Roman Abramoviç Biyografi...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Roman Abramoviç Biyografi...
Roman Arkadieviç Abramoviç, (İngilizce: Roman Arkadievich Abramovich, Rusça: Роман Аркадьевич Абрамович) 1966 doğumlu dünyaca ünlü Yahudi asıllı Rus Petrol milyarderi. Forbes Dergisi'nin "2006 Milyarderler Listesi"ne göre 18.2 milyar dolarlık servetiyle İngiltere'de yaşayan 2., dünyanın ise en zengin 11. adamı. Abramoviç'in en ünlü dış yatırımı İngiltere Premier Ligi klüplerinden olan Chelsea F.C.







Abramoviç, 24 Ekim 1966'da Rusya'nın Saratov kentinde Yahudi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Henüz 18 aylık iken annesini, 4 yaşında ise inşaat kazasında, babasını kaybetti. Önceleri, baba tarafından olan amcası Komi ile birlikte yaşamaya başlayan Abramoviç, soraları diğer amcasının yanına Moskova'ya yerleşti. Akrabaları ile uzun süre birlikte kalamadan, yetimhaneye verilen Abramoviç'in çocukluğu, bir çok farklı yetimhanede geçti.
Sovyet ordusuna başvurmadan önce Ukhta şehrinin Endüstri Enstitüsüne girdi. Askeri eğitiminin ardından, iş hayatına girmek için sonradan yarım bırakacağı, Moskova Taşımacılık Enstitüsü'nde kısa bir eğitim daha gördü. Daha sonraları ise Moskova Hukuk Akademisi'nden mezun oldu.

Ailesi ve sosyal yaşantısı








Abramoviç, ilk evliliğini, 1987'de kendisinden üç yaş büyük, birde küçük çocuğu olan Olga ile yaptı. Uzun süre evli kalamayan çift, 1989'da boşandı. 1991'de uçuş sırasında tanıştığı, Aeroflot'ta (Rus havayolu şirketi) hostes olan ikinci karısı Irina ile evlendi. Halen evli olan Roman ve Irina Abramoviç çiftinin 5 çocukları var: Anna (14), Arkadiy (13), Sonya (11), Arina (5) ve İlya (3).
2006'da 23 yaşındaki Daria Zhukova ile gizli ilişkisinin patlak vermesi üzerine karısı Irina, 15 Ekim 2006'da İngiltere'nin en pahalı 2 boşanma avukatı ile anlaştı. (Eğer karısı davayı kazanırsa, söylentilere göre 5.5Miyar Paund olacak olan ikilinin boşanma davası, dünyanın en pahalı boşanma davası olabilir)

Yılda 700 milyon dolar'a yakın harcama yaptığı öne sürülen Abramoviç, Forbes dergisi tarafından "Dünyanın en çok para harcayan zengini" ilan edildi. Ünlü işadamı, geçtiğimiz sene Antalya'nın Kundu bölgesinde bulunan ve hâlâ inşaatı süren, beş yıldızlı bir oteli satın alarak Türkiye'deki ilk yatırımını gerçekleştirmiş oldu.

Roman Abramoviç şu anda 4 yata sahip. Sipariş ettiği yeni yatı ise 160 metre boyu ile "Dünyanın en büyük yatı" olma özelliğini taşıyacak. Bakımları için yılda 23 milyon Euro harcıyor. (Bknz. Foto: Pelorus isimli yatı)



The Bandit isimli, 30 kişilik yemek salonu, mutfağındaki lavaboları altın kaplamalı olan Boeing-767 jete sahip. Bu değişikliklerle birlikte uçağın 300 milyon dolara malolduğu sanılmakta. İşadamının ayrıca bir Boeing 737, iki de helikopteri var.
Başta Maybach limuzin olmak üzere hepsi zırhlı olan otomobil filosuna sahip olup, Londra'da, Eaton Meydanı'nda 6 katlı bir evi 28 milyon Sterlin'esatın alan Abramoviç'in ülkenin batısındaki Sussex'te 450 dekarlık arazisi ve Moskova, Cote d'Azur, İspanya ve İsrail gibi ülkelerde çok sayıda mülkleri vardır.

2005 yılında, Londra'da açık artırmayla satışa çıkan İtalya'nın Toskana bölgesindeki San Miniato kasabası yakınlarında bulunan 850 gramlık trüf siyah mantarı, 28 bin pound'a satın aldı.

Abramoviç'den alıntılar








-"Bu oyunu seviyorum, bu sporu seviyorum, bu ligi seviyorum. Neden kendi takımım olmasınki?" - Chelsea F.C.'yi 60 Milyon Paund'a aldığı zaman.
-"Chelsea'yi asla bırakmam, kanımda futbol virüsü var." - Chelsea'yi bırakacağına dair tartışmalar esnasında.
-"Eğer Thierry Henry'i istemiş olsaydım, alırdım. Teşekkürler." - Thierry Henry ile anlaşıp anlaşmayacağı hakkındaki sorulara cevap olarak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

hikmet366
Cevap
0
Görüntüleme
327
hikmet366
Respect60
Cevap
2
Görüntüleme
483
Respect60
mürteza16
Cevap
0
Görüntüleme
458
mürteza16
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
550
Haydar


Üst Alt