Dostluk ve Barış Rallisi

Sponsorlu Bağlantılar

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Dostluk ve Barış Rallisi


Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın bir sivil toplum etkinliği olarak desteklediği, dünyanın en uzun rallisi olarak bilinen ''Dostluk ve Barış Rallisi''nin en önemli ayağı olan special etabının Çorum'da gerçekleştirileceği belirtildi.


Açıklamada, 14 ülkeden toplam 111 takım, 355 araç ve 666'dan fazla pilotun katılımıyla Almanya'nın Allgau şehrinden başlayan yarışın kentin köklü tarihinin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.


Rallinin amacının dostluk ve kardeşlik olduğuna dikkat çekilen açıklamada, programla ilgili şunlar kaydedildi:


''Ralli ekiplerine çeşitli ödevler verilmiştir. Hitit yürüyüş yollarından geçecek sporcular, 96 yıl sonra Almanya'dan ülkemize getirilen Boğazkale Sfenksi'ni, Yazılıkaya ve Alacahöyük ören yerlerini fotoğraflayacaklar. Ayrıca kentimizden de 70'e yakın vosvos meraklısı renkli vosvoslarıyla yarışmaya katılarak, Boğazkale ilçesine gelecek. 5 Mayıs akşamı Boğazkale ilçesine gelmeleri beklenen sporcular burada konaklayacak. 6 Mayıs'ta yarışın derecelendirmesi bakımından, rallinin en önemli ayağı olan (special) Çorum etabı, ''Boğazkale Sfenksi'ne Selam'' adıyla gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere ödülleri verilecek. Müze bahçesindeki gitar dinletisinin ardından ralli ekibi tarafından kentimize klasik modern bir araç ve 50 müzik enstrümanı hibe edilecek. Samsun'a hareket edecek yarışmacılar, ülkemiz üzerinden Bakü'ye ulaşacak.''


Kaynak: Sporx​
 


Eykul

Eykul

Üye
Corum mu? Baska yer bulamamismilar :D
 
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
memleketimin heryeri güzel;)
 

Benzer Konular

El~PisToLeRo
Cevap
2
Görüntüleme
492
lolaman
SHS
Cevap
0
Görüntüleme
495
SHS
Cevap
0
Görüntüleme
608


Üst Alt