usame83
Üye
evet günah sayılıyor yani en azından müslümanlar için ama ben yaptırdım çünkü Allah(C.C) ile kul arasına kimsenin girmeye gücü yoktur dövme yaptırmış olmam ibadetlerimi yerine getirmediğim anlamına gelmemli benim bileceğim bir şeydi ve yaptım
konuyu yazan arkadaş yok ortaklarda yalnız
acaba dövme yaptırdımı yaptırmadımı yüzyılın merak uyandıran sorusu
Herkese selam. Öncelikle dövme gusul abdesti ya da abdesti bozmamaktadır. İnanması zor bi konu olduğu için link veriyorum.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızhaberin doğruluğuna inanmayan arkadaşlar varsaLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızdini sorular bölümünden sorabilir.Aynı bölümde Dövmeyi arattığımızda da
GİYİNME ve SÜSLENME
bölümünde peygamberimiz tarafından dövme yaptırmanın yasaklandığı yazmaktadır. Abdest le ilgili tartışmalar gereksiz olup dövmenin vücuda zararı olduğu kısmıyla ilgilenilmesinin daha mantıklı bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Dövme yaptıran bazı kişilerden böbrek yetmezliği,karaciğer sorunları gibi çeşitli hastalıklarla karşılaşanlar bulunmaktadır.
(risk olması nedeniyle kişinin iyice düşünerek karar vermesinde yarar var)
Bunu yaptıracak kişi günah olduğunu bilmelidir. Ancak günahlarda kul ile Allah (C.C)arasındadır. Kul hakkı dışında kalan tüm günahlar Allah (C.C) tarafından bağışlanabilir. Dövme yaptırın demiyorum ama yaptırmak abdest sorunu oluşturmamaktadır. Vücuda zarar verebilmektedir ve caiz değildir. Yaptırmayı düşünen arkadaşlar diyanet işleri sitesinden dini sorular bölümünden aradıkları sorunun cevabını soru sorup cevabı alarak bulabilirler. (ben bir-iki soru sordum cevaplar hemen gelmiyor haberiniz olsun )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?