Dövme Yaptıracaklar Aman Dikkat

Sponsorlu Bağlantılar

[cemcem]

Üye
Dovme Osmanli da ozellikle yeniceriler arasinda bir gelenekti, toy olan yeni ceriler yani diger deyisle comezler erkekliklerini kanitlamak icin dovme yaptirirlardi. Ondan oncesinde daha biz Turkler asya dayken bile dovme ile ic iceydik dovme bir simge idi dovme yaptiranlar guclu ve korkusuz olduklarini gostermek istiyorlardi. Bunun haricinde Anadoluda ozellikle Guneydogu ve Dogu Anadoluda genc kadinlar suslenmek amacli olarak yuzlerinde cesitli yerlerine dovme yaptirirlar bu gun hala bunu gorebilirsiniz. Ayrica dinimizce dovme yaptirmak "Mekruh" yani "yapilmasi gunah olmayan ama yapilmasa iyi olur" lardandir. Abdest tutmamasi gibi soylentiler ise tamamiyle gercek disidir...

Saygilarimla

busem

Üye
<div class='quotetop'>(invalidParameter &#064; Apr 14 2006, 10&#58;20 PM) [post=315998]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Dovme Osmanli da ozellikle yeniceriler arasinda bir gelenekti, toy olan yeni ceriler yani diger deyisle comezler erkekliklerini kanitlamak icin dovme yaptirirlardi. Ondan oncesinde daha biz Turkler asya dayken bile dovme ile ic iceydik dovme bir simge idi dovme yaptiranlar guclu ve korkusuz olduklarini gostermek istiyorlardi. Bunun haricinde Anadoluda ozellikle Guneydogu ve Dogu Anadoluda genc kadinlar suslenmek amacli olarak yuzlerinde cesitli yerlerine dovme yaptirirlar bu gun hala bunu gorebilirsiniz. Ayrica dinimizce dovme yaptirmak "Mekruh" yani "yapilmasi gunah olmayan ama yapilmasa iyi olur" lardandir. Abdest tutmamasi gibi soylentiler ise tamamiyle gercek disidir...

Saygilarimla
[/b][/quote]

seyfofen

seyfofen

Üye
<div class='quotetop'>(jöly &#064; Apr 14 2006, 05&#58;07 PM) [post=315765]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
ben dövmeyi de dövmeli insanları da sevmiyorum
[/b][/quote]

S1FR3K1R1C1

Üye
<div class='quotetop'>(busem &#064; Apr 14 2006, 10&#58;23 PM) [post=316005]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(invalidParameter &#064; Apr 14 2006, 10&#58;20 PM) [post=315998]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

Saygilarimla
[/b][/quote]

[/b][/quote]İyi Güzelde Mekruh&#39;un Anlamı Yapılması İyi Olur Demek Değilki.. Mekruh Demek Yani Günah&#39;a Yakın Yapılmamı Gerek Diye ßiliyorum... Yanlışmıyım yohksa..

irun

irun

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar dövme yaptırmanın, dini, tarihsel boyutu, sevip sevmemeniz falan değil konu. bunlar kişiye göre değişir tamamen.
Ama sağlık açısından birtakım sakıncaları olduğu belirtilmiş yazıda gördüğünüz gibi. sanırım kimse bile bile sağlığını tehlikeye atmaz

abuvice

abuvice

Üye
Dövme güzeldir..Ama aşırıya kaçmazsa..

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
döveme guzeldir ama haram oldugu için yaptıramıyorum

Ayberk q7

Ayberk q7

Üye
asla dövme yaptırmam

sergentunc10

Üye
okudum da herkesin yazılarını ne kadar cahil insanlar var bizim ülkemizde yok günahtır vs.. vs... peki cami'ye gidip namazdan çıkıp yoldan geçen milletin karısına kızına laf atan cemaatlere ne diyorsunuz buna yüzlerce kere şahit oldum dışarıda her türlü boku yer içeride müslüman olur arkadaşlar bırakın bu boş lafları herkesin dinide, zevkide görüşleride kendinde saklıdır. Bu ülkenin başındaki şerefsizler kaldığı sürece biz daha çok cahil kalırız dinen sakıncalı haramdır diyen arkadaşlara soruyorum bu kadar müslümansınızda Allah, Muhammed, Ali için ne yaptınız? çok biliyorsunuz ya??

AKATLI

AKATLI

Üye
Türk gencliği kendine dövme yaptırıyor ne kadar milli bir gurur??!!??! böyle bu kadar özentilik olmaz!!! şekle şemale özenene kadar bilme ilme teknolojiye özenin genclik.

abi dövemenin özenilcek bi tarafımı var iğrenç ya , çok doğru sölüyon bilime ve ilime özenmek lazım :oke: