Dünyanın ilk ekranlı banka kartı!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın ilk ekranlı banka kartı!



TEB ve MasterCard bankacılıkta yeni bir dönem başlattı. Dünyanın ilk ekranlı banka kartını TEB müşterileri kullanacak...
Üzerinde dokunmatik klavye ve dijital ekran bulunan yeni nesil ekranlı banka kartı dünyada ilk kez TEB ile kullanıma sunulacak. TEB ve MasterCard işbirliği ile hayata geçirilen “Ekranlı Banka Kartı” ile
internet bankacılığı için şifre alınabilecek, 2011 yılında ise
karta yeni özellikler eklenecek

İnovasyon alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine yenilikçi ve yaratıcı bankacılık ürün ve hizmetleri sunan Türk Ekonomi Bankası (TEB) dünyada bir ilke imza atarak “Ekranlı Banka Kartı”nı müşterilerinin kullanımına sundu. TEB’de ortaya çıkan ekranlı banka kartı fikri, MasterCard ile gerçekleştirilen ve yaklaşık iki yıl süren çalışmanın ardından hayata geçirildi. Dünyada ilk kez TEB müşterilerinin kullanacağı “Ekranlı Banka Kartı”, MasterCard tarafından sonra diğer ülkelere de taşınacak.
İnteraktif olması nedeniyle “yeni nesil ödeme kartı” olarak tanımlanan TEB Ekranlı Banka Kartı, üzerinde bulunan entegre pil, dokunmatik klavye ve dijital ekran sayesinde kart kullanıcılarına internet bankacılığına giriş ve internet üzerinden alışveriş için tek kullanımlık şifre üretiyor. Standart banka kartı boyutlarında ve inceliğinde olan TEB Ekranlı Banka Kartı, internet bankacılığı için tek kullanımlık şifre üreten cihazlara ve cep telefonlarına SMS’le gelen şifrelere ihtiyacı ortadan kaldırarak pratiklik sağlıyor. TEB Ekranlı Banka Kartı, bu özelliği ile internet bankacılığını ve internet üzerinden alışverişi daha güvenli kılıyor.
“TEB Ekranlı Banka Kartı ile Türkiye sınırlarını aştık”
Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Varol Civil, TEB olarak gerek bireysel bankacılıkta gerekse KOBİ bankacılığında sundukları yenilikçi ürünlerle sektörde birçok ilke imza attıklarını belirterek; “Ekranlı Banka Kartı ile Türkiye’nin sınırlarını aştık ve dünyada ilk sıfatını kazandık” açıklamasında bulundu. Civil, “Bireysel Bankacılık ekibimizde ortaya çıkan ve yaklaşık iki yıldır gündemimizde olan “TEB Ekranlı Banka Kartı” projesi için MasterCard ile birlikte çok detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Yakın gelecekte bu karta yeni özellikler de ekleyeceğiz, TEB Kredi Kartlarını da ekranlı hale getireceğiz” dedi. TEB olarak yenilikçi ve yaratıcı olmayı, büyüme ve yenilenme hedeflerinin temeli kabul ettiklerini ifade eden TEB Genel Müdürü Varol Civil, ”Bankacılık sektörünün hızlı değişim ve gelişimine ayak uydurmak, rekabetteki konumumuzu ileriye taşımak için inovasyonu en önemli gücümüz olarak görüyoruz” dedi.
“Türk ödeme sistemleri yenilikçi uygulamalarıyla dünyaya örnek oluyor”
MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney ise “Türkiye ödeme sistemleri alanında Avrupa’nın en yenilikçi ülkesi ve inovasyon merkezi haline geldi. Yıllar içinde Avrupa’nın ilk sanal kartı, Avrupa’nın ilk temassız kartı gibi çağın gerektirdiği, tüketici beklentilerine yanıt veren yenilikler ilk kez MasterCard ile Türk kart kullanıcılarına sunuldu. Yeniliklerin son halkası olarak ilk ekranlı banka kartımızı TEB işbirliği ile Türk kullanıcılara sunmaktan mutluyuz. Türkiye ödeme sistemleri sektörü, en yeni teknolojileri uygulayabilen gelişmiş altyapısı ve yenilikçiliğiyle dünyaya örnek oluyor” dedi.
Güney, dünya genelinde banka kartlarının alışverişte kullanılma oranının yüzde 55, Türkiye’de ise sadece yüzde 4 olduğunu ifade ederek “Banka kartı kullanımını artırmak ve ekonominin büyümesine katkı sağlamak için sektör olarak çalışıyor ve yeniliklere imza atıyoruz. TEB Ekranlı Banka Kartı’nın sağlayacağı güvenlik, kontrol ve kolaylığın, kart hamillerinin banka kartına bakış açısını değiştireceğine ve ülkemizdeki banka kartı kullanım oranlarını yükselteceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Sırada “TEB Ekranlı Kredi Kartı” var
TEB, “Ekranlı Banka Kartı’ndan sonra 2011 yılı içinde “TEB Ekranlı Kredi Kartı”nı da müşterilerine sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. “TEB Ekranlı Kredi Kartı” ile TEB müşterileri; kazandıkları puan, borç, limit, hesap kesim tarihi gibi birçok bilgiyi ekrandan görebilecek. Bu sayede kredi kartı bilgilerini öğrenmek için ATM, bilgisayar ya da telefona ihtiyaç kalmayacak.

Yeni inovatif fikirler “Akıl Fikir Yarışması” ile ortaya çıkacak

TEB Genel Müdürü Varol Civil, TEB olarak sektöre dinamizm getiren yenilikçi ve yaratıcı fikirler üretmeye devam edeceklerini belirterek, inovasyon yönetimi konusundaki başarıları ile de dünyaya da örnek olduklarını hatırlattı. TEB’in Avrupa Finansal Yönetim ve Pazarlama Birliği’nin (EFMA) “Innovation In Retail Banking 2010” raporunda inovasyon yönetimi alanında 50 ülkeden, 145 banka arasında en iyi 8 bankadan biri olarak gösterildiğini ifade eden TEB Genel Müdürü Varol Civil, “TEB bir yandan yenilikçi ürünler hayata geçirirken bir yandan da inovasyon kültürünü tüm Türkiye’ye yayarak, bankacılık alanında yenilikçi fikirleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Bu nedenle her yıl müşterilerimizin, üniversite öğrencilerinin ve yeni mezunların katılabileceği “TEB Akıl Fikir Yarışması” düzenliyoruz. Bankacılık sektörü için yenilikçi fikirleri olanları adresinden yarışmamıza başvurmaya davet ediyoruz” dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
1
Görüntüleme
391
Mesut Aktaş
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
352
Selim Baltaci


Üst Alt