Kalıcı dövme yaptıracaklar dikkat!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kalıcı dövme yaptıracaklar dikkat!
Steril olmayan ortamlarda yapılan kalıcı dövmeler, başta bakteriyel deri
enfeksiyonları olmak üzere hepatit B ve C, tetanoz, deri tüberkülozu, AIDS ve
frengi gibi kan yoluyla bulaşan hastalıklara yol açıyor Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları
Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar, yaptığı
açıklamada, özellikle gençler arasında yaygın olarak yaptırılan kalıcı dövmelerin,
hijyenik olmayan şartlarda yapılması halinde kan yoluyla bulaşan ciddi
hastalıklara yol açabildiğini söyledi. Dövme yapımında kullanılan iğnenin steril olmasının ve ortam temizliğinin son
derece önemli olduğunu ifade eden Altınyazar, ''Dövme yapılırken deriye defalarca
iğne batırılmakta, deride hasar ve kanama oluşmaktadır. Deri çoğu zaman bu
yaralanmalara aşırı tepki gösteriyor. Bayanların cildi daha hassas olduğu için
özellikle bayanlarda görülen bu cilt yıpranmaları, tedavisi zor deri kabarıklıkları
oluşturmakta, bu da zamanla tüberküloz gibi kan yoluyla bulaşan çeşitli hastalıklara neden olmaktadır'' dedi.
ALERJİK REAKSİYON GÖRÜLEBİLİYOR Altınyazar, deriye renk vermek için kullanılan boya maddelerinin de bu hastalıkları
tetiklediğini ve bu boyaların içinde bazı mikroorganizmaların çoğaldığını belirtti. Deriye renk vermek için karbon, kobalt, demir, magnezyum, titanyum ve civa gibi
maddelerin kullanıldığını ifade eden Altınyazar, şunları kaydetti: ''Dövme yapıldıktan sonra alerjik reaksiyonlar, döküntüler veya kurdeşen
görülebilmektedir. Bu da bir süre sonra tedavisi zor olan cilt hastalıklarına, hatta
deri kanserine neden olmaktadır. Tıp dilinde 'tatuaj' olarak adlandırılan kalıcı
dövmeler, steril olmayan ortamlarda yapıldığında, başta bakteriyel deri
enfeksiyonları olmak üzere hepatit B ve C, tetanoz, deri tüberkülozu, AIDS ve
frengi gibi kan yoluyla bulaşan hastalıklara yol açıyor." DÖVMEDEN KURTULMAK OLDUKÇA ZOR
Dövme nedeniyle oluşabilecek çoğu hastalıkların uzun bir tedavi süreci
gerektirdiğini söyleyen Altınyazar, ''Dövmeden kurtulmanın oldukça zor olduğu
unutulmamalıdır. Dövme nedeniyle oluşacak rahatsızlıklarda, uzun süreli ilaç
tedavisi veya dövmenin tamamen çıkarılması gerekebilmektedir. Ancak çok nadir
de olsa hepatit veya HİV enfeksiyonu gibi durumlarda bu işlemler de yetersiz kalabiliyor. Maalesef dövmeden kurtulmak çok kolay bir işlem değil. Lazer
tedavisi veya cerrahi işlemler gerekmekte. Tedavi sonucunda dövme kısmen
kaybolsa da yara izleri kalabilmektedir'' ifadelerini kullandı. AA

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:oke: Teşekkürler Haydar...

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Eyallah Gökçen abi

Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
abdest geçmiyor yazsan daha etkileyici olurdu :ehe

Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Benim kalıcı dövme yaptırma gibi bi düşüncem vardı ama böyle haberler okuyunca korkuyorum yav

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Ben anlamıyorum bu nasıl bir akımdır:hmmm.Emanete ihanet sayarım bana göre tabi.Bunun yanında yaptırana saygı duyarız o ayrı bir konu:oke:

• Beğen
Tepkiler: 1STayTRue35 ve OttomaN TigeR
doctorrr

doctorrr

Üye
bizim kuzen alkol uyuşturucu bağımlısı oda yaptırmış küfretmemek elde değil zaten sevmiyorum kendisiini hatta ve hatta tiksiniyorum :dry: yazık günah ya :(

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
1STayTRue35

1STayTRue35

Üye
kalıcı dövmeye sonuna kadar karşıyım. müslüman insana caiz değildir.

• Beğen
Tepkiler: 35 TC 1923, tguzel7 ve BigHackeR35
Oğuzhan

Oğuzhan

Üye
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bahaneleri belli neymiş su değmeyen yer çürürmüş ona bakarsan kovboylar 1 sene banyo etmiyo neden çürümüyorlar :d: suyun değmesiyle alakası yok vücut çürümesinin kan dolaşımı ile alalası var:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt