Dünyanın En İyi 10 Hayvanat Bahçesi ( Tanıtım )

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mali Özdemir

Mali Özdemir

Üye
    Konu Sahibi
Dünyanın En İyi 10 Hayvanat Bahçesi ( Tanıtım )
10-Schönbrunner Zoo, Avusturyaİlk olarak 1752’de imparatorluk için canlı hayvan koleksiyonu olarak kurulan bu hayvanat bahçesi dünyanın en eskisi. Parkta ki aktiviteler arasında ziyaretçilerin sevimli fok ve penguenlere eskimo öpücüğü verebileceğiniz bir Kutup Alanı bulunuyor. Ayrıca fillerin, deniz aslanlarının ve akbabalarının beslenme ve bakım zamanlarında da özel turlar düzenleniyor.
9-San Diego Hayvanat Bahçesi, Kaliforniya, ABDSan Diego hayvanat bahçesi özellikle hayvan ve tür koruma açısından aşırı aktif. Şu anda Çin’den sonra en fazla panda bulunan hayvanat bahçesi burası. Hayvanların gösterimi de öyle etkileyici ki kendinizi Kaliforniya’da değil de Serengeti’de sanıyorsunuz.
8-Güney Afrika Ulusal Zooloji BahçeleriVahşi hayatı çok zengin olan Güney Afrika’nın hayvanat bahçesi bizi hayal kırıklığına uğratmıyor. 198 hektar üzerine kurulu hayvanat bahçesinin 2568 türünün %99’u burada doğmuş. Burada maceracı ruhlar için aslan kükremelerinin arasında uyuyabileceğiniz kamp gezileri de düzenleniyor.

7-Prag Zooloji Bahçesi, Çek Cumhuriyeti
630 türden 4600 hayvan bulunduran 111 hektar alan üzerine kurulu Prag Hayvanat Bahçesi uzun yıllar dünyanın en fazla üreme sağlayan hayvanat bahçesi konumundaydı. Örneğin geçen sene komodo ejderi, pudu(dünyanın en küçük geyiği), Rothschild zürafası ve birçok leopar kaplumbağ burada doğdu.


6-Chester Hayvanat Bahçesi, İngiltere
Koati, guanaco ve tuataranın ortak yönleri ne? Eğer hepsinin 110 hektarlık Chester Hayvanat Bahçesinin misafirleri olduğunu söylerseniz haklısınız demektir. 1934 yılında George Mottershead tarafından kurulan park şu anda hayır kurumları tarafından işletiliyor ve İngilterenin en ünlü hayvanat bahçesi.

5-Bronx Hayvanat Bahçesi, New York, ABD
Amerika’da ki en büyük şehir hayvanat bahçesi olan Bronx Hayvanat Bahçesi 265 hektarlık park ve doğal yaşam alanları ile çoğu tehlike altında olan 4000 hayvana ev sahipliği yapıyor. Hayvanat bahçesinin meşhur Vahşi Asya tramvayı ile Asya hayvanlarını görebiliyorsunuz. Orman Dünyası adlı kapalı alanda ise tropik yağmur ormanlarındaki bitki ve hayvanları yakından görebiliyorsunuz. Yine parkta bulunan Kongo Maymun Ormanı dünyada insan eliyle yapılmış en büyük yağmur ormanı.
4-Berlin Zooloji Bahçesi, AlmanyaDünyada, 1,440 türden 13,900 adet hayvanla en çok hayvan bulunduran Berlin Hayvanat Bahçesi 86 hektarlık bir alana kurulu ve ender hayvanları bulundurması ve başarılı üreme oranlarıyla ünlü. 1844 yılından beri açık olan hayvanat bahçesi 2.Dünya Savaşı’nda yıkılıp bulunduğu yere tekrar inşa edilmiş.

3-Beauval Hayvanat BahçesiBeauval Hayvanat Bahçesi ilk açıldığı 1980 yılında 2000 kuş barındıran bir kuşhaneydi. Zürafa ve maymun gibi egzotik hayvanların gelmesiyle birlikte 25 yıl sonra hayvanat bahçesi olarak hizmet vermeye başladı. Aralarında bir çift beyaz kaplan ve bir çift denizayısının da bulunduğu 4000 den fazla hayvana evsahipliği yapıyor.

2-Basel Hayvanat Bahçesi, İsviçreBasel’de yaşayanlar tarafından ‘Zolli’ olarak bilinen Basel Hayvanat Bahçesi Rhine Şelalesi’nden sonra İsviçre’nin en çok ziyaret edilen yeri. 1874 yılında açılan hayvanat bahçesi şu anda 600’den fazla türde 6000 hayvan misafir ediyor. Bu hayvanlar arasında cüce su aygırları, böcekleri ve Somali vahşi eşekleri bulunuyor.

1-Animal Kingdom, Orlando, ABD500 hektarlık bir alan üzerine kurulu olan Disney Animal Kingdom dünyadaki en büyük hayvan parkı. Beyaz gergedanlar, antiloplar, tüysüz köstebekler ve daha birçok farklı hayvanı burada görme şansına sahipsiniz. Parkta bulunan 14 katlı Yaşam Ağacı’na 325 hayvan figürü kazınmış. Ayrıca bunların arasına gizlenmiş bir de Mickey bulunuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
752
Buğra
Cevap
4
Görüntüleme
995
DarkredBlue61
KARİZMATİX
Cevap
3
Görüntüleme
702
03-ŞAHİN


Üst Alt