dövme yaptırcam günahmı?

arkadaşım eminimki sen dövmesiz halinle çok daha güzelsindir..onun için dövme falan yaptırmana gerek yok..sana ait olmayan bir şeyi üzerinde taşıman hiçde güzel durmaz...tabi genede kararı sen vereceksin

hsngr

Üye
GNCTRK kardeş
vermiş oldugun bu linkte herkes dövmenin hükmünü öğrenebilir
bende ek olarak bunu koyuyorum inşllah insanlar doğruyu bulurlar

Abdullah ibni Mesud(r.anh)buyurmusturki;
-Dövme yapan,dövme yaptıran,yüzlerinin tüglerini yolduran,seyrek disli güzel görünmek icin ön dislerini aralarini yoltan,siritkan(dislerini göstercek sekilde yapmacikli gülmeyi aliskanlik haline getimis olanlar)ve ALLAH'in yarattigini degistiren kadinlara ALLAH lanet etmistir.
=O RESUL size ne verdiyse onu alin size neyi yasak ettiyse ondan sakinin (HASR süresi 7.ayet)
-Abdullah ibni Mesud(r.anh)hadiste gecen bütün hükümleri KUR'AN-dan saydigini acikca ortaya koymaktadirki bu kuvvetli deliller karsisinda günümüzde sünneti delil olarak saymayanlarin ne büyük bir sapiklik icinde olduklari ortaya cikmis olmaktadir.

akula

Üye
döveme yaptırısan cenabet kalırsın gusul abdesti alamazsın v.b kısacası günah

hala bi taraflarınızdan atıp tutuyonuz kulaktan dolma bilgilerle insanları yanıltıyorsunuz anlamadıgım konu sizler diyanet işlerinden daha iyi biliyorsunuz neden o kadar din adamı orada çalışıp çabalıyor neden bu gibi düşünceleri halen devam ettiriyoysunuz cenabet kalmak bu tabirin ne oldugunu daha bilmeyenler var bu konuya bu tip yorumları yapanların çogunun bilgiyi aldıgı kişinin KURANI KERİMİN kapağını açmadıgına iddaya girerim 10 kişiden 9 u dur

lovestar

Üye
Aklın yolu birdir.İslam da mantık dini.bunun için bir diyanet otoritesi falan olmana gerek yok.ne güzel açıklamışlar işte.sadece gusül abdesti açıklamasını yeterli buluyorum bunun için...yada milletin fikirlerini beğenmiyorsun yaptırcaksan yaptır ne kafa ütülüyorsun burda.ayrıca bazı yorum yapan arkadaşlara sen şöyle dedin dinden çıktın vay efendim tövbe et falan şeklinde cevaplardan şiddetle sakının.doğru olsa bile onun kıstasını ölçüsünü siz belirleyemezsiniz...

sanırım evet sorunun cevabı neden dövme yaptırma gereği duyuyor sun merak ettim

yasin44

Üye
düşündüğün bir hevestir belli bir süre sonra kurtulmak istersin kurtulamazsın karar senin

Ya bende istiyordum zaten hemen herşeyden sıkılıyorum hem günah hem sıkılırım hevesim geçer diye düşüğündüğüm için hint kınası modelleriyle yaptırdım ve 3 aylık dövmeden 2,ayda sıkıldım

Arda bide 10 sene sonrasını düşünsene bir mesleğin var ideal aranan bir kişilik olmuşsun bileğinde bir dövme kişiliğinin insanlar hakkındaki görüş saptırmalarına sebep olucak

Tavsiyem hevesin geçene kadar geçici dövmeler kullan Bi zaman sonra sıkılırsın gerçekten inan buna

tksharmely

Emekli Yönetici
Dövme yaptırmak, estetik yaptırmak ( Sağlık sorunları haricinde ) Allah'ın verdiği vücudu değiştirmek anlamına geldiğinden dolayı günahtır arkadaşlar.
Deri altına yapılan dövme Abdest almaya engeldir. Bu yüzden Gûsül abdesti kabul olmamaktadır.

En güzel olanı Allah'ın verdiği emaneti, en güzel şekliyle korumaktır.

Cynical

Üye
Bütün hayatını Islam yolunda geçirmiş, 4 büyük mezhepten birinin Imamı olan ve Sünnet'in Kurtarıcısı olarak da bilinen Imam Şafi'ye biri kolundaki dövmeyi yaptırdığına pişman olduğunu, ne yaptıysa silemediğini söyler. Imam Şafi "Ben olsam o kolumu kökten keserdim." der.
Aynı konuda bizim mezhep imamımız olan Imam Ebu Hanife ise bütün uğraşlardan sonra hala silinmediyse artık kişinin bolca istiğfar yapmasını tembih eder. Artık yaptırmanın hükmünü siz çıkarın.

arkadaslar merhaba.

İlk önce bir meseleyi acıkca arz edeyim. Tin suresi 4. ayet-i kerimesinde aynen şöyle yazar. " Biz insanı en güzel surette yarattık " .

Bu ayet mukabilince Yüce yaradan İnsan denen ve kendine halife arz ettiği mahlukatı en güzel ve kusursuz bir şekilde yaratmıştır. Onun yaratılışına karsı olacak yada onun yaratılışını daha da guzelleştirecek ne olursa olsun haramdır.

Dövme kesinlikle günahtır. cunku deri altına yapılır. bazıları deri altında oldugundan dolayı abdestı engellemez derler ancak yalnıstır. Cunku insan beyni 0.5 volt elektrik ile çalışan mikroorganizmadır. Abdest deki gaye Su yada su olmayan yerde toprak ile beyin elektriğini 1.0 yada 1.5 volt a çıkartarak ibadet etmeden evvel vucudu dinlendirmek ve kötü elektriği vucuttan atarak sade saf hale getirmektir.

dövme dediğimiz ve vucud hatlarını yaratılışı bozarak yapılan sekiller ve abdest alırken alınan elektriği beyine ileten kılcal damarları zedeleyerek veya öldürerek yapıldığı için vucudun o bölgesi abdestten nasibini alamaz hale gelmektedir.

Bu yüzden Peygamber efendimiz hadis-i şeriflerinde " Dövme yaptıran bizden değildir. " demiştir.

Dövme yaptırmak aynı zamanda Yüce yaratanın Yaratılış fıtratını beğenmemek anlamına geldiğinden Allaha'a Şirk koşmaya eşittir.

Lütfen bu konuyu sabit değerlerimizden ve gerçek bilgilerden öğrenelim ve paylaşalım.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.

Âlûsî, Kitabü'lîrb isimli eserinde dövmeyi bâtıl ve çirkin bir âdet olarak vasıflandırıyor. Zaten İslâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim' de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

skull25

Üye
ArkadasLar Bakin Herseyi tek tek açikliyorum Gerçek Dövme Yaptiran Larin Derisinin Altina Su Girmedigi İçin ibadetleri Kabul edilmez diyen arkadaslar beni iyi dinleyin eger derimizn altina hava ve su girmezse o bölge çürür bunu herkeste bilir peki sen diyorsun derini altina su girmedigi için ibadetlerimiz kbl edilmez su girmezse çürür peki neden çürümüyor ...! cünkü su ve hava giriyor bu işin mantıkı bu dövmem yok ama sırtıma türk bayragı yaptirmayi düsünüyorm

anl_tr

Emekli Yönetici
Alın size Cevap, konuya bilmeden lütfen cevap yazmayın, yok günah yok şu yok bu,Ben yaptırmadım onuda söyleyim ama günah olamdıgını bilyorum ,Saptıranlara:

Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki:

" Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?

Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.

Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.
İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.

Dövme yapmak doğru mudur ?

İnsanlar, çok eski zamanlardan beri vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yaptırmışlardır. Bugün bu adet, yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım havai gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri aletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.

Buhari ve Müslim'de rivayet edilen hadislerde, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlahi rahmete liyakatini kaybettiklerini bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm, dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa gidermeye çalışmaktır. Şayet giderilemiyor, buna da imkan bulunamıyorsa, o şekilde bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mani olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusulde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması abdeste ve gusle mani olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tövbe istiğfar eder. Ve inşallah da kabul edilir.
arkadaşlar yani böyle bilmiyorum kimseye yanlış biligi vermeyeyeyim

--------------- Ekleme ---------------

beyler bayanlar bilmiyorum artık napıcam

--------------- Ekleme ---------------

bence yaptırma yın derim çünkü allah bize bu bedeni emanet etmiş günahtır bence boşverin hava atmayı nepacaksınız hava atıpta

kol@j

Üye
helal haram, sevap günah , kılmak yetkisi sadece ve sadece Allahındır....
vereceğiniz cevaplarda dikkatli olun...

ten altında suyun değmediği yerin temiz sayıldığı konusunda bazı alimlerin görüşü var...
"dövmeyle gusül tutmaz" görüşü tam doğruyu yansıtmaz...yoruma dayalıdır...

dolayısıyla dövme emanet olan vücut üzerinde oynama yapmak sınıfına girer...
ben bu yüzden tavsiye etmem.... günah tır ya da mübah tır da demem...
elemana yardımcı olacağız derken vebal altında kalmayın...

Dövme yaptıran insanın abdest guslü kabul olur mu?

Câhiliye devrinden beri Araplar vücutlarının çeşitli yerlerine dövme yapa gelmişlerdir. Bugün bu âdet bilhassa Şark vilayetlerimizde yer yer sürdürülüyor. Avrupa ve Amerika'da bazı gençler bunu bir "süs" şeklinde yaparken, yurdumuzda da birtakım hevâî gençler onları taklit ediyorlar. Cahiliye Arapları dövmeyi süslenmek için yaparlarken; dövme ile bedenlerine çeşitli şekil ve suretler yaparak bununla mafsallarının güç kazandığına inanırlardı. Bugün ise bu tamamen bir özentiden öteye geçmemektedir.

Dövme, bilinen şekliyle şöyle yapılıyor: Vücut, iğne ve benzeri âletlerle kan akacak şekilde yaralanıyor. Sonra aynı yere iç yağı ve bazı maddeler konarak yara iyileşmeye terk ediliyor. Sonunda deri altında koyu yeşil bir şekil meydana geliyor.
Âlûsî, Kitabü'lîrb isimli eserinde dövmeyi bâtıl ve çirkin bir âdet olarak vasıflandırıyor. Zaten İslâm da bunun için yasaklamış, haram saymıştır. Çünkü bunda Cenab-ı Hakkın yarattığı vücut üzerinde bir değişiklik yapılmış olmaktadır.

Buharı ve Müslim' de rivayet edilen hadislerde de Peygamber Efendimiz (a.s.m.) dövme yapmayı ve yaptırmayı yasaklamış, bunları yaptıranın İlâhî rahmete liyakatini kaybettiklerim bildirmiştir.

Bilmeden dövmeyi yaptıran insan nasıl hareket edecektir? Bundaki hüküm dövmeyi yaparken kullanılan maddeye göre değişir. Şayet bu maddeler dinen necis sayılanların arasında bulunuyorsa, dövme de o hükme girer. Şayet temizse, o da temizdir. Bunda yapılacak şey, şayet ufak bir müdahale veya ameliyatla hallediliyorsa giderilmeye çalışılır. Şayet giderilemiyor, buna da imkân yoksa hâli üzerine bırakılır. Çünkü Cenab-ı Hak kuluna kaldıramayacağı yükü yüklemez, onun üstesinden gelemeyeceği, yapamayacağı şeyleri istemez.

Abdeste ve gusle mâni olup olmadığına gelince; bir defa dövme derinin altındadır. Yani dış derinin altında yer alıyor. Abdest ve gusülde ise derinin altını değil, üstünü yıkamak farzdır. Dövme de derinin altında kaldığına göre, onun bedenin herhangi bir yerinde bulunması ab-deste ve gusle mâni olmaz. Üzerinin yıkanmasıyla abdest ve gusül sahih olur.

Bilmeden böyle bir günahı işlemiş olan kimse de Allah'tan mağfiret diler, tevbe istiğfar eder.

YANİ GUSUL ABDEST SAYILIR ANCAK CENABI HAKKIN YARATTIGI BEDEN ÜZERİNDE HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YAPMAK GÜNAHTIR !

tabiki günahtır. özellikle canlı hayvan figürlü olanları.derinin altına yapılan dövme gusle mani değildir. derinin üstüne hint kınası ile yapılanda gusüle engel değildir. ama eğer kınanın haricinde kat yapan bir malzemeden yapılıyorsa gusle engel olur.

evet abdest tutmaz diede bir şey yok.Abdetde tutar...Ama Yaptırmazsan Daah iidir gibe gelio..