Dorian : S60v5 Epub Okuyucu

Sponsorlu Bağlantılar

yerinden

Üye
    Konu Sahibi
Dorian : S60v5 Epub Okuyucu

Epub ve kullanımı :
Gün geçtikçe yaygınlaşan bir e-kitap standardı olan EPUB, sayısal okuyucu ve e-mürekkep teknolojileri pazarının öncü firmaları tarafından artan bir şekilde destekleniyor. 2009 yılının ağustos ayında Sony, sahibi olduğu eBook yayınlama biçimini kullanmayı durdurup, yeni açık kaynak kodlu olan ePub'a geçeceğini duyurdu . Sony'nin hemen ardından Google Books da telif hakları kamuya ait (public domain) 1.000.0000'dan fazla kitabı, özgür ePub biçimine çevirdiğini duyurdu .

Dorian epub reader'ı kullanabilmek için önce QT paketini aşağıdaki linkten indirip telefonunuza kurmanız gerekiyor. (Qt, birden çok platformu destekleyen bir grafiksel kullanıcı arayüzü geliştirme araç takımıdır)

Sonra Dorian'ı aşağıdaki eklentiden indirip telefonumuza kuruyoruz.

Aşağıdaki siteden Iphone için hazırlanan epublardan birini denedim. İ hariç hiç bir karakter sıkıntısı görmedim. Yani ç,ş vb sıkıntı yok

İngilizce ücretsiz kitaplar konusunda iyi bir site

Bir kaç örnek :

War and Peace , by Lev Nikolayevich Tolstoy

Moby-Dick , by Herman Melville

Yine ingilizce bir epub kaynağı :

Ekli dosyalar

• Beğen
Tepkiler: yunus3787, dust61, pursewarden ve 8 diğerleri

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..

yerinden

Üye
    Konu Sahibi
Rice ederim ne demek :)
Türkçe karakter konusunda hiç sıkıntı yok . Kendi epub'ınızı kendinizde hazırlayabilirsiniz.
Epub'ın kalitesi epub'ı hazırlayanın becerisine bağlı gibi gördüm.
Epub dönüştürücü indirmek için link :

Yukarıda 5800'ımdan 8 adet ekran görüntüsü .
Üstteki resimlerden 2. ve 4. ünde görülen oklar fullscreenden normal ekrana geçişte ve normal ekrandan fullscreen e geçişte 1 sn gibi bir süre görünüyor. Sağ üste basarsanız bir sonraki sayfaya sol alta basarsanız bir önceki sayfaya geçer. Fullscreen'den çıkmak isterseniz sağ alta basmak zorundasınız. Ayrıca sol altta settings menüsünde gördüğünüz gibi isterseniz ses tuşlarını aynı şekilde bir önceki sayfaya bir sonraki sayfaya gitmek için kullanabiliyorsunuz. Bunun için kutucuğu işaretlemeniz gerek. Parmakla aşağı yukarıda metni sürükleyebilirsiniz. Metin boyutunu istediğiniz gibi büyütebiliyorsunuz yine sol altta gördüğünüz settings menüsünden . 3 farklı font var ama yeterli ve okunması rahat. Birde kitaba tıklamanız yeterli değil aşağıdaki resimde görüldüğü gibi "read" i seçmeniz gerek .

İyi okumalar :))

• Beğen
Tepkiler: yunus3787
Silinen Üye 566228

Silinen Üye 566228

Kapalı Hesap
eline sağlık...

lord_keles

lord_keles

Üye
arkadaslar programi yukledim Qt yide yukledim ama programa her tikladigimda telreset atiyo???

futbol123

futbol123

Üye
teşekkürler

e1ektronick

e1ektronick

Üye
tesekkurler

yerinden

Üye
    Konu Sahibi
Dorian normalde Maemo platformu için yazılmış bir program .

--------------- Ekleme ---------------

Daha bir ay olmadı Samsung Galaxy S İ9000 aldım. Oradaki aldiko ebook programı hoşuma gitti. Formatını merak ettim. Sonra acaba 5800'ım için epub okuyucu bulabilirmiyim diye google'da çok arama yaptım. Aşağıdaki link hariç hiç bir şey bulamadım. Adamın dediklerini yaptım , bende çalıştı. Meraklısı için siteye koydum. Direk s60v5 üzerinde çalışan program yoktur herhalde. Bu qt sanırım emulator/codec işlevi görüyor , o yüzden işlemciyi kasıyor olabilir .

erdew

erdew

Üye
dün yükleyip denedim gercekten güzel bir e book okuyucu özellikle 5800 xp için kaliteli bir ebook okucu bulunmadığı için benim çok hoşuma gitti tam ekran yapıp ekranı yan yatırarak okumak cok zevkli yanlız bişey sormak istiyorum kitbı okudun kapadın açtığın zaman baştan başlıyor bunun bir ayarı varmı ?
paylaşım için teşekkürler...

Blind Guardian

Üye
kitabı kitaplıkta görebilmek için nereye atmalıyız?

sawyer32

sawyer32

Üye
teşekkürler. telefonumda N8 yazı tipi yokken yüklemiştim sorunsuz çalışmıştı fakat şimdi yeni yazı tipini QT algılayamadı sanırım .. dosya seçerken vs. cdc fln diye gösteriyor :vur ne yapmalıyım :allalla:

pursewarden

Üye
Yeni fark ettim ve hayıflandım durduk yere... Olağanüstü bir program! "Yerinden" arkadaşımızın verdiği sitelerde de kafi miktarda kitap bulunuyor. Teşekkür ederim can-ı gönülden!

seyfo_enkaz

Üye
program iyi güzel hoşta türkçe e kitap bulmak sıkıntı

de-ja-vu2006

Üye
eline sağlık

DPool

DPool

Üye
sağol :)

Takipçi Satın Al

Üst Alt