Dumanı tütmeyen baca şeklinde baz istasyonu<Çankaya-Ankara_Fotoğraf>

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Dumanı tütmeyen baca şeklinde baz istasyonu<Çankaya-Ankara_Fotoğraf>



[h=2]Bir gecede yerleştirilen bacada kapının olması kendini ele verdi..[/h]
Ankara Çankaya'da bir apartmanın çatısına baca görünümü verilerek içine gizlenmiş mahalle sakinlerini kızdırdı.


Türkiye'nin en büyük şikayet portalı Şikayetvar'ın "Mobil Belediye Uygulaması" ile şikayetleriyle birlikte fotoğraf da gönderen şikayetçiler bir şirketinin binalarına baca şeklinde yerleştirdiği baca görünümlü baz istasyonuna tepkilerini dile getirdiler. Belediye uygulaması ile gönderilen şikayetlerde baca, tabela, güneş enerjisi sistemleri, klima ve reklam panosuyla kamufle edilen baz istasyonları sıkça şikayet ediliyor.

[h=4]GİZLENMESİ TEDİRGİN EDİYOR[/h] "Bizler mahallemizde kurulmasını istemiyoruz" diyen mahalle sakinleri operatörlerinin kendilerinden gizli kurmasını eleştirdi. Gönderilen şikayetlerde, "Baz istasyonunun bu şekilde gizlenmesi bizi tedirgin ediyor ve psikolojimizi bozuyor. Binanın olması gereken bacaları yanına devasa baca görünümlü kuruldu. Baca olmadığı her halinden belli olan ve kışın duman tütmeyen bu eklemenin olduğunu öğrendik. Yetkililerin, mahalle halkı tarafından gizlenen durumu düzelteceklerini ve insan sağlığına hassasiyet göstereceklerini düşünüyoruz. Ayrıca hile yolu ile yapılan bu baz istasyonlarının çevreye verdiği zarardan dolayı kamuoyundan özür dilenmesini bekliyoruz. Umarım yasal ve hukuki sürece gerek kalmadan yetkililer bu durumu düzeltir."



[h=4]MAHKEME KARARI İLE KALDIRILMIŞTI[/h] Daha önce Rize'de bir şirketince, bir binanın çatısına kaçak olarak konulduğu belirtilen baca şeklindeki baz istasyonu, bu istasyondan rahatsız olan bir kadının, Rize 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanması üzerine, çatıdan sökülmüştü. Davaya ilişkin bilirkişi raporunda, binanın çatısına baca görüntüsü verilerek konulan baz istasyonun Rize Belediyesi'nin izin vermemesi nedeniyle kaçak olarak konulduğu, ayrıca baz istasyonunun bulunduğu bina ile Topçu'nun oturduğu bina arasının 3 metre, ile davacının dairesinin balkonu arasındaki mesafenin ise 5 metre olduğu belirtilmişti. Baz istasyonunun konulmasından sonra davacının sosyal ve ruhsal olarak olumsuz yönde etkilendiği, baz istasyonlarının yerleşim yerlerinden uzak yerde kurulması gerektiği ifade edilen raporda, ayrıca istasyonların yaydığı elektromanyetik radyasyonun kanser riskini artırdığı yönünde yayınların mevcut olduğu kaydedilmişti.

Fotoğraf için tıklayınız:

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt