Dünyaca Ünlü İngiliz Heykeltraş Türkiye'nin Zirvesinin Heykelini Yapmak İstiyor

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Dünyaca Ünlü İngiliz Heykeltraş Türkiye'nin Zirvesinin Heykelini Yapmak İstiyor
Dünyaca ünlü İngiliz heykeltraş, son yüzyılın çehreleri çalışmasına Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eklemek istiyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesinde yaşayan İngiliz heykeltraş David Gregeen, 'Son Yüzyılın Çehreleri Projesi kapsamında Kraliçe 2. Elizabeth, İngiltere Kralı Charles, Papa John-Paul, İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher, Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, Nelson Mandela, Dalay Lama, İngiltere eski Başkakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair ve Sabancı ailesinin heykellerini yapmış.
'Son Yüzyılın Çehreleri Projesi'nde 24 heykelin yer alacağını belirten Greegeen, bunların arasına ABD Başkanı Barack Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da eklemek istediğini ifade etti.
1974 yılında bu yana profesyonel anlamda ABD Newyork, İngiltere, İsviçre ve Türkiye'de heykeltrajlık yaptığını belirten Greegeen, İstanbul'da Atlı Köşk'te başta hayatını kaybeden Sakıp Sabancı olsun Sabancı ailesinin tümün heykellerini yaptığını söyledi. Gregeen," Şu anda çalışmalarımı 20 yıl önce Manavgat Side'de satın aldığım evde yapıyorum. Heykel çalışmalarında canlı provayı seviyorum. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher heykelini 6 oturumda yaptım. Thatcher, provaların hepsine geldi. Tek zorlandığım lider Nelson Mandela oldu. Uzun yıllar cezaevinde kaldığı için canlı provada uzun süre oturmakta zorlandı. En keyifli çalışmamı hayatını kaybeden ünlü Türk işadamı Sakıp Sabancı ile yaptım. 24 çehreyi tamamlayınca dünya çapınca sergi açmayı planlıyorum. Brack Obama'nın heykelini yapma tarihi konusunda Beyaz Saray'dan telefon bekliyorum. Yüz yüze provalarda heykelinin yaptığın kişinin de karakterini yansıtmaya çalışıyorum. Tercihimi fotoğraftan ziyade yüz yüze heykel yapmaktan yana kullanıyorum."diye konuştu.
Bugüne kadar profesyonel anlamda 200 heykel yaptığını anlatan Gregeen, Anadolu esintileri üzerine çalışma yaptığını ve bu bağlamda bir Türkmen çobanının heykelinin yapımını tamamladığını kaydetti.
 

Benzer Konular



Üst Alt