliriz driverlarla. Firefox os saf linux ve nexus s icin var benim cihazada ondan portlamislar

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
Öncelikle Android bir linux dağıtımı değildir.

Android consists of a kernel based on Linux kernel version 2.6 and, from Android 4.0 Ice Cream Sandwich onwards, version 3.x, with middleware, libraries and APIs written in C, and application software running on an application framework which includes Java-compatible libraries based on Apache Harmony. Android uses the Dalvik virtual machine with just-in-time compilation to run Dalvik 'dex-code' (Dalvik Executable), which is usually translated from Java bytecode.
Android's Linux kernel has further architecture changes by Google outside the typical Linux kernel development cycle. Android does not have a native X Window System by default nor does it support the set of standard GNU libraries, and this makes it difficult to port existing Linux applications or libraries to Android.

İşte bu son altını çizdiğim şey yüzünden Android tam olarak linux değildir. Zaten işi bilenler de aksini söylemez.

tapatalk

tapatalk

Üye
Öncelikle Android bir linux dağıtımı değildir.

Android tamamiyle linux değil ama linux'e yakındır. Zaten işi bilenler de aksini söylemez.
bende onu diyorum işte androidin kodları açık değil sadece firmaların kendi romunu oluşturabilceği kadarlık bir kısmı açık. Android linux çekirdeğinden direk ve kornülün bütün partları üzerinde çalışır . java ve dalvik uygulamaları çalıştırır.

Android işletim sisteminin, donanım ile anlaşması Linux Kernel üzerinden sağlanıyor. Sistemin yapısı Linux ile inşa edilse de, bizim kullandığımız uygulamalar ve arayüz Java tabanlı Dalvik sanal makinasında işlem görüyor. Eğer başka bir firma tarafından hazırlanan bir arayüz daha kullanılıyorsa, bir sanal makina daha oluşturmuş oluyorsunuz ve sistem daha da zorlanmaya başlıyor. Android artık ciddi anlamda kararlılık sorunları yaşamıyor fakat üreticilerin kullandığı arayüzler, sistem gereksinimlerini artırıyor ve kararsızlıklara neden olabiliyor.

yani driverlar açıksa her sistem yüklenebilir şuan android tabanlı olan cihazlara

pRime.

pRime.

Üye
    Konu Sahibi
bende onu diyorum işte androidin kodları açık değil sadece firmaların kendi romunu oluşturabilceği kadarlık bir kısmı açık. Android linux çekirdeğinden direk ve kornülün bütün partları üzerinde çalışır . java ve dalvik uygulamaları çalıştırır.

Android işletim sisteminin, donanım ile anlaşması Linux Kernel üzerinden sağlanıyor. Sistemin yapısı Linux ile inşa edilse de, bizim kullandığımız uygulamalar ve arayüz Java tabanlı Dalvik sanal makinasında işlem görüyor. Eğer başka bir firma tarafından hazırlanan bir arayüz daha kullanılıyorsa, bir sanal makina daha oluşturmuş oluyorsunuz ve sistem daha da zorlanmaya başlıyor. Android artık ciddi anlamda kararlılık sorunları yaşamıyor fakat üreticilerin kullandığı arayüzler, sistem gereksinimlerini artırıyor ve kararsızlıklara neden olabiliyor.

yani driverlar açıksa her sistem yüklenebilir şuan android tabanlı olan cihazlara

beğendim bu yorumunu. doğru demişsin.

ama driverlar açık değil işte. ayrıca bunun sadece driverlarla alakası yok. bootloader'ların da android harici sistemlere açık olması lazım.

tapatalk

tapatalk

Üye
beğendim bu yorumunu. doğru demişsin.

ama driverlar açık değil işte. ayrıca bunun sadece driverlarla alakası yok. bootloader'ların da android harici sistemlere açık olması lazım.
o konuda bi fikrim yok. ben sadece ubuntu touch os ve firefox os yükledim

Üst Alt