Dünya 4G ile tanıştı. İşte 4G İle Tanışan İlk 2 Ülke

Sponsorlu Bağlantılar

paradox1026

paradox1026

Üye
    Konu Sahibi
Dünya 4G ile tanıştı. İşte 4G İle Tanışan İlk 2 Ülke
Dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerinden Verizon Wireless, 4G ya da bir başka deyişle Dördüncü Nesil testi yaptı
17 Ağustos 2009 / 12:19

Şirket, ABD'nin Boston ve Seattle kentleri arasındaki testi başarıyla tamamladı. Test sırasında video, dosya indirme ve yükleme, internette gezinti denendi. Test sırasında ses transferi, Voice over Internet Protocol (VoIP) ile LTE 4G üzerinden denenmiş oldu.

Verizon ilk ticari 4G ağını gelecek yılın başlarında, 100 milyon abonesine açmayı hedefliyor. Hizmetin tüm ABD'yi yayılması ise 2013 yılını bulacak.

DÜNYA 4G'YE HAZIRLANIYOR
Yeni nesil telekomünikasyon çözümleri alanında faaliyet gösteren Huawei, yıl başında telekom operatörü TeliaSonera ile Norveç'in başkenti Oslo'da dünyanın ''ilk'' 4G/LTE (Uzun Vadeli Dönüşüm - Long Term Evolution) altyapısını kurmak üzere anlaşmıştı.

Geçen yıl ABD'de hizmet veren T-Mobile, LTE temelli ağ testini Almanya'da yapmş. Denemede, Bonn kentinde Ren nehrinin iki ayrı yakasında bulunan Deutsche Telekom binası ile T-Mobile binası arasında hareket eden bir araçtan veri alışverişi gerçekleştirilmişti.

'de İSE , bu yıl içinde yaptığı testte, saniyede 170 Mbps üzerinde bir hıza ulaşmıştı.

• Beğen
Tepkiler: ömer_21, cemee61 ve yunsago

Da®kness

Da®kness

Üye
Hak var rahmet var, 2020'ye kadar beklemiyorum... :D

Da®kness

Da®kness

Üye
Evet çok insafsız düşünmüşüm, 2020 çok geç. Olurmu hiç 2050 olmalı... :kop2:

darülmendep

darülmendep

Üye
Ooof of bekle anam bekle

oguziverson

oguziverson

Üye
hemde ne beklemek varya...

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
3g nin hakkından gelseydik

Hellboy®

Hellboy®

Üye
4G yi kullanan 100 bilmem kaç ülkeden sonra bize de gelicek :)

Da®kness

Da®kness

Üye
Olaya insafsız açıdan baktıktan sonra birde zıt açıdan bakalım. 3G ile 4G altyapısı ne kadar benzerdir acaba. 3G altyapısı 4G için ne kadar benzer yada kullanılabilir? Ben bu soruların cevaplarını bilmiyorum. Bunun hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Belkide bu süreç daha kısa olacaktır ne dersiniz?

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
3G alt yapısı sağlam olması durumunda 4G ile tanışmak daha kolay olacak. Ama 3G şu an itibarı ile hazır olduğunu göstermiyor.

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Örnek olarak açıklayalım, normal şebekeyi toprak yol olarak varsayalım, 3G ile bu yok beton yol oluyor, 4G ile beton yol asfalt dökülüyor.

Toprak yola beton dökmek zordur, ama beton dökülmüş yolu asfalt yapmak kolaydır.

Da®kness

Da®kness

Üye
Örnek olarak açıklayalım, normal şebekeyi toprak yol olarak varsayalım, 3G ile bu yok beton yol oluyor, 4G ile beton yol asfalt dökülüyor.

Toprak yola beton dökmek zordur, ama beton dökülmüş yolu asfalt yapmak kolaydır.

Benzetmeyle anlatmak istediğini anladım. :)

Ancak şöyle düşünecek olursak, şuan kış şartlarına dayanıklılık açısından bazı yerlerde asfalt yerine beton yol tercih ediliyor. :D Yani beton yol asfalttan daha iyi. Konuyu saptırdım kusura bakma Recep... :)
Bence şöyle olmalıydı.
Toprak=GSM
Asfalt=3G
Beton=4G

Tabi şunuda göz önünde bulundurmak gerekir. Daha 3G yi doğru dürüst tanımadık. 4G daha iyimidir bunuda bilmiyoruz... :)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Benzetmeyle anlatmak istediğini anladım. :)

Ancak şöyle düşünecek olursak, şuan kış şartlarına dayanıklılık açısından bazı yerlerde asfalt yerine beton yol tercih ediliyor. :D Yani beton yol asfalttan daha iyi. Konuyu saptırdım kusura bakma Recep... :)
Bence şöyle olmalıydı.
Toprak=GSM
Asfalt=3G
Beton=4G

Tabi şunuda göz önünde bulundurmak gerekir. Daha 3G yi doğru dürüst tanımadık. 4G daha iyimidir bunuda bilmiyoruz... :)

aslında bu benzetmeler yerinde oldu. Çünkü her yerde asfalt olmayacağı gibi her yerde de 4G olamaz. Önce 3G yi sağlam yapalım da gerekirse 4G yi bir kenara atalım. Çokta önemli değil. 3G tam anlamıyla sunulsa başka birşeye ihtiyaç olmaz. Şu anda hiçbir operatör 3G yi tam anlamıyla sunmuyor. Öyle görünüyor ki önümüzdeki 6-12 ay boyunca tam rayına oturacak gibi de gözükmüyor.

Da®kness

Da®kness

Üye
Altyapı açısından sen haklısın galiba. Benim sıralamam başka bir acıya kaydı.

eQooo

eQooo

Üye
ne kadar geriden geliyoruz... :S

arslansem

arslansem

Üye
Sıramızı bekleyelim.Daha onlarca ülke var onlar geçecek sonra.Geride kalmalıyız :pro:

yeniçeri_53

yeniçeri_53

Üye
Yha bırakın 2020 Yİ 2050 yi biz ölünce anca gelir :D

gazbakkal

Üye
Bence 2050 olmaz 2050 ye kadar avrupada 10G çıkar Türkkiyede oakdar bekeleycek değil
3.5 G SONRA 4 G :D

meku

meku

Üye
yavaş yavaş daha 3g ye alışamamıştık gerçi :p

EroL

EroL

Emekli Yönetici
ben hızım 1mb olacak ümidiyle 3g ye geçtim vodafone de 250 mb kota aldım. ama oda ne benim hızım hala 2g(edge). tıpkı ttnetin 8mb olayı gibi. ülkemizde önce parayı alıyolar, bizden aldıkları parayla altyapı hazırlıyolar.
ülkemizde iletişim ilkel boyutlarda ve çok pahalı. teknoloji bir çocuğun oynamaktan sıkılıp bi köşeye attıgı oyuncak misali. atılan oyuncak üvey evlatta, asıl çocuk eline yeni oyuncagını almış.
konu dışına kaydı kusura bakmayın

Üst Alt