Dönüş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Dönüş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
1-Sağa dönüş : Sinyal verilir, sağ şeride veya işaretle dönüş izni verilen şeride girilir, hız azaltılır ve dar açıyla dönülür. Dönüş sırasında ilk geçiş hakkı, karşıdan karşıya geçen yayalara ve varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere aittir.

2-Sola Dönüş : Sinyal verilir, yolun gidişe ayrılan kısmının soluna yanaşılır, hız azaltılır, dönüşe başlamadan önce sağdan ve karşıdan gelen taşıtlara ilk geçiş hakkı verilir. Dönüş sırasında ilk geçiş hakkı, karşıdan karşıya geçen yayalara ve varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere aittir.

3-Dönel Kavşaklarda Dönüş : Sinyal verilir, hız azaltılır. Sola veya geriye dönüş yapılacaksa orta adaya yakın şeritten kavşağa girilir, eğer sağa dönüş yapılacak ise orta adaya uzak şeritten kavşağa girilir. Girilecek yola yaklaşıldığında sağ sinyaliyle birlikte sağa yaklaşarak dönel kavşaktan çıkılır. Eğer dönel kavşakta geriye dönüş yapılacak ise, girilecek yola yaklaşıncaya kadar bulunulan şeritte kalınır.

4-Geri Gitme ve Geri Dönüşler : Sürücülerin bağlantı yollarda, otoyollar ve tek yönlü yollarda (duraklama ve park manevrası dışında), dar taşıt yollarında geri gitme ve geri dönmeleri, manevra dışında geriye giderken şerit değiştirmeleri ve trafiğin yoğun olduğu yollarda geriye dönmeleri, yasaktır.

Dönüşlerde, gidilen veya durulan şeridi değiştirmelerde sürücülerin önceden uygun bir zamanda ve mesafede, sinyal vermeleri, işaretlerini manevra süresince sürdürmeleri mecburidir. Sinyal verildiği anda aniden şerit değiştirmek yasaktır. Yolcu taşıtlarının duraklara giriş ve çıkışlarını kolaylaştırmak için gerekli durumlarda ilerleyen ve bulundukları yerden çıkacak veya şerit değiştirecek olan sürücüler, manevralarını geciktirmek zorundadırlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt