"Domuz Gribi, Aıds'i Gölgede Bıraktı"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
"Domuz Gribi, Aıds'i Gölgede Bıraktı"

AIDS'ten Korunma Derneği (AKAD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Sipahioğlu, Sağlık Bakanlığı'nın domuz gribi nedeniyle AIDS'le ilgili çalışmaları rafa kaldırdığını söyledi. 'Yüzyılın vebası' olarak tanımlanan AIDS'le mücadelenin sürekli olması gerektiğini kaydeden Prof.Dr. Sipahioğlu, Bakanlık verilerine göre Türkiye'de 3 bin 370 AIDS'li bulunduğunu belirtti.
Konferans vermek için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gelen Prof.Dr. Hüseyin Sipahioğlu, 1 Aralık tarihinin Dünya AIDS Günü olduğunu hatırlatarak, domuz gribiyle meşgul olan Sağlık Bakanlığı'nın şu ana kadar 2009 yılı verilerini açıklamadığını söyledi. Prof.Dr. Sipahioğlu, "Türkiye'de yılda 400 civarında yeni vaka görülüyor. Türkiye'de AIDS'li sayısının şu anda 3 bin 750 dolayında olduğunu tahmin ediyoruz. Hastalığın büyük kentlere göre dağılımına baktığımızda ise 1050'si İstanbul'da, 257'si İzmir'de, 158'i Ankara'da ve 100'ü ise Antalya'da bulunuyor" dedi.
AIDS'ten ölenlerin sayısının da Bakanlık tarafından açıklanmadığını kaydeden Prof.Dr. Hüseyin Sipahioğlu, "AIDS hastalığı sonucu ölümleri tespit etmek çok zor. Bu nedenle resmi bir açıklama yapılmadı" dedi.
AIDS'ten kurtulmanın tek yolunun tek eşlilik olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Sipahioğlu, "Cinsel ilişkilerde mutlaka prezervatif kullanılmalı. Cinsel birleşme sırasında virüsün çarşafa bulaştığı gözönüne alınarak çarşafların çamaşır suyu ile yıkanması gerekir. Bu şekilde, cinsel birleşme sırasında bulaşan virüsün yok edilmesi mümkün. Otelcilerimiz de bu konuda hassas davranmalı" diye konuştu.
Prof. Dr. Hüseyin Sipahioğlu, Sağlık Bakanlığı'nın 31 Aralık 2008 tarihli HIV/AIDS verilerine göre, Türkiye'de 2 bin 674'ü taşıyıcı, 696'sı klinik hasta toplam 3 bin 370 vaka bulunduğunu belirtti.
 
arslansem

arslansem

Üye
Moda domuz gribi artık..Seneye ne çıkar Allah bilir :hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
8
Görüntüleme
615
TheNightMare.
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
382
doctorrr
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
306
Heroata
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
276
Haydar
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
347
bydexer


Üst Alt