Dubai..Nerden nereye

Sponsorlu Bağlantılar

karides

Üye
equilibre' Alıntı:
tamam diğer komuşularına yardım etmeleri lazım ama onlara laf atarken kendimizide düşünelim. biz hangi komşumuza yardım yapıyoruz? hangi müslüman devlete destek veriyoruz. biz onlara destek verirsek belki aramızda bi birlik oluşur ama nerdee. devlet dinzis olmaya itiliyor !!!

Haklısın kardeş.
Ama unutmamamız gereken bir şey var.
Bu ülke mali anlamda, DUBAİ kadar rahat değil.
Yani kendi insanımız bile yaşam kavgası verirken (ne bileyim, mesela olası bir deprem felaketine karşı Türk Kızılay'ının mali portföyünü bile genişletememişken) diğer komşularımıza yardım yapabilmek te zorlaşıyor doğal olarak.
Umarım, ülkemiz başta olmak üzere (tüm bu zorluklara rağmmen) bu küçük sermaye ülkelerine örnek oluruz.

Fatihyet

Fatihyet

Üye
karides' Alıntı:
Haklısın kardeş.
Ama unutmamamız gereken bir şey var.
Bu ülke mali anlamda, DUBAİ kadar rahat değil.
Yani kendi insanımız bile yaşam kavgası verirken (ne bileyim, mesela olası bir deprem felaketine karşı Türk Kızılay'ının mali portföyünü bile genişletememişken) diğer komşularımıza yardım yapabilmek te zorlaşıyor doğal olarak.
Umarım, ülkemiz başta olmak üzere (tüm bu zorluklara rağmmen) bu küçük sermaye ülkelerine örnek oluruz.

tabiki öyle. zaten demek istediğim onlarla birlik olmamız gerektiği.biz durmadan abd ye veya ab ye yaranmaya çalışıyoruz. onlarla birlik olsak onların zenginliğindende faydanalanabiliriz

karides

Üye
equilibre' Alıntı:
tabiki öyle. zaten demek istediğim onlarla birlik olmamız gerektiği.biz durmadan abd ye veya ab ye yaranmaya çalışıyoruz. onlarla birlik olsak onların zenginliğindende faydanalanabiliriz

Hah ağzını öpeyim (mecazi olarak tabi)

msw

msw

Üye
Resmen mutasyona uğramış

FanaTürk

FanaTürk

Üye
equilibre' Alıntı:
tamam diğer komuşularına yardım etmeleri lazım ama onlara laf atarken kendimizide düşünelim. biz hangi komşumuza yardım yapıyoruz? hangi müslüman devlete destek veriyoruz. biz onlara destek verirsek belki aramızda bi birlik oluşur ama nerdee. devlet dinzis olmaya itiliyor !!!

Pakistan'a depremden sonra 100 milyon $ yardımda bulunduk. Filistinle daha yeni 1 milyon $lık hibe antlaşması imzaladık. Deniz Feneri, Kızılay gibi yardım kurumları paralar topluyor. Birde bunları yaparken üniversite bitirmiş işsiz ordusunun çoğunluğu oluşturduğu bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım. :good:

Fatihyet

Fatihyet

Üye
pakistana yardımı yapan halktı, 1milyon $ ise o kadar önemli bi para deil tabiki bunlar iyi şeyler ama diplomatik olarak birlik olmalıyız

FanaTürk

FanaTürk

Üye
Devlet düne kadar memurun bütçesini 99 depreminde gelen yardım paralarıyla düzenliyordu. Elbette herşeyi devletten beklememeliyiz.

Filistin'e ödenecek meblayı küçük görme... Türkiye’nin yardımı, küçük ve orta ölçekli sanayinin geliştirilmesi, bunlara ilişkin mal ve hizmetlerin temini ve ulaştırılması için proje bazında kullandırılacak. Yani birnevi isdihtam yaratılıyor. Ve bu proje yiyecek, giyecek yardımından daha değerli...

Ayrıca Kurtuluş Savaşı esnasında Arapların muhalif güçlere yardım ettiğini düşünürsek bizim dini kimliğimizi umursamadıklarını hesap edebiliriz. Bu yüzden birlik, beraberlik beklemek zor olur. Türk herkesin dostudur; gereken yardımı yapmasını bilir.

Fatihyet

Fatihyet

Üye
zaten arapları katmadım sonuçta araplarda abd nin güdümünde. ama o kadar çok müslüman İNSAN ölüyorki insan tepki göstermeden duramıyor.

Caine

Caine

Üye
yüce rabbın verdiği nimetleri iyi kullanmışlar ve bu hale gelmişler ama ben arapları sevmem :)

paradoks

paradoks

Üye
    Konu Sahibi
Caine' Alıntı:
yüce rabbın verdiği nimetleri iyi kullanmışlar ve bu hale gelmişler ama ben arapları sevmem :)

Paradoks acizane bir sey soylemke ister:
Yaratılanı sev YARATANDAN ötürü...
NOT:Bunu seni kırmak veya tartışma konusu açmak için yazmıyorum affına sığınıyorum.Hayat felseffemizin bu olası dileğiyle...:good:

Salihyet

Salihyet

Üye
equilibre ;) katılıyorum biz Avrupanın ortak pazarına girecez ama biz pazar olacaz onlarda ortak ortak pazar dedikleri şey bizi sömürmek. :ok:

ocu77

ocu77

Üye
adamlarda o kadar petrol zenginlik var ve nerdeyse bi o kadar da israf..düşündürücü...

dagiemmi

Üye
daha önce Amerikada bir yer(Alaska olabilir ama,hatlıda olabilirim) diye görmüştüm bu resimleri Dubai olduğundan eminmisin resimler birebir aynı hatta sitede 4 büyük site iki resmin aynı yer olduğunun kanıtı olarak gösterilmişti.:bilmem: :bilmem: :bilmem:

FanaTürk

FanaTürk

Üye
dagiemmi' Alıntı:
daha önce Amerikada bir yer(Alaska olabilir ama,hatlıda olabilirim) diye görmüştüm bu resimleri Dubai olduğundan eminmisin resimler birebir aynı hatta sitede 4 büyük site iki resmin aynı yer olduğunun kanıtı olarak gösterilmişti.:bilmem: :bilmem: :bilmem:

İddialara kulak asmayacaksın; asıyorsan araştıracaksın... :)

Üst Alt