Dünyanın en zengin 2. Kralı İstanbul'da

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Dünyanın en zengin 2. Kralı İstanbul'da
Dünyanın en zengin 2. Kralı, altın kaplamalı uçağını İstanbul'a kendisi indirdi.
07.04.2012 12:39


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine İstanbul'a gelen Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaula her seyahatinde olduğu gibi uçağını Atatürk Havalimanı'na kendisi indirdi. Brunei Sultanı'nın 20 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 2. kralı konumunda.
DIŞİŞLERİ KULEYİ HİTAP İÇİN BİLGİLENDİRDİBrunei Sultanı Hassanal Bolkiah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye' ye geldi. İçi altın kaplamalarla döşenmiş Boeing 747-400 tipi uçağıyla İstanbul'a gelen Bolkiah' in ziyaret ettiği ülkelerde uçağın iniş ve kalkışını kendisi yaptığı için Dışişleri Bakanlığı daha önceden Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesini nasıl hitap edileceği konusunda bilgilendirdi.
MAJESTELERİ ÜLKEMİZE HOŞ GELDİNİZHava trafik kontrolörünün ' Majesteleri ülkemize hoş geldiniz ' sözlerine 'teşekkür ederek' yanıt veren Bolkiah'in kendi kullandığı uçağı saat 06.35'te Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.
Uçak altında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Brunei Darüsselam'ın Amman Büyükelçisi Haji Abdül Mokti ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Brunei Sultanı, 'Nasılsın asker' diyerek tören kıtasını selamladı.
DÜNYANIN EN ZENGİN 2. KRALI20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. kralı olan Brunei Sultanı'nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 ile 6 küçük uçağı, 2 helikopteri bulunuyor.
OĞLUNA 5 MİLYON DOLARLIK DÜĞÜN YAPMIŞTIBrunei Sultanı'nın oğlu Brunei Veliaht Prensi Al-Muhtadee Billah Bolkiah'ın düğünü de şaşalı bir biçimde yapılmıştı. 2004'te yapılan düğünde Rolls Royce marka bir araba altınla kaplanmıştı. 5 milyon dolarlık düğünde hemen her yerin altında kaplanmıştı.
SERVETİ GÖZ KAMAŞTIRIYORBolkiah, dünyanın en büyük sarayı olan Istana Nurul Iman'da yaşıyor. 200 bin metrekarelik alan üzerine kurulu sarayda 1788 oda, 290 banyo, 1500 kişilik bir cami ve 5 yüzme havuzu bulunuyor. Kubbeleri, kapı kulpları altın kaplama olan 1.4 milyar dolarlık sarayı, 51 bin ampul aydınlatıyor. 7 bin otomobili olan Brunei Sultanı'nın garajında yer alan araçlardan bazıları şunlar: 1574 Mercedes, 604 Rolls Royce, 452 Ferrari, 382 Bentley, 209 BMW, 179 Jaguar, 134 Koenigsegg, 21 Lamborghini, 11 Aston Martin... 2007 yılında kızını 14 gün süren bir düğünle evlendiren Brunei Sultanı'nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747'si, 6 küçük uçağı ve 2 helikopteri de bulunuyor. Brunei, petrol kaynakları olan bir ülke olması sebebiyle Bolkiah, petrol kaynaklarının tabii sahibi sayılmakta...
vensonhaber
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt