Dövme sildirme istanbulda nerde yapılır

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Shakedown

Üye
Sildireceğine kapatma çalışması yaptır arkadaşım.Hem kolun rezil olmaz hemde daha güzel bir dövme ile eskisini kapatabilirsin.

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Sildireceğine kapatma çalışması yaptır arkadaşım.Hem kolun rezil olmaz hemde daha güzel bir dövme ile eskisini kapatabilirsin.

doğru söylüyorsun bi köpek balığı düşünüyordum onun üzerini kapatırsa bakalım

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Mühürmüs.
Dövme ile mühür aynı sey degil sonuçta bahane edilemez.
Ama ömür boyu abdestsizlik gibi bi durum yok en azından.Ayrıca yaptırırken cilde zararıda var ayık kafyla çekilmez.

---------- Eklendi @ 17:27:36 ---------- Yazıldı @ 17:26:01 ----------

Günah dedim ya zaten dinsel açıdan tavsiye edilmiyor demek günah demek.Ama sanıldıgı gibi abdeste engel degil.
Yani simdi koluna gibip bi besmele yazdırsan degil günah belkide sevap kazanırsın :D
Tamamen niyetle alakalı.

yalan yanlış bilgiler vermeyin arkadaşım. günah felan değil sadece peygamber efendimiz yapılmasından hoşlanmıyormuş.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
yalan yanlış bilgiler vermeyin arkadaşım. günah felan değil sadece peygamber efendimiz yapılmasından hoşlanmıyormuş.

Yalan yanlıs mı ? Çok biliyosan sen bilgi ver hoca efendi :zzz:
Vücutta keyfi oynama yapmak günah denmis napim yani ben mi dedim.Peygamber hoslanmıyorsa sevap olcak hali yok.
Ben karsı degilim isteyen yaptırsın yazın bende yaptiricam model arastırma asamasındayım.

N1C<-lazımdeğil

N1C<-lazımdeğil

Üye
Yalan yanlıs mı ? Çok biliyosan sen bilgi ver hoca efendi :zzz:
Vücutta keyfi oynama yapmak günah denmis napim yani ben mi dedim.Peygamber hoslanmıyorsa sevap olcak hali yok.
Ben karsı degilim isteyen yaptırsın yazın bende yaptiricam model arastırma asamasındayım.

sevap değil tabiki ama günahta değil. neyse güzel bi model bulursan banada pm arsan iyi olur :D

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
günah değilmiymiş ne güzelde avutuyosun kendini öyle.haqperest arkadaşımız çok güzel ifade etmiş olayı.neyse isteyen istediğini yapmakta özgür takılın kafanıza göre

HaqperesT

HaqperesT

Üye
hz. peygamber sav dovme yaptıranı lanetlemiştir
bir harama bilerek haram değildir demek yada ima etmek, dalga geçmek vs kufru gerektirir; yani söz sahibini tevbe edinceye kadar kafir yapar.
not: yazdıklarım kimseye yonelik degildir bilgilendirme amaçlıdır ve hangi ilmihale baksanız harama helal demenin küfür olduğunu söyler.

haram oldugu konusunda genis bilgi icin ....

---------- Eklendi @ 05:27:36 ---------- Yazıldı @ 04:45:10 ----------

1 Allah cc ın yaratılışını tağyir etmek
2 bir nesneye haddinden fazla değer vermek: resmin kutsanırcasına mubarek insan bedenine işlenmesi: gizli şirk
3 insan saglıgını tehlikeye atmak. bazı ülkelerde yasalarla yasaklanmıştır. iğnelerin mukerer kullanılması sonucu aids vb bulaşması. sildirmek icin kullanılan yontemlerde kanser tehlikesi
4 psikolojik etki: kişinin işledigi dovmeden pişman olması, hayal kırıklıgı yasamasından kaynaklı rahatsızlık
daha sayılacak zararlar vardır eminim ancak aklı selim(sag duyulu, duyarlı) sahipleri icin yeterli bunlar

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
napalım şimdi çocuk aklıyla yaptırmıştık iyi o zaman bütün dövmeliler camiye gitmesin namaz kılmasın almasın nasıl olsa cünübüz diye abdest almayak lanetlediniz 2 dakkada en azından bugüne kadar kimsenin ahını almadık hakkına girmedik bi dövme için lanetli olduk :S

pentagram_34

pentagram_34

Üye
Yaptıran yaptırsın sevabıda günahıda ona kimse'nin yükünü çekmiyecek hiç kimse.
Doğru yapıyorsa da kendine yanlış yapıyorsa da kendine.

Unutmadan dövme sildireceğine kapatıp,başka kaplayacak şekil de yaptırılabilir çünkü lazerle sildirmek dövmeyi yaptırmaktan daha tuzlu zaten tek seanstada halleden yok. Seans,seans temizliyorlar ilk lazerle temizlendiğin de,bıçakla çizilmiş gibi oluyor zamanla kendini toparlıyor deri.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
Yaptıran yaptırsın sevabıda günahıda ona kimse'nin yükünü çekmiyecek hiç kimse.
Doğru yapıyorsa da kendine yanlış yapıyorsa da kendine.

Unutmadan dövme sildireceğine kapatıp,başka kaplayacak şekil de yaptırılabilir çünkü lazerle sildirmek dövmeyi yaptırmaktan daha tuzlu zaten tek seanstada halleden yok. Seans,seans temizliyorlar ilk lazerle temizlendiğin de,bıçakla çizilmiş gibi oluyor zamanla kendini toparlıyor deri.

sigara, içki, uyuşturucu vb alışkanlıklar için kimse kimseyi uyarmasın yani!
gençler kotu alışkanlıklara meyilliyken kimse kollarından tutmasın mı?

hayır bilakis kotulukten uzak tutmak iyilige yakın tutmak en buyuk erdemdir ve toplumu bu erdem ayakta tutar.
nasılki caddede gencler yaşlının elinde tutarak karşıya gecirmesi erdemse; yetişkin insanlarda gençleri kolundan tutmalı

• Beğen
Tepkiler: M. tAHA
pentagram_34

pentagram_34

Üye
konu dövme,senin bahsettiğin konu tartışma.
Bence gereksiz oralara çekmen,hayır kanatsız iyilik meleğiysen burda işin ne?
Okadar düşünceliysen bilgisayar başından kalkta,
dışarıya çıkıp 3-5 kişiyi kurtar.
Lafla peynir gemisi ne yazıkki yürümüyor.

Runner626

Runner626

Üye
Sildirme ibret olsun :ehe

Türe

Türe

Üye
Mühürmüs.
Dövme ile mühür aynı sey degil sonuçta bahane edilemez.
Ama ömür boyu abdestsizlik gibi bi durum yok en azından.Ayrıca yaptırırken cilde zararıda var ayık kafyla çekilmez.

---------- Eklendi @ 17:27:36 ---------- Yazıldı @ 17:26:01 ----------

Günah dedim ya zaten dinsel açıdan tavsiye edilmiyor demek günah demek.Ama sanıldıgı gibi abdeste engel degil.
Yani simdi koluna gibip bi besmele yazdırsan degil günah belkide sevap kazanırsın :D
Tamamen niyetle alakalı.

saç boyatmak gibi o zaman ?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

saç boyatmak gibi o zaman ?

Valla bilmiyorum o da günahtır belki hiç arastırmadım bilgim yok :D Güzel bi soru ama sonuçta o da degisim yapiyo vücutta.
Benim arastırdıgım konu abdest olayıydı ve gerçek olmadıgnı ögrendim.Ama peygamber lanetlemis falan dendi ondan haberim yok.Vücuda dövme yaptıranlar genelde merak ve dikkat çekmek için yaptiriyor yani vücudu begenmemek gibi bisey söz konusu da degil
:hmmm En iyisi sevaplarımızı arttırıp yaptıralım dövmeyi.Eksilere düsmeyelim sonra.

Eykul

Eykul

Üye
Sac boyatmak gunah degil. Sadece siyah yapmamali...

__xXx__

__xXx__

Üye

benim bildiğim kadarıyla deriye su değmesini engellemediği sürece sorun yok. Renk fark etmez.

saç boyası zaten deriye islemez hacı bi etkisi yok bazı din görevlilerinin dövmeye günah demesinin nedeni şu
dövme deri altına işleniyor(bu doğru) dövme yapılan bölge gusul abdesti alınınca su ememez bu yüzden vücutta tüm bölgeler tam anlamıyla şu görmüş olmaz gusul abdesti olmaz( ne kadar doğrudur bilemem)
bazıları deriye yapılan dövme deriye su temasını engelliyor diyor ( bu bazılarının sallamasi gibi)
ama bazı alimlerde şöyle diyor
peygamber efendimiz zamanında bir hadisinde müslüman olanın,müslüman olmayana( hristiyan yahudi kafir vb aklınıza ne gelirse) benzememesi gerektiğinden bahsetmiş oyleki zamanında müslüman olmayan biri saçını uzatırsa kendi saçını kestirir müslüman olmayan kestirirse kendi saçını uzatır ( ne kadar doğrudur bilmem duyduğumu anlatıyorum) diyor siz dövme yaptirinca müslüman olmayana benzediğiniz için günahtır dövme yaptıran lanetlenir diyorlar
bana sorarsan ben günah olup olmadığı konusunda yorum yapamam ama en kısa zamanda bi şekilde sildirmeyi bende düşünüyorum

__xXx__

__xXx__

Üye
Aynen abdest geciyor...

Sadece bedende degisiklik yapildigi icin gunahmis

Bende baya arastirdim :D

Ama Peygamber efendimizin sirtinda galiba hatirlamiyorum birsey varmis o neydi? Dovme gibiymis?

o dediğin dövme değil peygamberlik mührü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt