Dondurmali etimek tatlisi tarifi yeni

  • 6 Nisan 2013
  • 727 Okunma
  • 2 Cevap

  1. < Resmi açmak için tıklayın >


    Malzemeler

    2 paket etimek ( sade )
    1 kg. süt
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı nişasta

    Şerbeti için

    5 su bardağı su
    1,5 su bardağı toz şeker
    üzeri için
    dondurma

    Yapılışı

    1- Etimekleri yayvan bir tepsiye dizin.
    2- Şerbeti için,malzemeleri tencereye koyun ve 5 dk.kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
    3- Sıcak şerbeti etimeklerin üstüne gezdirerek dökün.
    4- Etimekler yumuşayınca, ayrı bir tencerede kremasını yapmak için soğuk sütün içine nişasta ve şekeri katın. İyice karıştırın. Nişastalar iyice karıştıktan sonra – dikkat edin topaklanma olmasın – ocağın altını yakın. Katılaşana kadar pişirin.
    5- Kremamız pişip katılaşınca etimeklerin üstüne dökün.Üstüne tekrar etimek dizip, sıcak şerbetle ıslatın.
    6- Etimeklerin iyice yumuşadığından emin olun ve buzdolabında yarım saat dinlendirip , dondurma ya da kaymakla servis yapın.Afiyet olsun ;)
     


    Yazan: hikmet366
  2. Teşekkürler.
     
    hikmet366 bunu beğendi.
  3. rica ederim
     
Yüklüyor...
17/10/2018 - 15:02